Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες στο πήλινο

Bαθμολογία: 4.7037
       
 
27 ψήφοι
ΚΛΕΡΥ, 08.09.08

Περιγραφή

Πολύ μυρωδάτο & νόστιμο!

Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες στο πήλινο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
  • 6-8 μέτριες πατάτες
  • 1 πράσινη πιπερία
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
  • 2-3 ντομάτες
  • 1 κουταλιά πελτε ντομάτα
  • αλάτι, πιπερι, λίγο μπουκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • μίγμα για πατάτες φούρνου (κυκλοφορεί στα S/M)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Σερβίρει: 5 πιάτα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 180' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το κρέας να τσιγαριστεί το σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο και χοντροκομμένο το κρεμμύδι, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45' περίπου.
  2. Κόβουμε τις πατάτες τις αλατοποιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το μίγμα για τις πατάτες. Τις ρίχνουμε σ' ένα πηλινο ταψί ή γάστρα κοβουμε και τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ρίχνουμε & αυτές με τις πατάτες. Βάζουμε & τα φύλλα δάφνης
  3. Εφόσον βράσει το κρέας το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες και τα περιχύνουμε με το ζούμι του.
  4. Χτυπάμε στο multi τις ντόματες το πελτέ το σκόρδο τη κανέλα λίγο αλάτι & λίγο πιπέρι και ρίχνουμε τη σάλτα στο ταψί, ρίχνουμε και λίγο βιτάμ, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 180΄βαθμούς

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε τον τοματοπελτέ και προσοχή στα μπαχαρικά και τα έτοιμα μίγματα μπαχαρικών που κάποιες φορές περιέχουν γλουτένη.

