Κόκκινες πιπεριές με τόνο
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Esther Sarphatie-Ανδρεάδη.
Υλικά
-
4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
-
100 γρ. τόνο (σε κονσέρβα με ελαιόλαδο), στραγγισμένο
-
15 πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
-
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια, καβουρντισμένα
-
πιπέρι
-
χυμό από ½ λεμόνι
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήνετε τις πιπεριές στο φούρνο μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
-
2
Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και καθαρίζετε τα σπόρια. Τώρα κόβετε τις πιπεριές σε φέτες κατά μήκος.
-
3
Παίρνετε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύετε το ξύσμα λεμονιού, τον τόνο, τις ελιές και τα κουκουνάρια. Βάζετε μαύρο πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού.
-
4
Παίρνετε λίγο γέμιση με ένα κουταλάκι, τo απλώνετε στη μία άκρη από την πιπεριά, και τυλίγετε. Συνεχίζετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες.
-
5
Τέλος, ρίχνετε λίγες σταγόνες λάδι και λίγη ρίγανη. Αφήστε τις πιπεριές στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θέλετε να τις σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια