Κις Λορέν

Bαθμολογία: 3.75
       
 
4 ψήφοι
LUPAKI, 27.09.08

Περιγραφή

Τάρτα εύκολη, γρήγορη και νόστιμη
Κις Λορέν

Τι χρειαζόμαστε:

  • Ζύμη τάρτας (έτοιμη ή τη φτιάχνετε μόνοι)
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 2 πιπεριές ψιλοκομένες
  • 100 γρ. καπνιστή (ή βραστή) γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγη κέτσαπ
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 γρ μείγμα τυριών από έμμενταλ, ένταμ και παρμεζάνα
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 3 αυγά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες διάφορες
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψήνουμε τη ζύμη της τάρτας μέχρι να ροδίσει ελαφρά
  2. Περνάμε απο το αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια (αφου τα στραγγίσουμε), τις πιπεριές, τη γάλοπούλα και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια τα απλώνουμε στη μισοψημένη ζύμη
  3. Βάζουμε την κέτσαπ σε τελείες ομοιόμορφα σε όλη την τάρτα
  4. Τρίβουμε λίγο πιπέρι φροντίζοντας, επίσης, να πάει παντού
  5. Καλύπτουμε με τα τυριά
  6. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα μας
  7. Ψήνουμε στους 180-200°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από makaroni, 20-8-09  
    #
    Σχόλιο από makaroni, 20-8-09  
    σαν γαλλικη πιτσα
    #
    Σχόλιο από eirisun, 9-11-09  
    Lupaki έκανα την συνταγή σου! Ήταν πολύ καλό μόνο που την επόμενη φορά λέω αντί για ζύμη τάρτας να βάλω σφολιάτα για να υπάρχει περισσότερος χώρος για τα υλικά
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 9-11-09  
    Δοκιμάστε και το εξής, αντί για υγρά χτυπήστε ένα γιαούρτι πλήρες με 2 κροκάδια, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και απλώστε το πάνω από τα τυριά, απλά πεντανόστιμο
    #
    Σχόλιο από roula8, 23-9-11  
    αυτο δεν ειναι κισ λορεν,........μπορει να ειναι πολυ νοστιμο αλλα σιγοθρα δεν ειναι κισ λορεν οπωσ συνιθιζεται στη γαλλια.

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από makaroni, 20-8-09  
    #
    Σχόλιο από makaroni, 20-8-09  
    σαν γαλλικη πιτσα
    #
    Σχόλιο από eirisun, 9-11-09  
    Lupaki έκανα την συνταγή σου! Ήταν πολύ καλό μόνο που την επόμενη φορά λέω αντί για ζύμη τάρτας να βάλω σφολιάτα για να υπάρχει περισσότερος χώρος για τα υλικά
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 9-11-09  
    Δοκιμάστε και το εξής, αντί για υγρά χτυπήστε ένα γιαούρτι πλήρες με 2 κροκάδια, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και απλώστε το πάνω από τα τυριά, απλά πεντανόστιμο
    #
    Σχόλιο από roula8, 23-9-11  
    αυτο δεν ειναι κισ λορεν,........μπορει να ειναι πολυ νοστιμο αλλα σιγοθρα δεν ειναι κισ λορεν οπωσ συνιθιζεται στη γαλλια.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 674 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    Για δοκιμη  φαγητα
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της yiafo
    Ιδέες για μπουφέ
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της mom2twins
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της Γωγούλι