Κοκ

Bαθμολογία: 4.2273
       
 
22 ψήφοι
Sitronella, 08.05.06

Περιγραφή

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Κοκ

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα μπισκότα:
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 6 αβγά χωρισμένα (κρόκος - ασπράδι)
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κορνφλάουερ

Για τη γέμιση:
  • 350 γρ. φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 40 γρ. κορνφλάουερ

Για τη σοκολάτα:
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. μέλι

Για το σιρόπι:
  • 150 γρ. νερό
  • 150γρ ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: περίπου 30 κομμάτια
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Για τα μπισκότα:
  1. Χτυπάμε τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.
  2. Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  3. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το κορνφλάουερ. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μικρά κοκ πάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 12-15', έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Για τη γέμιση:

  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ και τα αβγά.
  3. Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεβράνη.
  5. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε κάθε δύο μπισκότα του κοκ.

Για το σιρόπι:
  1. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 2'. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε αυτό βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων κοκ.

Για τη σοκολάτα:
  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει.
  2. Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίχνουμε πάνω σε αυτή την κρέμα που έχουμε βράσει.
  3. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε για 2'. Ανακατεύουμε.
  4. Σε αυτή τη σοκολατένια κρέμα βουτάμε τα κοκ από την πλευρά που πριν τα βουτήξαμε στο σιρόπι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δείτε τον Παρλιάρο να τα φτιάχνει σε βίντεο

Σχετικές συνταγές

Νεγράκια 2 Νεγράκια 2
5
       
       
(1)
Το κωκ της πεθεράς Το κωκ της πεθεράς
4.7229
       
       
(83)

