Κλασική γέμιση γαλοπούλας

Μαγειρεύτηκε 10 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μια κλασσική γεύση. Φτάνει για μια γαλοπούλα μέτρια, γύρω στα 4-5 κιλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γέμιση αυτή, αν είναι στεγνή, υγραίνεται με λίγο ακόμα μπράντυ. Αν θέλουμε γεμίζουμε έτσι όπως είναι τη γαλοπούλα, αλλιώς βράζουμε τη γέμιση σε κατσαρόλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

34 Minutes
  1. 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, διπλοκομμένος
  2. 70 ml ελαιόλαδο
  3. 200 γρ. καθαρισμένα κάστανα
  4. 5 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  5. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  6. 1/2 μάτσο μαϊντανός
  7. 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  8. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  9. 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
  10. 1/2 ποτήρι κρασιού μπράντυ
  11. 1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο μπράντυ και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.

  2. 2

    Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, πρσθέτουμε και το κρεμμύδι.

  3. 3

    Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

  4. 4

    Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο και το μπαχάρι και σβήνουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα τις σταφίδες μαζί με το μπράντι τους.

  5. 5

    Αναμειγνύουμε και τα κάστανα, κομμένα στα τέσσερα και το κουκουνάρι, ελαφρά καβουρνισμένο στο φούρνο.

Cooksnaps (10)

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα