Κλέφτικο ή Εξοχικό

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
Mirella_S, 21.11.08


Συνταγή από:

Mirella_S

7 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο κρεας μοσχαρισιο (ελιά)
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι
  • 1/2 σκορδο κομμενο σε σκελιδες
  • 1 ποτηρι του κρασιου κοκκινο κρασι
  • 1/2 πακετο βιταμ
  • 1 φλυτζανι ελαιολαδο
  • 1/2 κιλο τυρι φετα βαρελισια
  • Αναλογο αλατοπιπερο
  • 3 λεμονια
  • 12 φυλλα μπακλαβα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σκόρδο , Τυριά
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Σερβίρει: 8 ατομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαριζουμε το κρεας κομμενο κομματια με το βουτυρο και το λαδι, το κρεμμυδι και το σκορδο.
  2. Σβηνουμε με το κοκκινο κρασι, προσθετουμε αλατοπιπερο και νερο τοσο οσο να σκεπασει το κρεας.
  3. Οταν το κρεας ψηθει καλα, προσθετουμε τον χυμο απο 1 1/2 λεμονι.
  4. Αφηνουμε το κρεας να κρυωσει, ή να γινει χλιαρο, για να μπορουμε να το πιασουμε με τα χερια.
  5. Οταν αυτο συμβει, παιρνουμε ενα ταψι και ριχνουμε μεσα με την κουταλα της σουπας 2-3 κουταλιες απο το ζουμί της κατσαρολας.
  6. Παιρνουμε 2 φυλλα μπακλαβα, τα τοποθετουμε πανω στο τραπεζι, και παιρνουμε κομματια απο το κρεας, το μαδαμε με τα χερια, προσθετοντας μαζι και μικρα κομματια απο την βαρελισια φετα.
  7. Τυλιγουμε τα φυλλα σε ρολλό, διπλωνοντας στο τελος του τυλιγματος τις ακρες προς τα κατω για να μην ανοιξουν και προσεκτικα το τοποθετουμε στο ταψι.
  8. Επαναλαμβανουμε την διαδικασια με τα επομενα 2 φυλλα, μεχρι να τελειωσει το κρεας.
  9. Μην ξεχνατε να προσθετετε σε καθε ρολλό και τυρι φετα.
  10. Οταν η διαδικασια ολοκληρωθει, με την κουταλα της σουπας περιλουστε με το υπολοιπο ζουμι απο την κατσαρολα τα ρολλά που φτιαξατε.
  11. ΜΗΝ σκεπασετε τα ρολλα με το ζουμι, αρκει ως την μεση τους.
  12. Στιψτε το υπολοιπο 1 1/2 λεμονι και περιλουστε με τον χυμο του τα ρολλά.
  13. Ψηστε σε μετρια προθερμασμενο φουρνο (180 βαθμους) μεχρι τα ρολλα να ροδισουν καλα και να λειωσει η φετα που βαλατε μαζι με το κρεας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μυστικο α) καλο ειναι να ξεκινησετε Σαββατο απογευμα και να φτιαξετε τα ρολλά Κυριακη πρωι, αφου το κρεας θα εχει κρυωσει καλα.

Μυστικο β) Εαν το ταψι ειναι μεγαλο και θελετε να κλεισετε τα κενα μεταξυ των ρολλων, μπορειτε να προσθεσετε πατατες, που θα τις αλατισετε βεβαιως πριν βαλετε το φαγητο στον φουρνο. Σε αυτην την περιπτωση και να μην σας "αρπαξουν" τα ρολλά εαν εχουν ηδη ροδισει, σκεπαστε το φαγητο με αλουμινοχαρτο μεχρι να ψηθουν και οι πατατες.

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από mariaky, 7-1-09  
    Τα πέντε πηρουνάκια τα αξίζεις. Το φαγητό ήταν τέλειο και οι αναλογίες σου πολύ σωστές. Όταν το πρωτοδιάβασα νόμισα ότι ήταν μπελαλίτικο αλλά τελικά ήταν πολύ εύκολο και γρήγορο.
    #
    Σχόλιο από gina77, 11-2-09  
    Μπορώ αντί για φετα να βάλω κεφαλογραβιέρα?
    #
    Σχόλιο από ΤιναΧ, 10-7-09  
    θα το ξεκινησω αυριο το απογευμα οπως λες γιατι θα εχω επισκεψεις την κυριακη..τα εξηγεις πολυ ωραια...θα επιστρεψω με βαθμολογια
    #
    Σχόλιο από Ifigeneiaki, 25-1-10  
    Πραγματικά αξίζει τα πέντε πιρουνάκια!Αν και το έφτιακσα με μια παραλαγή, (δεν χρησιμοποίησα φύλο μπακλαβά, απλά έβαλα το κρέας σε πουγκια από αλουμινόχαρτο και προσθεσα τις πατατούλες μέσα σ'αυτά πάνω από το κρέας) έχω να πω ότι είναι πεντανόστιμο!

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mariaky, 7-1-09  
    Τα πέντε πηρουνάκια τα αξίζεις. Το φαγητό ήταν τέλειο και οι αναλογίες σου πολύ σωστές. Όταν το πρωτοδιάβασα νόμισα ότι ήταν μπελαλίτικο αλλά τελικά ήταν πολύ εύκολο και γρήγορο.
    #
    Σχόλιο από gina77, 11-2-09  
    Μπορώ αντί για φετα να βάλω κεφαλογραβιέρα?
    #
    Σχόλιο από ΤιναΧ, 10-7-09  
    θα το ξεκινησω αυριο το απογευμα οπως λες γιατι θα εχω επισκεψεις την κυριακη..τα εξηγεις πολυ ωραια...θα επιστρεψω με βαθμολογια
    #
    Σχόλιο από Ifigeneiaki, 25-1-10  
    Πραγματικά αξίζει τα πέντε πιρουνάκια!Αν και το έφτιακσα με μια παραλαγή, (δεν χρησιμοποίησα φύλο μπακλαβά, απλά έβαλα το κρέας σε πουγκια από αλουμινόχαρτο και προσθεσα τις πατατούλες μέσα σ'αυτά πάνω από το κρέας) έχω να πω ότι είναι πεντανόστιμο!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αλμυρα προς δοκιμη!!!
    Ένα βιβλίο 183 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai
    κρεατα
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της λιτσα γκιτι
    magirikh
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της PANDYKAR