Κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο
Κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο με τυριά, αυγά και γάλα.. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή..
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από περιοδικό με τις αυθεντικές πολίτικες συνταγές της Λωξάντρας.. Να πω ότι και με 5 αυγά γίνεται εξίσου καλό! Επίσης τα μακαρόνια τα βράζουμε κανονικά με μπόλικο αλατάκι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα μακαρόνια στην φωτιά, τα αφήνουμε ώσπου να μισοβράσουν, τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
-
2
Ανακατεύουμε στα μακαρόνια, το τυρί τριμμένο χοντρό, την γραβιέρα τριμμένη και το βούτυρο (εγώ το έλιωσα).
-
3
Χτυπάμε τα αυγά καλά και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
-
4
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα.
-
5
Αλείφουμε ένα γιουβέτσι με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μίγμα μέσα.
-
6
Το ψήνουμε μέχρι να πιάσει ρόδινη κρούστα η επιφάνεια.
Σχόλια