Κις με πράσα και ζαμπόν
Κίς με σφολιάτα, πράσα, ζαμπόν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλη επιτυχία!Α! Αν θέλετε μπορείτε να την σκεπάστε από πάνω με σφολιάτα και γίνετε τέλεια!!!!
Υλικά
-
1 πακέτο σφολιάτα
-
2 πράσα μεγάλα
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
40 γρ. βούτυρο η μαργαρίνη
-
100 ml. κρασί λευκό
-
100 γρ. φέτα ή blue cheese ή τυρί γκοργκοτζόλα
-
100 γρ. ζαμπόν ή μπέικον
-
200 ml. κρέμα γάλακτος
-
2-3 κρόκους αυγών
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και σωτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και σβήνετε με το κρασί.
-
2
Συνεχίζετε το βράσιμο εώς ότου εξατμιστούν τα υγρά.
-
3
Αφήνετε το μείγμα πράσων κρεμμυδιών να κρυώσει αλατοπιπερώνετε προσθέτετε την φέτα ή το blue cheese ή τυρί γκοργκοτζόλα λιωμένη με πιρούνι και το μπέικον ή το ζαμπόν ψιλοκομμένο και ανακατεύετε
-
4
Στρώνετε μια φόρμα για τάρτα με τη σφολιάτα και κόβετε τα περισσεύματα.
-
5
Ρίχνετε το μείγμα των σωταρισμένων λαχανικών απλώνοντας το μέσα στη ζύμη.
-
6
Χτυπάτε σε ενα μπόλ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους πάνω απο τη γέμιση της τάρτας και ψήνετε στους 200ο C για 1 ωρα και 5 λεπτά.
Σχόλια (18)