κύρια φωτογραφία συνταγής Κόκκινα κεφτεδάκια
kiakimou
kiakimou @kiakimou

Προετοιμασία15 λεπτά για το κόψιμο των υλικών και το πλάσιμο των μπιφτεκιών και 4-5 λεπτά για το ψήσιμο. Καλό είναι βέβαια να παρεμβληθούν τουλάχιστον 1-2 ώρες με τα μπιφτέκια στο ψυγείο για να δέσουν. Απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  2. 1 μεγάλο παντζάρι βρασμένο και κομμένο σε κομματάκια του μισού εκατ.
  3. 2-3 κ.σ. από το ζωμό του παντζαριού
  4. 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (ή μισό κανονικό κρεμμύδι)
  5. 35 γρ. κάπαρη
  6. 3-4 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. 2 κ.σ. λάδι για το ψήσιμο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζετε τα μπιφτέκιαΑναμιγνύετε τα υλικά εκτός απ' το λάδι και πλάθετε τον κιμά προσθέτοντας μέσα και το κόκκινο νερό απ' το βράσιμο των παντζαριών.

  2. 2

    Πλάθετε τα μπιφτέκια σε μερίδες με πάχος τουλάχιστον ενάμισι εκατοστού, ώστε να ψηθούν εξωτερικά και μέσα να μείνουν ζουμερά.

  3. 3

    Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον, σκεπασμένα με μεμβράνη.

  4. 4

    Μισή ώρα πριν τα μαγειρέψετε, τα βγάζετε απ' το ψυγείο για να επανέλθει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου.

  5. 5

    ΨήσιμοΖεσταίνετε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βγάζει καπνό, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μεσαίο και βάζετε τα μπιφτέκια. Τα γυρνάτε ανά λεπτό απ' την άλλη πλευρά με σπάτουλα και στα 4-5 λεπτά τα βγάζετε απ' τη φωτιά. Έτοιμα!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

connnie
connnie @cookeatdream
Kiakimou, πολύ εύκολη και πρωτότυπη συνταγή μου φαίνεται. Την επόμενη φορά που θα πάω στην λαϊκή, θα πάρω πατζάρια για να δοκιμάσω την συνταγή σου και θα επανέλθω με βαθμολογία!

Από

kiakimou
kiakimou @kiakimou
στις