Κοκοράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό κόκορας κομμένος σε μερίδες (ζητάμε να μας το ετοιμάσει ο κρεοπώλης μας)
  2. 200 γρ. μαργαρίνη σοφτ
  3. 500 γρ. ψιλοκομμένη τομάτα (σε κονσέρβα)
  4. 2 κουτ. σούπας συμπυκνωμένος πελτές τομάτας
  5. 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  6. 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  7. 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. 1 ξύλο καννέλας
  9. 1 φύλλο δάφνης
  10. 3-4 σπόροι μπαχάρι
  11. 3-4 μοσχόκαρφα γαρύφαλλο
  12. 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  13. ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  14. 1 πακέτο χυλοπίτες χωριάτικες
  15. 200 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τα κομμάτια από τον κόκορα, προσθέτουμε κρύο νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά.

  2. 2

    Σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.

  3. 3

    Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε πάλι κρύο νερό και βράζουμε τον κόκορα ξανά για άλλα 20-25 λεπτά.

  4. 4

    Μόλις περάσει ο χρόνος σουρώνουμε και κρατάμε τον κόκορα στην άκρη.

  5. 5

    Σε ένα άλλο καθαρό και βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε να θερμανθεί καλά.

  6. 6

    Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια του βρασμένου κόκορα. Στη συνέχεια σοτάρουμε στη μαργαρίνη έως ότου πάρουν χρώμα.

  7. 7

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μαζί με όλα τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι που πρέπει να έχουμε κόψει πρώτα σε τέταρτα.

  8. 8

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.

  9. 9

    Συμπληρώνουμε με τη συμπυκνωμένη πάστα τομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή ένταση.

  10. 10

    Ρίχνουμε τον ζωμό κότας και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί.

  11. 11

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε ½ λίτρο βραστό νερό μέσα στο σκεύος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά.

  12. 12

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα και μαγειρεύουμε έως ότου το κρέας του κόκορα μαλακώσει και η σάλτσα χυλώσει και δέσει.

  13. 13

    Παράλληλα βράζουμε τις χυλοπίτες και τις αδειάζουμε σε πιατέλα

  14. 14

    Ρίχνουμε τον κόκορα από πάνω τους και πασπαλίζουμε με την τριμμένη ξερή μυζήθρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

saky
saky @cook_8493103
its a very nice recipe ,easy and good for the health ,i love chicken and thank for you for the sharing .i have similar recipes with chicken on this link ,im sure u will like it \nhttp://www.flowmagazine.gr/article/view/Meksikaniko_kotopoulo_katsarolas/category/quality_of_life

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα