Κις Λορέν
Τάρτα εύκολη, γρήγορη και νόστιμη
Υλικά
-
Ζύμη τάρτας (έτοιμη ή τη φτιάχνετε μόνοι)
-
1 κονσέρβα μανιτάρια
-
2 πιπεριές ψιλοκομένες
-
100 γρ. καπνιστή (ή βραστή) γαλοπούλα ψιλοκομμένη
-
Λίγο άνηθο
-
Λίγη κέτσαπ
-
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
400 γρ μείγμα τυριών από έμμενταλ, ένταμ και παρμεζάνα
-
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
-
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
-
3 αυγά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήνουμε τη ζύμη της τάρτας μέχρι να ροδίσει ελαφρά
-
2
Περνάμε απο το αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια (αφου τα στραγγίσουμε), τις πιπεριές, τη γάλοπούλα και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια τα απλώνουμε στη μισοψημένη ζύμη
-
3
Βάζουμε την κέτσαπ σε τελείες ομοιόμορφα σε όλη την τάρτα
-
4
Τρίβουμε λίγο πιπέρι φροντίζοντας, επίσης, να πάει παντού
-
5
Καλύπτουμε με τα τυριά
-
6
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα μας
-
7
Ψήνουμε στους 180-200°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια
Σχόλια (5)