Κοκκινιστό με καλαμαράκια
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό με καλαμαράκια, κατάλληλο για τις μέρες της νηστείας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλετε να σερβίρετε τα καλαμαράκια σαν μεζέ (χωρίς γαρνιτούρα), βάλτε το μισό κουτί της ντομάτας.Εάν τα συνοδέψετε με ρύζι/μακαρόνια μπορείτε να κόψετε τις ροδέλες σε μικρότερα κομμάτια. Καλή όρεξη και καλή Σαρακοστή!
Υλικά
-
1 πακέτο καλαμαράκια σε ροδέλες (κτψ.)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 1 μικρό κρεμμύδι και 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
-
120 ml. λευκό κρασί
-
500 γρ. χυμός ντομάτας
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
-
ρίγανη, βασιλικός
-
μαϊντανός
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.
-
2
Προσθέστε τα καλαμαράκια και τσιγαρίστε για 8-10 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας.
-
3
Αφού σωθούν τα υγρά σβήστε με το κρασί και συνεχίστε το σωτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί.
-
4
Προσθέστε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι (λίγη ζάχαρη, προαιρετικά) και αρωματίστε με ρίγανη (και ξερό βασιλικό, εάν σας αρέσει).
-
5
Αφήστε το να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε νερό).
-
6
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδέψτε τα με ρύζι ή μακαρονάκι.
Σχόλια (27)