κύρια φωτογραφία συνταγής Κις με πράσα και ζαμπόν
ΦΟΦΙ
ΦΟΦΙ @cook_8452688
,ΕΛΛΑΔΑ

Κίς με σφολιάτα, πράσα, ζαμπόν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλη επιτυχία!Α! Αν θέλετε μπορείτε να την σκεπάστε από πάνω με σφολιάτα και γίνετε τέλεια!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

58 Minutes
  1. 1 πακέτο σφολιάτα
  2. 2 πράσα μεγάλα
  3. 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  4. 40 γρ. βούτυρο η μαργαρίνη
  5. 100 ml. κρασί λευκό
  6. 100 γρ. φέτα ή blue cheese ή τυρί γκοργκοτζόλα
  7. 100 γρ. ζαμπόν ή μπέικον
  8. αλάτι
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και σωτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και σβήνετε με το κρασί.

  2. 2

    Συνεχίζετε το βράσιμο εώς ότου εξατμιστούν τα υγρά.

  3. 3

    Αφήνετε το μείγμα πράσων κρεμμυδιών να κρυώσει αλατοπιπερώνετε προσθέτετε την φέτα ή το blue cheese ή τυρί γκοργκοτζόλα λιωμένη με πιρούνι και το μπέικον ή το ζαμπόν ψιλοκομμένο και ανακατεύετε

  4. 4

    Στρώνετε μια φόρμα για τάρτα με τη σφολιάτα και κόβετε τα περισσεύματα.

  5. 5

    Ρίχνετε το μείγμα των σωταρισμένων λαχανικών απλώνοντας το μέσα στη ζύμη.

  6. 6

    Χτυπάτε σε ενα μπόλ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους πάνω απο τη γέμιση της τάρτας και ψήνετε στους 200ο C για 1 ωρα και 5 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

love
love @cook_8452656
mmm pl nostimh h suntagh sou to mono pou alla3a einai oti anti gia sfoliata ekana zumh alla mprabo super suntagh!!!!!

Από

ΦΟΦΙ
ΦΟΦΙ @cook_8452688
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα