Κις Λορέν της Λίλας

Bαθμολογία: 4.85
       
 
40 ψήφοι
Λίλα, 05.01.09

Περιγραφή

Αλμυρή τάρτα με μπέϊκον που πάντα κλέβει την παράσταση!
Κις Λορέν  της Λίλας

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη
  • 250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 με 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
Για τη γέμιση
  • 250 γρ. κασέρι
  • 250 γρ. έμμενταλ ή γκούντα
  • 200 γρ.ψιλοκομμένο μπέϊκον
  • 3 αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες διάφορες
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 8 με 10 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 45' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και κόβουμε μικρά κυβάκια το βούτυρο.
  2. Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια ζύμη όλο τρίμματα.
  3. Κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το κρύο νερό μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας.
  4. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Μετά από 1 ώρα βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο κέντρο μιας ελαφρά βουτυρωμένης ταρτιέρας με διάμετρο 30 εκ.Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη σε όλο το σκεύος προσέχοντας να την ανασηκώσουμε για να καλύπτει και τα πλάγια του ταψιού.
  6. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέϊκον να καλύψει όλο τον πάτο της ταρτιέρας.
  7. Από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.
  8. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά πάνω από τα τυριά.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα!
  10. Σηκώστε με ένα μαχαίρι την ζύμη να δείτε αν έχει ροδίσει από κάτω. Αν χρειαστεί βάλτε το φούρνο στην κάτω λειτουργία ψησίματος πρώτα για 10 λεπτά και μετά άλλα 15 πάνω κάτω!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε χρόνο φτιάξτε την από το πρωί! Όσο μένει άψητη τόσο καλύτερη γίνεται γιατί τραβάει η ζύμη τα αυγά με την κρέμα και γίνεται πιο αφράτη!

Σχετικές συνταγές

    58 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 8-1-09  
    Καταπληκτική!!!!!! Δεν έχω λόγια να την περιγράψω.Μπήκε πια στις συνταγές που θα φτιάχνω πολύ συχνά. Συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 9-1-09  
    Ακούγεται αμαρτωλή, αλλά τέλεια! Θα τη φτιάξω απόψε κιόλας. Πάντως, δε διστάζω να δώσω προκαταβολικά τα συγχαρητήριά μου.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 9-1-09  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!ΒΑΡΒΙ ήσουν η αιτία που έβαλα τη συνταγή στο σάιτ εξαιτίας των καλών σου λόγων!!!Eviherk όπως είπε και κάποιος τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή παχυντικά ή αμαρτωλά!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 18-2-09  
    Λιλα μου θεικη!!!!τα παιδια τρελλαθηκαν απο την γευση της!!!αλλα και η μαμα δεν πηγε πισω!!!!πεντε πιρουνακια ειναι λιγα δεκα και βαλε!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 18-2-09  
    Κυριακή μου ευχαριστώ για τα πιρουνάκια αλλα πιο πολύ για τα θετικά σχόλια!
    #
    Σχόλιο από paprica, 20-7-09  
    Λίλα συγχαρητήρια, το κις λορέν ήταν ΤΕΛΕΙΟ. Το φάγαμε μέχρι και το τελευταίο ψιχουλάκι, πολύ νόστιμο. Ευχαριστούμε γι' αυτή την υπέροχη συνταγή
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 21-7-09  
    Φίλη Paprica χαίρομαι που σας άρεσε η κις κι ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. Εδώ που τα λέμε κι εγώ έχω καιρό να τη φτιάξω, καλά που μου τη θύμησες!!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 3-8-09  
    Μπράβο, πολύ νόστιμο! Εγώ το έφτιαξα με χορτοφαγικό σαλάμι αντί για μπέικον και ήταν πάλι πολύ καλό!
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 4-8-09  
    Mαρούλι μου ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. Όπως και να την φτιάξεις γίνεται πολύ ωραία αυτή η τάρτα. Εγώ μια φορά την έφτιαξα με κολοκυθάκια και έγινε πεντανόστιμη και λαχταριστή.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 4-8-09  
    Καλημερα Λιλα, να σε ρωτησω κ εγω κατι, στην φωτο βλεπω οτι την εχεις βαλει μεσα σε αλουμινοχαρτο πριν την ψησεις κ κατι ακομα μπορουμε αντι για μπεικον να βαλουμε γαλοπουλα βραστη ή καπνιστη;
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 4-8-09  
    Glykoula δεν είναι μέσα σε αλουμινόχαρτο.Είναι μέσα σε ταρτιέρα αλλά επειδή ο πάτος της φόρμας βγαίνει βάζω αλουμινόχαρτο γιατί συνήθως από εκεί μου βγαίνουν υγρά και γίνεται ο φούρνος χάλια. Τώρα αγόρασα ταρτιέρα που δεν βγαίνει ο πάτος και το κατήργησα το αλουμινόχαρτο. Σε ότι αφορά στα αλλαντικά, μπορείς να βάλεις ότι προτιμάς, αλλά μπορείς να μην βάλεις και καθόλου αλλαντικά και να την κάνεις μόνο με τα τυριά. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 4-8-09  
    Ευχαριστω πολυ, θα την δοκημασω κ θα στειλω φωτο. Κ κατι ακομα μπορουμε να βαλουμε 2 αυγα αντι 3;
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 4-8-09  
    Και βέβαια μπορείς, αλλά πίστεψέ με και τα 3 αυγά δεν είναι πολλά για αυτή τη δόση. Αν όμως βάλεις 2 βάλε λίγη κρέμα παραπάνω, ή και λίγο γάλα φρέσκο.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-8-09  
    Πραγματικά κλέβει την παράσταση η τάρτα σου Λίλα.Νόστιμη και ευπαρουσίαστη.Σ'ευχαριστούμε όλη η παρέα μου.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 8-8-09  
    dcroula κι εγώ με τη σειρά μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά και για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από tt2, 14-9-09  
    πολύ καλή συνταγή! έβαλα το μισό περίπου τυρί και μου φάνηκε πως ήταν αρκετό, αλλά αυτό είναι βέβαια θέμα γούστου. το μόνο που θα αλλάξω την επόμενη φορα θα είναι να προσθέσω λίγο αλατάκι στη ζύμη. ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 15-9-09  
    tt2 χαίρομαι που σας άρεσε! Τώρα για το τυρί εμείς οικογενειακώς είμαστε τυροφάγοι.
    Για μας ισχύει το ρητό :Τhe more the merrier
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 15-9-09  
    εγινε τελεια!!!!!!!!!!!!
    οπως τη θελουμε, με πολυ τυρι. το μονο που αλλαξα ηταν εβαλα το μπεικον τελευταια και προσθεσα και μανιταρια, οπως εχεις αλλωστε και στη φωτο.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 15-9-09  
    Μια φορά που έκανα κις λορέν,η ζύμη,δεν ψήθηκε καλά. Σκέφτηκα μήπως φταίνε τα υγρά που την πότισαν και έμεινε έτσι. Αυτή εδώ,γίνεται τραγανή άραγε;
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 15-9-09  
    Ελευθερία μου χαίρομαι που σας άρεσε κι ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.dimikl η ζύμη της τάρτας είναι αρκετά τραγανή. Αν ο φούρνος σου δεν είναι με αέρα μπορείς να την βάλεις για 10 λεπτά στην κάτω αντίσταση και μετά να το γυρίσεις στο πάνω κάτω και να συνεχίσεις το ψήσιμο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    56 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 8-1-09  
    Καταπληκτική!!!!!! Δεν έχω λόγια να την περιγράψω.Μπήκε πια στις συνταγές που θα φτιάχνω πολύ συχνά. Συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 9-1-09  
    Ακούγεται αμαρτωλή, αλλά τέλεια! Θα τη φτιάξω απόψε κιόλας. Πάντως, δε διστάζω να δώσω προκαταβολικά τα συγχαρητήριά μου.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 9-1-09  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!ΒΑΡΒΙ ήσουν η αιτία που έβαλα τη συνταγή στο σάιτ εξαιτίας των καλών σου λόγων!!!Eviherk όπως είπε και κάποιος τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή παχυντικά ή αμαρτωλά!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 18-2-09  
    Λιλα μου θεικη!!!!τα παιδια τρελλαθηκαν απο την γευση της!!!αλλα και η μαμα δεν πηγε πισω!!!!πεντε πιρουνακια ειναι λιγα δεκα και βαλε!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 18-2-09  
    Κυριακή μου ευχαριστώ για τα πιρουνάκια αλλα πιο πολύ για τα θετικά σχόλια!
    #
    Σχόλιο από paprica, 20-7-09  
    Λίλα συγχαρητήρια, το κις λορέν ήταν ΤΕΛΕΙΟ. Το φάγαμε μέχρι και το τελευταίο ψιχουλάκι, πολύ νόστιμο. Ευχαριστούμε γι' αυτή την υπέροχη συνταγή
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 21-7-09  
    Φίλη Paprica χαίρομαι που σας άρεσε η κις κι ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. Εδώ που τα λέμε κι εγώ έχω καιρό να τη φτιάξω, καλά που μου τη θύμησες!!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 3-8-09  
    Μπράβο, πολύ νόστιμο! Εγώ το έφτιαξα με χορτοφαγικό σαλάμι αντί για μπέικον και ήταν πάλι πολύ καλό!
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 4-8-09  
    Mαρούλι μου ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. Όπως και να την φτιάξεις γίνεται πολύ ωραία αυτή η τάρτα. Εγώ μια φορά την έφτιαξα με κολοκυθάκια και έγινε πεντανόστιμη και λαχταριστή.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 4-8-09  
    Καλημερα Λιλα, να σε ρωτησω κ εγω κατι, στην φωτο βλεπω οτι την εχεις βαλει μεσα σε αλουμινοχαρτο πριν την ψησεις κ κατι ακομα μπορουμε αντι για μπεικον να βαλουμε γαλοπουλα βραστη ή καπνιστη;
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 4-8-09  
    Glykoula δεν είναι μέσα σε αλουμινόχαρτο.Είναι μέσα σε ταρτιέρα αλλά επειδή ο πάτος της φόρμας βγαίνει βάζω αλουμινόχαρτο γιατί συνήθως από εκεί μου βγαίνουν υγρά και γίνεται ο φούρνος χάλια. Τώρα αγόρασα ταρτιέρα που δεν βγαίνει ο πάτος και το κατήργησα το αλουμινόχαρτο. Σε ότι αφορά στα αλλαντικά, μπορείς να βάλεις ότι προτιμάς, αλλά μπορείς να μην βάλεις και καθόλου αλλαντικά και να την κάνεις μόνο με τα τυριά. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 4-8-09  
    Ευχαριστω πολυ, θα την δοκημασω κ θα στειλω φωτο. Κ κατι ακομα μπορουμε να βαλουμε 2 αυγα αντι 3;
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 4-8-09  
    Και βέβαια μπορείς, αλλά πίστεψέ με και τα 3 αυγά δεν είναι πολλά για αυτή τη δόση. Αν όμως βάλεις 2 βάλε λίγη κρέμα παραπάνω, ή και λίγο γάλα φρέσκο.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-8-09  
    Πραγματικά κλέβει την παράσταση η τάρτα σου Λίλα.Νόστιμη και ευπαρουσίαστη.Σ'ευχαριστούμε όλη η παρέα μου.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 8-8-09  
    dcroula κι εγώ με τη σειρά μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά και για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από tt2, 14-9-09  
    πολύ καλή συνταγή! έβαλα το μισό περίπου τυρί και μου φάνηκε πως ήταν αρκετό, αλλά αυτό είναι βέβαια θέμα γούστου. το μόνο που θα αλλάξω την επόμενη φορα θα είναι να προσθέσω λίγο αλατάκι στη ζύμη. ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 15-9-09  
    tt2 χαίρομαι που σας άρεσε! Τώρα για το τυρί εμείς οικογενειακώς είμαστε τυροφάγοι.
    Για μας ισχύει το ρητό :Τhe more the merrier
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 15-9-09  
    εγινε τελεια!!!!!!!!!!!!
    οπως τη θελουμε, με πολυ τυρι. το μονο που αλλαξα ηταν εβαλα το μπεικον τελευταια και προσθεσα και μανιταρια, οπως εχεις αλλωστε και στη φωτο.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 15-9-09  
    Μια φορά που έκανα κις λορέν,η ζύμη,δεν ψήθηκε καλά. Σκέφτηκα μήπως φταίνε τα υγρά που την πότισαν και έμεινε έτσι. Αυτή εδώ,γίνεται τραγανή άραγε;
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 15-9-09  
    Ελευθερία μου χαίρομαι που σας άρεσε κι ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.dimikl η ζύμη της τάρτας είναι αρκετά τραγανή. Αν ο φούρνος σου δεν είναι με αέρα μπορείς να την βάλεις για 10 λεπτά στην κάτω αντίσταση και μετά να το γυρίσεις στο πάνω κάτω και να συνεχίσεις το ψήσιμο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zelda887, 2-11-12  
    Θέλω να κάνω κάποιο μέρος της προετοιμασίας από την προηγούμενη μέρα γιατί έχω τραπέζι και έχω πολλά να φτιάξω. Σε ποιο στάδιο της συνταγής πρέπει να σταματήσω; Πχ. μπορώ να την φτιάξω μέχρι τέλους και να την βάλω στο ψυγείο; Μπορώ να φτιάξω μόνο τη ζύμη και να την βάλω στο ψυγείο;
    #
    Σχόλιο από kiki22, 16-6-14  
    η συνταγη φαινεται νοστιμοτατη κ λεω να την κανω σημερα...μπορω να την κανω σε ατομικα φορμακια?εχει δοκιμασει κανεις ποσα περιπου κομματια βγαινουν?κ σκεφτηκα να προσθεσω κοκκινη πιπερια..

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένα (δοκιμασμένα) ορεκτικά/συνοδευτικά
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της mom2twins
    Για την όρεξη
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της lia papadopoulou
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της fotinistgt