Κόκκορας κρασάτος (Ευχάριστη Παραλλαγή)
Κόκκορας κρασάτος σε μία ευχάριστη παραλλαγή (δική μου). Σερβίρεται με παστιτσάδα,με χυλοπίττες ή τηγανιτές πατάτες και ξεφεύγει από τις συνηθισμένες κοτογεύσεις χωρίς να δυσκολεύει την νοικοκυρά στην παρασκευή του πιάτου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Έφαγα πρώτη φορά κρασάτο κόκκορα στην Λευκάδα, αλλά μου ξένισαν λίγο οι μυρωδιές του γαρίφαλου και του μπαχαριού. Έτσι αφαίρεσα τα παραπάνω και πρόσθεσα τα μανιτάρια και τις πιπεριές που τα λατρεύω και προέκυψε το φανταστικό αυτό πιάτο!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
-
2
Έχουμε πλυμμένο και καθαρισμένο τον κόκκορα και μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε ένα ένα τα κομμάτια (συνήθως σε δύο δόσεις γιατί όλα δεν χωράνε).
-
3
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι να πιάσει κρούστα από έξω το κρέας και μόλις γίνει τα αφαιρούμε.
-
4
Ρίχνουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες (πχ 1 πιπεριά σε 4-5 κομμάτια κομμένη).
-
5
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και στο τέλος αφού τα πρώτα έχουν μαραθεί λίγο, ρίχνουμε το κρεμμύδι. Τα ρίχνουμε με αυτή τη σειρά γιατί η πιπεριά χρειάζεται περισσότερο χρόνο να μαγειρευτεί από το μανιτάρι που με τη σειρά του θέλει παραπάνω από το κρεμμύδι.
-
6
Αφού κοκκινίσουν, ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
7
Στη συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα με λίγο νερό (1 με 1,5 ποτήρι) και τα μπαχαρικά.
-
8
Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκκορα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε 45-50 λεπτά το πολύ,το φαγητό είναι έτοιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)