    38 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από lila paouze, 28-3-09  
    Φιλεναδα τελεια η συνταγη σου , την εφτιαξα και δεν εμεινε τιποτα ....
    #
    Σχόλιο από TRIANA43, 28-3-09  
    Πολύ καλή η συνταγή σου Sitronella, εύγε!!:)
    Να ρωτήσω, η δοσολογία που δίνεις για πόσα κομμάτια είναι περίπου;
    #
    Σχόλιο από Beba, 28-3-09  
    Όταν λες μπισκότα, εννοείς τα "παντεσπανάκια" ανάμεσα στα οποία μπαίνει η κρέμα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-3-09  
    Lila paouze χαιρομαι που βγήκαν ωραία. Triana δυστυχώς τη συνταγή αυτή την είχα ανεβάσει τότε γιατί μου την είχαν ζητήσει, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει. Ίσως μας πει η lila pauze που την έκανε τώρα.
    Beba ναι αυτό εννοει η συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 29-3-09  
    Λοιπόόόόόόν....τα έφτιαξα σήμερα και τολμώ να πω ότι ενθουσιάστηκα,ωράια εμφάνιση και πολύ μα πολύ καλή γεύση....φαίνονται δύσκολα αλλά τελικά ήταν παιχνιδάκι...έφτιαξα 30 κομμάτια και τα υλικά μου έφτασαν ακριβώς,δεν περίσεψε τίποτα εκτός από σιρόπι....
    #
    Σχόλιο από maria_p, 17-10-09  
    τώρα τα φτιάχνω για πρώτη φορά...αλλά μάλλον δεν μου πέτυχε το μπισκότο...βγήκε λεπτό και πλατύ...γιατί άραγε?
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝ, 17-10-09  
    τωρα μωλις τα εφτιαξα και εγω αλλα απογοητευτηκα.!η ζυμη για τα μπισκοτα ηταν πολυ αραιη και δεν μπορουσα να τα φτιαξω με αποτελεσμα να προσθεσω λιγο αλευρι αλλα και παλι τιποτα, μου βγηκαν λεπτα και πλατια δεν φουσκωσαν καθολου.ηταν χαλια αλλα συνεχισα να κανω την κρεμα και το σιροπι μπας και διορθωθουν λιγο, η κρεμα βγηκε ωραια και τα σιροπιασα αλλα παλι δεν ηταν μαλακα και ωραια. δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος η αν φταινε οι αναλογιες.δεν ξερω αν την ξαναεφτιαχνα, εκτος και αν μου πειτε οτι εκανα κατι λαθος......
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-10-09  
    maria_p και ΕΛΕΝ δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε λάθος. Όπως έγραψα τη συνταγή δεν την έχω δοκιμάσει. Βλέπω όμως πως 3 άλλες φίλες που την έφτιαξαν τους πετυχε και τους άρεσε.
    Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.
    #
    Σχόλιο από koukouna, 19-11-09  
    GIASAS ITHELA NA TA FTIAXO GIA TIN GIORTI THS KORIS MOU METHAVRIO. H EROTISI MOY EINA TO SIROPIASMA TA VOUTAO ME THN KREMA POS? EYXARISTO POLI
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-11-09  
    Όπως γράφει και στη συνταγή, σιροπιάζεις τη μια μόνο πλευρά, αφού τα έχεις γεμίσει, το ένα "μπισκότο" δηλαδή. Την πλευρά αυτή μετά καλύπτεις με σοκολάτα.
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 15-3-10  
    τα εφτιαξα κ βγηκαν φανταστικα!!
    Απλα στη γεμιση για τα μπισκοτα προσεθεσα κ 4 βανιλιες για αρωμα και επιπλεον δεν τους εβαλα σιροπι για να μη γινουν πολυ γλυκα!
    Φοβερη συνταγη!! (που απ οτι ειδα ειναι του Στελιου Παρλιαρου)
    #
    Σχόλιο από Fantasy, 16-3-10  
    Τα εφτιαξα κ εγω,αλλα 1ον δεν ηταν σταθερη η γεμιση του μπισκοτου για να τα στρωσω στην λαδοκολα,ηταν αρκετα υγρη και 2ον στην κρεμα ηταν εντονη η μυρωδια των αυγων.Μπορω να χρησιμοποιησω λιγοτερα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-3-10  
    ellidiam μετά από 4 χρόνια που την έχω καταχωρήσει τη συνταγή, ούτε θυμάμαι από που την είχα βρει :) Προφανώς όμως είναι του Παρλιάρου, γιατί είδα πως υπάρχει πλεον ακριβώς ίδια στο site του mega.
    Δείτε λοιπόν εδώ
    http://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=2&pubrelid=6276784
    και βιντεάκι πως τα φτιάχνει ο Παρλιάρος.
    Fantasy δες το βίντεο για να δεις τι μορφή πρέπει να έχει η ζύμη. Ίσως, ανάλογα με το αλεύρι, να χρειάζεται περισσότερο ώστε να φτάσεις στο επιθυμητο αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 16-3-10  
