Κοκ

Μαγειρεύτηκε 16 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

195 Minutes
περίπου 30 κομμάτια
  1. Για τα μπισκότα
  2. 140 γρ. ζάχαρη
  3. 6 αβγά χωρισμένα (κρόκος - ασπράδι)
  4. 125 γρ. αλεύρι
  5. 50 γρ. κορνφλάουερ
  6. Για τη γέμιση
  7. 350 γρ. φρέσκο γάλα
  8. 80 γρ. ζάχαρη
  9. 3 κρόκοι αβγών
  10. 40 γρ. κορνφλάουερ
  11. Για τη σοκολάτα
  12. 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  13. 1 κ.γ. μέλι
  14. Για το σιρόπι
  15. 150 γρ. νερό
  16. 150 γρ ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.

  2. 2

    Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα.

  3. 3

    Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το κορνφλάουερ. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.

  4. 4

    Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μικρά κοκ πάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 12-15', έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

  6. 6

    Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά.

  7. 7

    Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ και τα αβγά.

  8. 8

    Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.

  9. 9

    Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεβράνη.

  10. 10

    Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε κάθε δύο μπισκότα του κοκ.

  11. 11

    Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 2'. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε αυτό βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων κοκ.

  12. 12

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει.

  13. 13

    Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίχνουμε πάνω σε αυτή την κρέμα που έχουμε βράσει.

  14. 14

    Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε για 2'. Ανακατεύουμε.

  15. 15

    Σε αυτή τη σοκολατένια κρέμα βουτάμε τα κοκ από την πλευρά που πριν τα βουτήξαμε στο σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (16)

Σχόλια (48)

lila paouze
lila paouze @cook_8456524
Φιλεναδα τελεια η συνταγη σου , την εφτιαξα και δεν εμεινε τιποτα ....

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα