vasilitsa
vasilitsa @cook_8470160
,

Υπέροχοι λαχανοντολμάδες... Αν δοκιμάσετε θα θέλετε να τρώτε συνέχεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ειναι να βάλετε ενα πιάτο πάνω απο τους λαχανοντολμάδες λίγο μικρότερο απο την διάμετρο της κατσαρόλας, έτσι ώστε να μην διαλυθούν στο βράσιμο.Ωρα συγκεκριμένη δεν έχουν, εξαρτάται απο το πόσο χοντρά είναι τα φύλλα του λάχανου. Όταν οι πάνω πάνω μαλακώσουν τότε είναι έτοιμοι, περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Μπορείτε να τα βράσετε στην χύτρα όπου θέλουν περίπου 1 ώρα.Σερβίρονται με στραγγιστό γιαούρτι. Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό φύλλα απο λάχανο τουρσί (τα φύλλα να είναι λεπτά)
  2. 1/2 κιλο χοιρινό κιμά
  3. 200 γρ. μπέικον (κομμάτι)
  4. 100 γρ. ρύζι καρολίνα
  5. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  6. 100 γρ. σάλτσα ή πελτέ
  7. ελαιόλαδο
  8. δάφνη
  9. αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι και το κρεμμύδι αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε, βάζουμε και τα μπαχαρικά. Βάζουμε και λίγο νεράκι για να μην είναι πολύ σφιχτό το μείγμα

  2. 2

    Πλένουμε τα φύλλα και τα ανοίγουμε, αν ειναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε στην μέση. Βάζουμε μείγμα και τα τυλίγουμε, τις άκρες τις πιέζουμε προς τα μέσα για να μην ανοίξουν.

  3. 3

    Στην κατσαρόλα τα ρολάκια τα βάζουμε με την άκρη του φύλλου στον πάτο για να μην ανοίξουν, αφού πρώτα στρώσουμε κομμάτια απο το λάχανο που δεν θα χρησιμοποιήσουμε και λιγο λάδι έτσι ώστε να μην μας κολλήσουν, καλό θα ήταν η κατσαρόλα να είναι αντικολλητική. Βάζουμε τα ρολακια σε σχήμα σαλιγγαριού το ένα δύπλα στο άλλο, πολύ κοντα για να μην κουνιούνται.

  4. 4

    Με τον ίδιο τρόπο τελειώνουμε με όλα τα φύλλα.

  5. 5

    Ανάμεσα στις στρώσεις μπορόυμε να βάλουμε κομματάκια λάχανο και το μπέικον.

  6. 6

    Στο τέλος βάζουμε το νερό με την σάλτσα ή τον πελτε και την δάφνη. Νερό βραστό να καλυφθούν όλες οι σειρές.

  7. 7

    Στους 200 βαθμούς μέχρι να αρχίζουν να βράζουν και μετά χαμηλώστε την φωτιά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Να ρωτήσω κάτι; Το μίγμα του κιμά που ετοιμάζουμε είναι ωμό; Δηλαδή όπως τα γιουβαρλάκια ΄κι απλά το τυλίγουμε σε φύλλα; Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, θα τη δοκιμάσω :)

Από

vasilitsa
vasilitsa @cook_8470160
στις
,