Σχετικές συνταγές

    36 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 4-10-08  
    πργματι νοστιμο,και αν ειχα γαστρα θα εβαζα 5 πιρονια, μου θυμισε καλο φαγητο σε παραδοσιακη ταβερνα!
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 27-10-08  
    Δοκιμάσαμε τη συγκεκριμένη συνταγή φέτος στη Λευκάδα, στο πανδοχείο που νοικιάζαμε. Δεν ήταν ένα απλό φαγητό, αλλά μια εμπειρία!... Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, ευκαιρία να το φτιάξω κι εγώ στο σπίτι!
    #
    Σχόλιο από marius, 3-11-08  
    Πολυ ωραια συνταγη και πολυ νοστημη(την εφτιαξα κι'ολας).Απλα ειχα ενα προβληματακι...εβαλα μαλλον περισοτερο νερακι απ'οτι επρεπε.Κατα τ'αλλα μια χαρα.
    #
    Σχόλιο από iris, 4-11-08  
    ΚΛΕΡΥ θα ήθελα να μου πεις αν δεν βάλουμε πατατες και αφήσουμε μόνο το κρεας πειράζει?
    Δεν θα βγει το ιδιο νοστιμο?
    #
    Σχόλιο από ΚΛΕΡΥ, 5-11-08  
    Και βέβαια μπορείς να παραλείψεις τις πατάτες, είναι το ίδιο νόστιμο, μπορείς αν θες να το σερβίρει με πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές, η νοστιμιά και το άρωμα είναι στη σάλτσα. Καλή επιτυχία με όποιον συνδυασμό διαλέξεις!
    #
    Σχόλιο από iris, 5-11-08  
    Οκ σε ευχαριστω πολυ!Θα το φτιαξω το Σαββατο και επειδη θα κανω και αλλα φαγητα θα εχω και πατατες γιαυτο θα τις παραλειψω εδω.Θα βαθμολογησω την Κυριακη!
    #
    Σχόλιο από zoe, 7-11-08  
    Συγχαρητήρια από όλη την οικογένεια!Το μόνο που έκανα παραπάνω ήταν ότι πέρασα τις πατάτες από το τηγάνι.
    #
    Σχόλιο από iris, 10-11-08  
    ΚΛΕΡΥ φανταστικό το μοσχαράκι σου!!!Πολλα συγχαρητηρια και μπραβο για την ωραια συνταγη σου!Τελικα εβαλα και τις πατατες και δεν το μετανίωσα καθολου.Ολοι παθανε πλακα και μου ζητουσαν τη συνταγή.Σε ευχαριστω:-) πολυ.
    #
    Σχόλιο από elisabet, 16-11-08  
    #
    Σχόλιο από sidirena, 7-12-08  
    Καλα,τι εμπειρια γευσης ηταν αυτη!Το μοσχαρακι εγινε φανταστικο!Το εφτιαξα σε γαστρα πηλινη,δεν εβαλα το βουτυρο και το μιγμα μπαχαρικων για τις πατατες,αλλα παρολα αυτα εγινε τελειο!Οτι επρεπε για κυριακατικο τραπεζι και μια πολυ ωραια ιδεα για καποιο απο τα γιορτινα τραπεζια των ημερων που ερχονται.Να σαι καλα κοριτσι μου!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-12-08  
    ΤΕΛΕΙΟ! ΠΟλύ πολύ μυρωδάτο και νόστιμο! Τα σχόλια όλων ήταν πολύ καλά! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Rosie, 9-1-09  
    Ερωτησούλα: Δεν είναι πολύ οι 2 ώρες αφού έχουμε ήδη βράσει το κρέας;
    #
    Σχόλιο από ΚΛΕΡΥ, 9-1-09  
    Λόγω ότι και στη κατσαρολά & στο φούρνο το βάζω στο χαμηλό οι 2ώρες είναι ότι πρέπει, μπορεί βέβαια να είναι και λιγότερο εξαρτάται και τι κομματι κρέας είναι και πόσο δυνατός είναι ο φουρνος σου, το βλέπεις. Καλή επιτυχία
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 13-2-09  
    ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ.ΕΙΧΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ.
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 24-2-09  
    καλα ειναι τελειο εξαφανιστηκε σε ευχαριστουμε πολλυ για την πολλυ ωραια και ξεχωριστη συνταγη σου...............
    #
    Σχόλιο από Rabit, 28-4-09  
    Νοστιμοτατη!!!!
    Την εφτιαξα σε τεσσερα ατομικα πηλινα
    και ειχαι και ωραια εμφανιση.
    παρελειψα τη δαφνη
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 1-6-09  
    Απλα... τελειο!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από louiza, 22-7-09  
    καλησπερα,ηθελα να ρωτησω κατι
    επειδει ειμαι στο εξωτερικο αυο το μιγμα για πατατες εδω δεν το εχει,
    τι μπορω να κανω????
    τηελω πολλυ να δοκιμασω αυτη την συνταγη,
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΚΛΕΡΥ, 23-7-09  
    louisa μου, δεν το έχω δοκιμάσει πότε χωρίς αυτό το μίγμα, δεν νομίζω όμως ότι παίζει μέγάλο ρόλο, εχει τόσα άλλα μυρωδικά που μάλλον δεν είναι και απαραίτητο,εξάλλου όπως είδες και στα σχόλια & η Sidirena δεν το έβαλε αλλά έγινε πολύ καλό! Καλή επιτυχία
    #
    Σχόλιο από dcroula, 11-9-09  
    Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!!!!!Έβαλα καρότα,λιαστή ντομάτα,σπιτική σάλτσα και κυβάκια απο λαδοτύρι Μυτιλήνης.Παρέλειψα το βούτυρο,τον πελτέ και το μείγμα για τις πατάτες.Φτιάξτε το με 1000.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    34 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 4-10-08  
    πργματι νοστιμο,και αν ειχα γαστρα θα εβαζα 5 πιρονια, μου θυμισε καλο φαγητο σε παραδοσιακη ταβερνα!
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 27-10-08  
    Δοκιμάσαμε τη συγκεκριμένη συνταγή φέτος στη Λευκάδα, στο πανδοχείο που νοικιάζαμε. Δεν ήταν ένα απλό φαγητό, αλλά μια εμπειρία!... Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, ευκαιρία να το φτιάξω κι εγώ στο σπίτι!
    #
    Σχόλιο από marius, 3-11-08  
    Πολυ ωραια συνταγη και πολυ νοστημη(την εφτιαξα κι'ολας).Απλα ειχα ενα προβληματακι...εβαλα μαλλον περισοτερο νερακι απ'οτι επρεπε.Κατα τ'αλλα μια χαρα.
    #
    Σχόλιο από iris, 4-11-08  
    ΚΛΕΡΥ θα ήθελα να μου πεις αν δεν βάλουμε πατατες και αφήσουμε μόνο το κρεας πειράζει?
    Δεν θα βγει το ιδιο νοστιμο?
    #
    Σχόλιο από ΚΛΕΡΥ, 5-11-08  
    Και βέβαια μπορείς να παραλείψεις τις πατάτες, είναι το ίδιο νόστιμο, μπορείς αν θες να το σερβίρει με πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές, η νοστιμιά και το άρωμα είναι στη σάλτσα. Καλή επιτυχία με όποιον συνδυασμό διαλέξεις!
    #
    Σχόλιο από iris, 5-11-08  
    Οκ σε ευχαριστω πολυ!Θα το φτιαξω το Σαββατο και επειδη θα κανω και αλλα φαγητα θα εχω και πατατες γιαυτο θα τις παραλειψω εδω.Θα βαθμολογησω την Κυριακη!
    #
    Σχόλιο από zoe, 7-11-08  
    Συγχαρητήρια από όλη την οικογένεια!Το μόνο που έκανα παραπάνω ήταν ότι πέρασα τις πατάτες από το τηγάνι.
    #
    Σχόλιο από iris, 10-11-08  
    ΚΛΕΡΥ φανταστικό το μοσχαράκι σου!!!Πολλα συγχαρητηρια και μπραβο για την ωραια συνταγη σου!Τελικα εβαλα και τις πατατες και δεν το μετανίωσα καθολου.Ολοι παθανε πλακα και μου ζητουσαν τη συνταγή.Σε ευχαριστω:-) πολυ.
    #
    Σχόλιο από elisabet, 16-11-08  
    #
    Σχόλιο από sidirena, 7-12-08  
    Καλα,τι εμπειρια γευσης ηταν αυτη!Το μοσχαρακι εγινε φανταστικο!Το εφτιαξα σε γαστρα πηλινη,δεν εβαλα το βουτυρο και το μιγμα μπαχαρικων για τις πατατες,αλλα παρολα αυτα εγινε τελειο!Οτι επρεπε για κυριακατικο τραπεζι και μια πολυ ωραια ιδεα για καποιο απο τα γιορτινα τραπεζια των ημερων που ερχονται.Να σαι καλα κοριτσι μου!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-12-08  
    ΤΕΛΕΙΟ! ΠΟλύ πολύ μυρωδάτο και νόστιμο! Τα σχόλια όλων ήταν πολύ καλά! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Rosie, 9-1-09  
    Ερωτησούλα: Δεν είναι πολύ οι 2 ώρες αφού έχουμε ήδη βράσει το κρέας;
    #
    Σχόλιο από ΚΛΕΡΥ, 9-1-09  
    Λόγω ότι και στη κατσαρολά & στο φούρνο το βάζω στο χαμηλό οι 2ώρες είναι ότι πρέπει, μπορεί βέβαια να είναι και λιγότερο εξαρτάται και τι κομματι κρέας είναι και πόσο δυνατός είναι ο φουρνος σου, το βλέπεις. Καλή επιτυχία
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 13-2-09  
    ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ.ΕΙΧΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ.
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 24-2-09  
    καλα ειναι τελειο εξαφανιστηκε σε ευχαριστουμε πολλυ για την πολλυ ωραια και ξεχωριστη συνταγη σου...............
    #
    Σχόλιο από Rabit, 28-4-09  
    Νοστιμοτατη!!!!
    Την εφτιαξα σε τεσσερα ατομικα πηλινα
    και ειχαι και ωραια εμφανιση.
    παρελειψα τη δαφνη
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 1-6-09  
    Απλα... τελειο!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από louiza, 22-7-09  
    καλησπερα,ηθελα να ρωτησω κατι
    επειδει ειμαι στο εξωτερικο αυο το μιγμα για πατατες εδω δεν το εχει,
    τι μπορω να κανω????
    τηελω πολλυ να δοκιμασω αυτη την συνταγη,
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΚΛΕΡΥ, 23-7-09  
    louisa μου, δεν το έχω δοκιμάσει πότε χωρίς αυτό το μίγμα, δεν νομίζω όμως ότι παίζει μέγάλο ρόλο, εχει τόσα άλλα μυρωδικά που μάλλον δεν είναι και απαραίτητο,εξάλλου όπως είδες και στα σχόλια & η Sidirena δεν το έβαλε αλλά έγινε πολύ καλό! Καλή επιτυχία
    #
    Σχόλιο από dcroula, 11-9-09  
    Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!!!!!Έβαλα καρότα,λιαστή ντομάτα,σπιτική σάλτσα και κυβάκια απο λαδοτύρι Μυτιλήνης.Παρέλειψα το βούτυρο,τον πελτέ και το μείγμα για τις πατάτες.Φτιάξτε το με 1000.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από djsm82, 15-1-13  
    Το καπάκι της γαστρας το βγάζω καθόλου ή το αφήνω συνέχεια κλειστό;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-5-10  
    δεν εβαλα βουτυρο,δαφνη(δεν μου αρεσει και πολυ) και το μιγμα για τις πατατες.Προσθεσα μελιτζανα,κολοκυθι,καροτο
    το αποτελεσμα ?...υπεροχο!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

     ΚΡΕΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    συνταγές με μοσχάρι
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    Κυρίως πιάτα
    Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της Γιαννάκης
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 302 αγαπημένων συνταγών, του/της giannis kr