    Fantasy εγω εβαλα 4 βανιλιες για να μη μυριζει το αυγο..και βγηκε τελειο.Η ζυμη των μπισκοτων,αν χτυπησεις σωστα ξεχωριστα κροκους κ ασπραδια κ δεν την ταλαιπωρησεις με πολυ ανακατεμα,ερχεται κ γινεται πολυ αφρατη κ σταθερη.Η συνταγη ειναι πολυ σωστη,απλα θελει προσοχη στην εκτελεση.Δε χρειαζεται περισσοτερο αλευρι γιατι τοτε θα γινει πολυ σκληρο το μπισκοτο.Δοκιμασε την ξανα κ το αποτελεσμα θα σε ανταμειψει!!!!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 9-8-10  
    Σήμερα τα έφτιαξα και έγιναν φοβερά! Το μόνο κακό είναι ότι δε μου έγιναν όσο φουσκωτά έπρεπε. Αλλά αυτό δεν είναι φταίξιμο της συνταγής. Μάλλον δε δούλεψα καλά το ανακάτεμα της μαρέγκας με την υπόλοιπη ζύμη. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι λίγο δύσκολο και θέλει αρκετή πείρα. Πάντως και ξεφούσκωτα θα τα φάμε!!!
    #
    Σχόλιο από Σταθούλα, 12-12-10  
    εξαιρετικά...έκανα τα μισά όπως δίνεις τη συνταγή και τα υπόλοιπα τα σιρόπιασα λίγο παραπάνω και τα κάλυψα με καρύδα...το έχω δοκιμάσει από ζαχαροπλαστείο και τις έλεγε χιονόμπαλ και ουσιαστικά ήταν σαν τα κωκ του με καρύδα...το αποτέλεσμα ήταν όνειρο...σε όσους αρέσει η καρύδα το προτείνω ανεπιφύλακτα...!!!
    #
    Σχόλιο από alien, 9-6-11  
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!!!ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΠΟΛΥ!!2 ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ!!ΚΑΙ Η ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΚΡΟΚΩΝ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΑ!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ!!ΑΠΛΩΝΑΝΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ!!Η ΚΡΕΜΑ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΒΓΟ!!ΠΟΙΑ ΜΕΡΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΖΕΤΑΙ???Η ΕΞΩ???ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ??ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ???ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΑΒΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ??ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΩ ΜΠΙΣΚΟΤΑ???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-6-11  
    alien παρακολούθησες το βίντεο που δίνω πιο πάνω; Ο Παρλιάρος τα φτιάχνει οπότε πιστέυω θα σου λυθούν οι απορίες αν το δεις -διόρθωσα τον σύνδεσμο γιατί δε δούλευε(σε παρακαλώ μόνο μη γράφεις με κεφαλαία γράμματα).
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 26-10-11  
    Super!!! Σε όσους δεν πέτυχε η βάση, να κάνουν τη μαρέγκα πιο σφιχτή και να ανακατέψουν απαλά...
    #
    Σχόλιο από maria*, 24-12-11  
    Εκανα και εγώ τη συνταγή σήμερα, η κρεμα για το παντεσπανι μου βγηκε και εμενα στην αρχη πολυ αραιη, καμια σχεση με αυτη στο βιντεο, αλλά μετα την χτυπησα λιγο ακομα και γρηγορα με αποτελεσμα να φυγει ο πολυς αερας και να γινει πιο σταθερη.
    Επίσης το γλασο σοκολάτας μου βγηκε αραιο και διάφανο, όπως έγινε και στα παιδια του βιντεο! Τι έκανα λάθος;;;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από lila paouze, 28-3-09  
    Φιλεναδα τελεια η συνταγη σου , την εφτιαξα και δεν εμεινε τιποτα ....
    #
    Σχόλιο από TRIANA43, 28-3-09  
    Πολύ καλή η συνταγή σου Sitronella, εύγε!!:)
    Να ρωτήσω, η δοσολογία που δίνεις για πόσα κομμάτια είναι περίπου;
    #
    Σχόλιο από Beba, 28-3-09  
    Όταν λες μπισκότα, εννοείς τα "παντεσπανάκια" ανάμεσα στα οποία μπαίνει η κρέμα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-3-09  
    Lila paouze χαιρομαι που βγήκαν ωραία. Triana δυστυχώς τη συνταγή αυτή την είχα ανεβάσει τότε γιατί μου την είχαν ζητήσει, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει. Ίσως μας πει η lila pauze που την έκανε τώρα.
    Beba ναι αυτό εννοει η συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 29-3-09  
    Λοιπόόόόόόν....τα έφτιαξα σήμερα και τολμώ να πω ότι ενθουσιάστηκα,ωράια εμφάνιση και πολύ μα πολύ καλή γεύση....φαίνονται δύσκολα αλλά τελικά ήταν παιχνιδάκι...έφτιαξα 30 κομμάτια και τα υλικά μου έφτασαν ακριβώς,δεν περίσεψε τίποτα εκτός από σιρόπι....
    #
    Σχόλιο από maria_p, 17-10-09  
    τώρα τα φτιάχνω για πρώτη φορά...αλλά μάλλον δεν μου πέτυχε το μπισκότο...βγήκε λεπτό και πλατύ...γιατί άραγε?
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝ, 17-10-09  
    τωρα μωλις τα εφτιαξα και εγω αλλα απογοητευτηκα.!η ζυμη για τα μπισκοτα ηταν πολυ αραιη και δεν μπορουσα να τα φτιαξω με αποτελεσμα να προσθεσω λιγο αλευρι αλλα και παλι τιποτα, μου βγηκαν λεπτα και πλατια δεν φουσκωσαν καθολου.ηταν χαλια αλλα συνεχισα να κανω την κρεμα και το σιροπι μπας και διορθωθουν λιγο, η κρεμα βγηκε ωραια και τα σιροπιασα αλλα παλι δεν ηταν μαλακα και ωραια. δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος η αν φταινε οι αναλογιες.δεν ξερω αν την ξαναεφτιαχνα, εκτος και αν μου πειτε οτι εκανα κατι λαθος......
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-10-09  
    maria_p και ΕΛΕΝ δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε λάθος. Όπως έγραψα τη συνταγή δεν την έχω δοκιμάσει. Βλέπω όμως πως 3 άλλες φίλες που την έφτιαξαν τους πετυχε και τους άρεσε.
    Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.
    #
    Σχόλιο από koukouna, 19-11-09  
    GIASAS ITHELA NA TA FTIAXO GIA TIN GIORTI THS KORIS MOU METHAVRIO. H EROTISI MOY EINA TO SIROPIASMA TA VOUTAO ME THN KREMA POS? EYXARISTO POLI
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-11-09  
    Όπως γράφει και στη συνταγή, σιροπιάζεις τη μια μόνο πλευρά, αφού τα έχεις γεμίσει, το ένα "μπισκότο" δηλαδή. Την πλευρά αυτή μετά καλύπτεις με σοκολάτα.
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 15-3-10  
    τα εφτιαξα κ βγηκαν φανταστικα!!
    Απλα στη γεμιση για τα μπισκοτα προσεθεσα κ 4 βανιλιες για αρωμα και επιπλεον δεν τους εβαλα σιροπι για να μη γινουν πολυ γλυκα!
    Φοβερη συνταγη!! (που απ οτι ειδα ειναι του Στελιου Παρλιαρου)
    #
    Σχόλιο από Fantasy, 16-3-10  
    Τα εφτιαξα κ εγω,αλλα 1ον δεν ηταν σταθερη η γεμιση του μπισκοτου για να τα στρωσω στην λαδοκολα,ηταν αρκετα υγρη και 2ον στην κρεμα ηταν εντονη η μυρωδια των αυγων.Μπορω να χρησιμοποιησω λιγοτερα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-3-10  
    ellidiam μετά από 4 χρόνια που την έχω καταχωρήσει τη συνταγή, ούτε θυμάμαι από που την είχα βρει :) Προφανώς όμως είναι του Παρλιάρου, γιατί είδα πως υπάρχει πλεον ακριβώς ίδια στο site του mega.
    Δείτε λοιπόν εδώ
    http://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=2&pubrelid=6276784
    και βιντεάκι πως τα φτιάχνει ο Παρλιάρος.
    Fantasy δες το βίντεο για να δεις τι μορφή πρέπει να έχει η ζύμη. Ίσως, ανάλογα με το αλεύρι, να χρειάζεται περισσότερο ώστε να φτάσεις στο επιθυμητο αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 16-3-10  
    Fantasy εγω εβαλα 4 βανιλιες για να μη μυριζει το αυγο..και βγηκε τελειο.Η ζυμη των μπισκοτων,αν χτυπησεις σωστα ξεχωριστα κροκους κ ασπραδια κ δεν την ταλαιπωρησεις με πολυ ανακατεμα,ερχεται κ γινεται πολυ αφρατη κ σταθερη.Η συνταγη ειναι πολυ σωστη,απλα θελει προσοχη στην εκτελεση.Δε χρειαζεται περισσοτερο αλευρι γιατι τοτε θα γινει πολυ σκληρο το μπισκοτο.Δοκιμασε την ξανα κ το αποτελεσμα θα σε ανταμειψει!!!!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 9-8-10  
    Σήμερα τα έφτιαξα και έγιναν φοβερά! Το μόνο κακό είναι ότι δε μου έγιναν όσο φουσκωτά έπρεπε. Αλλά αυτό δεν είναι φταίξιμο της συνταγής. Μάλλον δε δούλεψα καλά το ανακάτεμα της μαρέγκας με την υπόλοιπη ζύμη. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι λίγο δύσκολο και θέλει αρκετή πείρα. Πάντως και ξεφούσκωτα θα τα φάμε!!!
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 26-10-11  
    Super!!! Σε όσους δεν πέτυχε η βάση, να κάνουν τη μαρέγκα πιο σφιχτή και να ανακατέψουν απαλά...
    #
    Σχόλιο από maria*, 24-12-11  
    Βρηκα το λάθος στη σοκολάτα:εβαλα περισσοτερη κρεμα γαλακτος! Αντι για 150γρ εβαλα 250...
