Κόκκινο ζαχαρωτό αυγό
Ένα αυγό ζαχαρωτό που μπορούμε να το γεμίσουμε σοκολάτες ή καραμέλες!
Υλικά
-
ζαχαρόπαστα σε κόκκινο και άσπρο χρώμα
-
1 καλούπι αυγού που να ανοίγει στα δύο
-
σελοφάν
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε την ζαχαρόπαστα μας (μπορούμε να τα φτιάξουμε με ότι χρώμα θέλουμε τα αυγά, κίτρινα, μπλε, πράσινα, και να τα διακοσμήσουμε όπως μας αρέσει, πχ να το γεμίσουμε όλο με λουλουδάκια η ένα λαγουδάκι, φαντασία να υπάρχει!) ντύνουμε με σελοφάν τα καλούπια μας.
-
2
Ανοίγουμε την ζαχαροπαστα μας σε φύλλο 7-8χιλ
-
3
Τυλίγουμε τα μισά αυγά καλούπια προσεχτικά με τη ζαχαροπαστα να πάρει το σχήμα του αυγού
-
4
Κόβουμε λωρίδες από την άσπρη ζαχαροπαστα και φτιάχνουμε ένα φιογκάκι, με μικρο κουπ πατ κόβουμε μια μαργαρίτα κόκκινη και την βάζουμε πάνω στον κόμπο του φιόγκου
-
5
Με το ίδιο κουπ πατ κάνουμε ανάγλυφες μαργαρίτες επάνω στο αυγό πατώντας σαν σφραγίδα με προσοχή να μην κόψουμε την ζαχαροπαστα
-
6
Κολλάμε με λίγο νερό την κορδέλα επάνω στο αυγό και στολίζουμε τον φιόγκο, το αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και σε μέρος χωρίς υγρασία να στεγνώσει και να ξεραθεί εντελώς η ζαχαροπαστα,για όσες μέρες χρειαστείΒγάζουμε με προσοχή τα καλούπια μας από μέσα και το γεμίζουμε καραμέλες, σοκολατακια το κλείνουμε και έχουμε έτοιμο το αυγό για το δωράκι μας!
Σχόλια (11)