κύρια φωτογραφία συνταγής Κόκκινη Σάλτσα Κούκλα
Πολύτροπος
Πολύτροπος @cook_8469860
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ εύκολη, πικάντικη σάλτσα τομάτας με πολλές χρήσεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιείται κυρίως για σπαγγέτι, αλλά και για ψητή γαλοπούλα, κοτόπουλο και ψάρι.Εάν τη δέσετε με λίγο κόρν-φλάουρ και την ψύξετε γίνεται πολύ ωραίο κρύο ντίπ. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Μια μέτρια γαβάθα.
  1. 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μέτριου μεγέθους
  2. 1 κεφάλι σκόρδο λιωμένο με το εργαλείο
  3. 10-12 ξεκουκουτσιασμένες ελιές (αρεσκείας σας)
  4. 1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  5. 1 κουτί πασάτα (ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας)
  6. 1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη (προτιμούμε την καστανή)
  7. Ταμπάσκο (όσο σηκώνει η προτίμησή σας -εμείς συνιστούμε 8-10 σταγόνες)
  8. Φεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι (όσο σηκώνει η προτίμησή σας -εμείς συνιστούμε 1 κ.γ.)
  9. 1 πρέζα αλάτι
  10. 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε, στα 2/3 της ισχύος της κουζίνας μας, το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο.

  2. 2

    Μόλις κάψει ρίχνουμε τα (ψιλοκομμένα) κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις ελιές.

  3. 3

    Μόλις τσιτσιρίσουν λίγο, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα γυρίζουμε δυό-τρείς φορές να γυαλίσουν.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί.

  5. 5

    Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την πασάτα, χωρίς να την αραιώσουμε.

  6. 6

    Οταν αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το ταμπάσκο, το πιπέρι και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 και αφήνουμε να βράσει σιγά-σιγά μέχρι να δέσει εντελώς και

  7. 7

    ...έτοιμη! Καλή όρεξη και καλά τραπεζώματα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

golfo
golfo @cook_8452627
πραγματι ειναι μια πολυ πικαντικη σε γευση σαλτσα αφου περιεχει τετοια υλικα!\nκαι σιγουρα θα ταιριαζει υπεροχα σε πολλα φαγητα.\nευχαριστω

Από

Πολύτροπος
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ
Λατρεία μου η θάλασσα και το βουνό (όσο πιό άγριο τόσο καλύτερα!). Μανία μου η Επιστημονική Φαντασία. Δουλειά μου η Ανάπτυξη της Δημιουργικότητας και η Δημιουργική επίλυση προβλημάτων για την Ανάπτυξη της Προσωπικότητας. Εκλεκτικός πότης (κατά κανόνα με φίλους). Όταν διδάσκω είμαι σαν το ψάρι στο νερό (ευτυχής και πλήρης). Όταν μαγειρεύω αυτοσυγκεντρώνομαι. Αγαπώ τους καλοπροαίρετους και φαντασιακούς ανθρώπους και μισώ θανάσιμα την υποκρισία. Μοναχικός μέχρις ενοχλήσεως (των άλλων!) και ταυτόχρονα κοινωνικός μέχρις εξαντλήσεως (δικής μου!). Δεν προδίδω ποτέ, δεν "αρπάζω" τίποτε κι' όταν επιδιώκω έναν στόχο λειτουργώ σαν ατμομηχανή χωρίς φρένα. Με φοβίζει η ανθρώπινη βλακεία και το να μου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι (όπως ο Αστερίξ!). Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Δες περισσότερα