    Α επισης ξεχασα να αναφέρω πως εψησα τη μιση ζυμη σε φορμακια για μαφιν για να βγουν στρογγυλα (όπως είπα η ζυμη ηταν αραιη)! Μετα τα τοποθετησα σε χαρτακια για μαφιν και μπορουσα να τα σερβιρω χωρις να ακουμπαω τη σοκολατα.
    #
    Σχόλιο από Nafsikamar, 25-1-12  
    #
    Σχόλιο από nikzhk, 10-2-12  
    Όντως θέλει προσοχή στη μαρέγκα.. πάρα πολύ προσεκτικό και απαλό ανακάτεμα με την σπάτουλα, και να μην ταλαιπωρηθεί το μείγμα κατά τη μεταφορά του μέσα στο κορνέ,μπορείτε να κάνετε κύκλους πάνω στη λαδόκολα διαμέτρου 5 cm με ένα φλυτζάνι ώστε να ξέρετε ακριβώς πόσο μείγμα θα βάλετε. Θα πρότεινα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και όχι για όλες τις χρήσεις, γίνονται πιο αφράτα έτσι. Αξιοπρεπής συνταγή αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο..
    #
    Σχόλιο από maria kokkali, 18-3-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από alien, 9-6-11  
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!!!ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΠΟΛΥ!!2 ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ!!ΚΑΙ Η ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΚΡΟΚΩΝ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΑ!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ!!ΑΠΛΩΝΑΝΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ!!Η ΚΡΕΜΑ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΒΓΟ!!ΠΟΙΑ ΜΕΡΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΖΕΤΑΙ???Η ΕΞΩ???ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ??ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ???ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΑΒΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ??ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΩ ΜΠΙΣΚΟΤΑ???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-6-11  
    alien παρακολούθησες το βίντεο που δίνω πιο πάνω; Ο Παρλιάρος τα φτιάχνει οπότε πιστέυω θα σου λυθούν οι απορίες αν το δεις -διόρθωσα τον σύνδεσμο γιατί δε δούλευε(σε παρακαλώ μόνο μη γράφεις με κεφαλαία γράμματα).
    #
    Σχόλιο από maria*, 24-12-11  
    Εκανα και εγώ τη συνταγή σήμερα, η κρεμα για το παντεσπανι μου βγηκε και εμενα στην αρχη πολυ αραιη, καμια σχεση με αυτη στο βιντεο, αλλά μετα την χτυπησα λιγο ακομα και γρηγορα με αποτελεσμα να φυγει ο πολυς αερας και να γινει πιο σταθερη.
    Επίσης το γλασο σοκολάτας μου βγηκε αραιο και διάφανο, όπως έγινε και στα παιδια του βιντεο! Τι έκανα λάθος;;;
    #
    Σχόλιο από cuoco, 11-10-12  
    εάν θέλουμε να φτιάξουμε ενα μεγάλο κωκ σε ταψι, μηπως ξερεις τι μεγεθος θα χρειαστουμε?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-10-12  
    Όχι, δεν ξέρω καθόλου... Θα πρέπει να πας με το μάτι εκείνη την ώρα...
    #
    Σχόλιο από giagiaglyka, 18-9-13  
    Ποιός ξέρει να μου πει τι αλέυρι θέλει η συνταγή
    Το βίντεο δυστυχώς δεν μπόρεσα να το δω!ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-9-13  
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Σταθούλα, 12-12-10  
    εξαιρετικά...έκανα τα μισά όπως δίνεις τη συνταγή και τα υπόλοιπα τα σιρόπιασα λίγο παραπάνω και τα κάλυψα με καρύδα...το έχω δοκιμάσει από ζαχαροπλαστείο και τις έλεγε χιονόμπαλ και ουσιαστικά ήταν σαν τα κωκ του με καρύδα...το αποτέλεσμα ήταν όνειρο...σε όσους αρέσει η καρύδα το προτείνω ανεπιφύλακτα...!!!
    #
    Σχόλιο από lia92, 24-1-14  
    τα έκανα και εμφανισιακά μπορώ να πω ότι γιναν τελεια. Εβαλα μία βανίλια στην γέμιση και μία βανίλια και στο μπισκότο γιατι αλλιως πολύ αυγουλίλα θα μύριζε! Τα μισα τα σιρόπιασα και τα άλλα μισα τα βούτηξα στην σοκολάτα πριν τα γεμίσω με την κρέμα και επειδή δεν το αναφερει πουθενά τα έψησα στον αέρα .

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    gluka diafora
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
    Αγαπημένες συνταγές κρεας
    Ένα βιβλίο 208 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της christinastalitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της kanelitsa