Κοκκινοψαρόσουπα αρωματική!
Σούπα με κοκκινόψαρο και λαχανικά, ξινούτσικη με διάφορα αρώματα εσπεριδοειδών.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε καλά το ψάρι μας.
-
2
Κόβουμε τα λαχανικά λίγο χοντροκομένα στα 4-6 κομμάτια ανάλογα το πόσο μεγάλα είναι.
-
3
Βάζουμε το ψάρι με τα λαχανικά το αλατοπίπερο και το σκόρδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει να βράσουν.
-
4
Σε 15-20 λεπτά βγάζουμε το ψάρι στην άκρη κι αφήνουμε τα λαχανικά να συνεχίσουν 5 λεπτά ακόμα βράσιμο σε χαμηλότερη φωτιά.
-
5
Ρίχνουμε 1 πορτοκάλι, 1 γκρέιπφρουτ κι ένα λεμονάκι στην κατσαρόλα μας και το τζίντζερ.
-
6
Μετά πιέζουμε με την κουτάλα, ή τον αυγογδάρτη και προσπαθούμε να λιώσουμε λιγάκι τα λαχανικά μας για να βγει ένας παχύς χυλός αλλά με κομματάκια μέσα. Δεν τα περνάμε από μπλέντερ γιατί δεν θέλουμε να είναι εντελώς λιωμένα.
-
7
Η σουπίτσα είναι έτοιμη και μπορούμε να σερβίρουμε βάζοντας όσο ψαράκι θέλουμε στο πιάτο μας.
Σχόλια