Κόκκινη Σάλτσα Κούκλα
Πολύ εύκολη, πικάντικη σάλτσα τομάτας με πολλές χρήσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιείται κυρίως για σπαγγέτι, αλλά και για ψητή γαλοπούλα, κοτόπουλο και ψάρι.Εάν τη δέσετε με λίγο κόρν-φλάουρ και την ψύξετε γίνεται πολύ ωραίο κρύο ντίπ. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μέτριου μεγέθους
-
1 κεφάλι σκόρδο λιωμένο με το εργαλείο
-
10-12 ξεκουκουτσιασμένες ελιές (αρεσκείας σας)
-
1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
-
1 κουτί πασάτα (ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας)
-
1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη (προτιμούμε την καστανή)
-
Ταμπάσκο (όσο σηκώνει η προτίμησή σας -εμείς συνιστούμε 8-10 σταγόνες)
-
Φεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι (όσο σηκώνει η προτίμησή σας -εμείς συνιστούμε 1 κ.γ.)
-
1 πρέζα αλάτι
-
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε, στα 2/3 της ισχύος της κουζίνας μας, το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
-
2
Μόλις κάψει ρίχνουμε τα (ψιλοκομμένα) κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις ελιές.
-
3
Μόλις τσιτσιρίσουν λίγο, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα γυρίζουμε δυό-τρείς φορές να γυαλίσουν.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί.
-
5
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την πασάτα, χωρίς να την αραιώσουμε.
-
6
Οταν αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το ταμπάσκο, το πιπέρι και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 και αφήνουμε να βράσει σιγά-σιγά μέχρι να δέσει εντελώς και
-
7
...έτοιμη! Καλή όρεξη και καλά τραπεζώματα.
Σχόλια (6)