Κοφτή
Στον τόπο μου το γλυκό αυτό λέγεται "κοφτή". Το έχω δει και σαν "πουτίγκα". Ουσιαστικά πρόκειται για μια καρυδόπιτα - μελαχρινή με μια πολύ ωραία κρέμα από πάνω που σπάει τη πολύ γλύκα.
Υλικά
-
Για τη καρυδοπιτα
-
9 αυγά
-
9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-
9 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
-
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
9 κουταλιές της σούπας καρύδια
-
κανέλα και γαρύφαλο
-
Για το σιρόπι
-
3 ποτήρια ζάχαρη
-
2 ποτήρια νερό
-
λίγο λεμόνι
-
Για τη κρέμα
-
1 κρέμα σαντυγύ
-
6 κρέμες στιγμής βανίλια
-
6 κούπες γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ με τη σειρά που έχω γραμμένα όλα τα υλικά για την καρυδόπιτα. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το χωρίζουμε σε 2 ορθογώνιες - μακρόστενες φόρμες τις οποίες έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, πανω-κάτω στους 180 για 40-45 λεπτά.
-
2
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Όταν βγεί απο το φούρνο η καρυδόπιτα τη σιροπιάζουμε.
-
4
Χτυπάμε τη κρέμα σαντυγι και ξεχωριστά χτυπάμε τις κρέμες στιγμής με το γάλα. Όταν είναι έτοιμες η σαντιγύ και η κρέμα τις ενώνουμε.
-
5
Τέλος καλύπτουμε τις καρυδόπιτες με ένα "βουνό" κρέμα. Όσο περισσότερη κρέμα τόσο το καλύτερο, και ρίχνουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο καρύδι
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)