Κόκκινα κεφτεδάκια
Προετοιμασία15 λεπτά για το κόψιμο των υλικών και το πλάσιμο των μπιφτεκιών και 4-5 λεπτά για το ψήσιμο. Καλό είναι βέβαια να παρεμβληθούν τουλάχιστον 1-2 ώρες με τα μπιφτέκια στο ψυγείο για να δέσουν. Απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
1 μεγάλο παντζάρι βρασμένο και κομμένο σε κομματάκια του μισού εκατ.
-
2-3 κ.σ. από το ζωμό του παντζαριού
-
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (ή μισό κανονικό κρεμμύδι)
-
35 γρ. κάπαρη
-
3-4 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο
-
αλάτι, πιπέρι
-
2 κ.σ. λάδι για το ψήσιμο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζετε τα μπιφτέκιαΑναμιγνύετε τα υλικά εκτός απ' το λάδι και πλάθετε τον κιμά προσθέτοντας μέσα και το κόκκινο νερό απ' το βράσιμο των παντζαριών.
-
2
Πλάθετε τα μπιφτέκια σε μερίδες με πάχος τουλάχιστον ενάμισι εκατοστού, ώστε να ψηθούν εξωτερικά και μέσα να μείνουν ζουμερά.
-
3
Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον, σκεπασμένα με μεμβράνη.
-
4
Μισή ώρα πριν τα μαγειρέψετε, τα βγάζετε απ' το ψυγείο για να επανέλθει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου.
-
5
ΨήσιμοΖεσταίνετε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βγάζει καπνό, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μεσαίο και βάζετε τα μπιφτέκια. Τα γυρνάτε ανά λεπτό απ' την άλλη πλευρά με σπάτουλα και στα 4-5 λεπτά τα βγάζετε απ' τη φωτιά. Έτοιμα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)