Κόκορας κρασάτος στη γάστρα
Γίνεται στη γάστρα. Σερβίρετε με σαλάτα εποχής
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σερβιρουμε με σαλατα εποχης!
Υλικά
-
1 1/2 κιλου κρεμμυδακια (στιφαδου)
-
1 κοκορα
-
1 ποτηρι λευκο κρασι
-
2 φυλλα δαφνης
-
4 σκελιδες σκορδο (ψιλοκομ.)
-
1/2 κουτ.γλυκ. θυμαρι
-
1/2 κουτ.γλυκ. βοτανα προβηγκιας (θα τα βρειτε στα σουπερ μαρκετ)
-
1 κ.σ. κοκκους πρασινου πιπεριου
-
αλατι - πιπερι
-
1 κ.σ. αλευρι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαριζουμε τα κρεμμυδια και τα σοταρουε με το σκορδο σε λιγο λαδι.
-
2
Πλενουμε καλα, στραγγιζουμε και αλατοπιπερωνουμε τον κοκορα.
-
3
Βαζουμε τον κοκορα στη γαστρα. Ριχνουμε γυρω του τα κρεμμυδια στραγγισμενα.
-
4
Περιχυνουμε τον κοκορα με το κρασι και ριχνουμε τα μυρωδικα.
-
5
Σκεπαζουμε τη γαστρα και ψηνουμε για 1 1/2 ωρα στους 180 βαθμους.
-
6
Στραγγιζουμε το ζουμι σε μια κατσαρολα και το ζεσταινουμε. Ριχνουμε μεσα το αλευρι, ανακατευουμε και αφηνουμε τη σαλτσα να δεσει.
-
7
Στη συνεχεια την ριχνουμε πανω στον κοκορα και συνεχιζουμε το ψησιμο στο φουρνο για ακομη 40 λεπτα, με τη γαστρα ξεσκεπαστη για να ξεροψηθει το πουλερικο.
-
8
Το αλειφουμε με το ζουμι του για να μελωσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια