Λίλα
Λίλα @cook_beelila
Κρανίδι,

Αλμυρή τάρτα με μπέϊκον που πάντα κλέβει την παράσταση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε χρόνο φτιάξτε την από το πρωί! Όσο μένει άψητη τόσο καλύτερη γίνεται γιατί τραβάει η ζύμη τα αυγά με την κρέμα και γίνεται πιο αφράτη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

46 Minutes
8 με 10 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  4. 3-4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
  5. Για τη γέμιση
  6. 250 γρ. κασέρι
  7. 250 γρ. έμμενταλ ή γκούντα
  8. 200 γρ.ψιλοκομμένο μπέϊκον

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και κόβουμε μικρά κυβάκια το βούτυρο.

  2. 2

    Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια ζύμη όλο τρίμματα.

  3. 3

    Κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το κρύο νερό μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας.

  4. 4

    Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

  5. 5

    Μετά από 1 ώρα βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο κέντρο μιας ελαφρά βουτυρωμένης ταρτιέρας με διάμετρο 30 εκ.Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη σε όλο το σκεύος προσέχοντας να την ανασηκώσουμε για να καλύπτει και τα πλάγια του ταψιού.

  6. 6

    Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέϊκον να καλύψει όλο τον πάτο της ταρτιέρας.

  7. 7

    Από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.

  8. 8

    Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά πάνω από τα τυριά.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα!

  10. 10

    Σηκώστε με ένα μαχαίρι την ζύμη να δείτε αν έχει ροδίσει από κάτω. Αν χρειαστεί βάλτε το φούρνο στην κάτω λειτουργία ψησίματος πρώτα για 10 λεπτά και μετά άλλα 15 πάνω κάτω!

Αντιδράσεις

Από

Λίλα
Λίλα @cook_beelila
στις
Κρανίδι,
Είμαι η Λίλα και είμαι αυτή που είμαι!
Δες περισσότερα