κύρια φωτογραφία συνταγής Κοφτή
fofoula
fofoula @cook_8476004

Στον τόπο μου το γλυκό αυτό λέγεται "κοφτή". Το έχω δει και σαν "πουτίγκα". Ουσιαστικά πρόκειται για μια καρυδόπιτα - μελαχρινή με μια πολύ ωραία κρέμα από πάνω που σπάει τη πολύ γλύκα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 άτομα
  1. Για τη καρυδοπιτα
  2. 9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  3. 9 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
  4. 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  5. 9 κουταλιές της σούπας καρύδια
  6. κανέλα και γαρύφαλο
  7. Για το σιρόπι
  8. 3 ποτήρια ζάχαρη
  9. 2 ποτήρια νερό
  10. λίγο λεμόνι
  11. Για τη κρέμα
  12. 1 κρέμα σαντυγύ
  13. 6 κρέμες στιγμής βανίλια
  14. 6 κούπες γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ με τη σειρά που έχω γραμμένα όλα τα υλικά για την καρυδόπιτα. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το χωρίζουμε σε 2 ορθογώνιες - μακρόστενες φόρμες τις οποίες έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, πανω-κάτω στους 180 για 40-45 λεπτά.

  2. 2

    Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Όταν βγεί απο το φούρνο η καρυδόπιτα τη σιροπιάζουμε.

  4. 4

    Χτυπάμε τη κρέμα σαντυγι και ξεχωριστά χτυπάμε τις κρέμες στιγμής με το γάλα. Όταν είναι έτοιμες η σαντιγύ και η κρέμα τις ενώνουμε.

  5. 5

    Τέλος καλύπτουμε τις καρυδόπιτες με ένα "βουνό" κρέμα. Όσο περισσότερη κρέμα τόσο το καλύτερο, και ρίχνουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο καρύδι

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

karavour
karavour @Irini311979
αν κατάλαβα καλά, βγαίνουν 2 καρυδόπιτες. Δεν τις ενώνουμε με την κρέμα έτσι δεν είναι? Τότε ποιος ο λόγος να είναι 2 τα ταψιά? δεν μπορούμε να φτοιάξουμε τη μισή δόση? Επίσης μήπως μπορείς να μου πεις περίπου τί μέγεθος να είναι το ταψί?

Από

fofoula
fofoula @cook_8476004
στις