Κόκκινο κρασί με φρούτα
Κρυο κοκκινο κρασι για τα καυτα απομεσημερα ή τα ζεστα βραδυα του καλοκαιριου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ειναι φοβερα δροσοστικο για το καλοκαιρι. Πολλες φορες αντι για κοκκινο κρασι χρησιμοποιω σανγκρια και προσθετω και κανελλοξυλα. Μου το εμαθε μια φιλη και απο τοτε συνοδευει αρκετα συχνα τα καλοκαιρινα μας βραδια.
Υλικά
-
1 μπουκαλι κοκκινο κρασι
-
1 πορτοκαλι
-
1 λεμονι
-
2 αχλαδια
-
1 ροδακινο
-
2-3 βερικοκκα
-
2 μηλα
-
4-5 φραουλες
-
λιγες ρωγες σταφυλιου
-
1/2 φλυτζανιου τσαγιου ζαχαρη
-
2 μπουκαλια σοδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαριζουμε τη μιση ποσοτητα απο τα φρουτα και τα κοβουμε σε φετες, εκτος του πορτοκαλιου και του λεμονιου που το κοβουμε κομματακια μαζι με τη φλουδα.
-
2
Τα τοποθετουμε σε μια στρογγυλη φορμα κεικ με τρυπα στη μεση και τα βαζουμε στην καταψυξη.
-
3
Σε ενα μεγαλο μπωλ, κατα προτιμηση δοχειο ποντς, ριχνουμε το παγωμενο κοκκινο κρασι και τα υπολοιπα καθαρισμενα και κομμενα φρουτα μαζι με την ζαχαρη και τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσουν καλα.
-
4
Την ωρα του σερβιρισματος ξεφορμαρουμε το κατεψυγμενο μιγμα βουτωντας το σε ζεστο νερο και το τοποθετουμε στο δοχειο με το κρασι.
-
5
Προσθετουμε την σοδα και ανακατευουμε καλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)