Κόβω τα ζυμαρικά μου
Η ζύμη που μόλις φτιάξατε μπορεί να κοπεί είτε με το χέρι, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι είτε με το μηχάνημα κοπής της ζύμης, αρκεί να γίνει ομοιόμορφο το κόψιμο. Μετά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σημαντικότερο πράγμα είναι να κοπεί η ζύμη σας με ομοιόμορφο τρόπο. Εάν έχει διάφορα πάχη, το σημείο βρασμού θα ήταν διαφορετικό και αυτό θα κατέστρεφε τη γεύση. Εάν χρησιμοποιηθεί το ειδικό μηχάνημα κοπής αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει, στο κόψιμο, όμως, με το χέρι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή ώστε το πάχος που θα ανοίξετε τη ζύμη να είναι παντού ομοιόμορφο, αλλά και να κοπεί σε λωρίδες ίδιου πλάτους. Για το κόψιμο θα χρειασθείτε ένα μαχαίρι μακρύ και κοφτερό, με όχι πολύ φαρδιά λάμα. Το πιο ενδεδειγμένο υπόβαθρο για να κόψετε τη ζύμη είναι μία ξύλινη ή πλαστική επιφάνεια εργασίας. Οι μαρμάρινες ή άλλες επιφάνειες των σύγχρονων κουζινών είναι πολύ σκληρές και χαλάνε τη λάμα των μαχαιριών. Η ειδική μηχανή κοπής, αν και εγγυάται ένα απόλυτα επιτυχές αποτέλεσμα, δεν αφήνει και πολύ χώρο στη δημιουργικότητά σας.
Υλικά
-
ζύμη για ζυμαρικά της επιλογής μας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
ΚΟΨΙΜΟ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑπλώνουμε τη ζύμη μας πάνω στην επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε ομοιόμορφα και προς τις δύο κατευθύνσεις, με τη βοήθεια του πλάστη. Εάν χρειασθεί, ρίχνουμε πάνω της αλεύρι για να μη κολλάει η ζύμη.
-
2
Διπλώστε την σχεδόν τετραγωνισμένη ζύμη έτσι ώστε να σχηματισθεί μια λωρίδα με τρεις στρώσεις. Για παπαρδέλες και λαζανάκι κόβετε σε λωρίδες πλάτους 1,5 με 2 εκατοστά και τις ανοίγετε αμέσως για να μη κολλήσουν.
-
3
ΚΟΨΙΜΟ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΠεράστε τις λωρίδες της ζύμης από τη μηχανή αρκετές φορές, πλησιάζοντας κάθε φόρα όλο και περισσότερο μεταξύ τους κυλίνδρους μέχρι να πάρετε το επιθυμητό πάχος
-
4
Κόψτε τις ταλιατέλες ή τα φετουτσίνι με το ειδικό εξάρτημα της μηχανής προσαρμοσμένο στα 5 με 8 χιλιοστά. Εάν δεν σκοπεύετε να τα βράσετε αμέσως, βάλτε τα στην άκρη αφού πρώτα σχηματίσετε τις γνωστές μας φωλιές (πολύ χαλαρές, χωρίς να πιέζετε τις λωρίδες)
-
5
Στεγνώστε τα ζυμαρικά σας. Εάν διαθέτετε την ειδική απλώστρα για ζυμαρικά (ναι, υπάρχει και στην ελληνική αγορά) χρησιμοποιήστε την.Εάν όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινα κουτάλια απλώνοντας τα ζυμαρικά από τις λαβές τους
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)