κύρια φωτογραφία συνταγής Κόκορας κρασάτος στη γάστρα

Κόκορας κρασάτος στη γάστρα

40 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Γίνεται στη γάστρα. Σερβίρετε με σαλάτα εποχής

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σερβιρουμε με σαλατα εποχης!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 γαστρα
  1. 1 1/2 κιλου κρεμμυδακια (στιφαδου)
  2. 1 κοκορα
  3. 1 ποτηρι λευκο κρασι
  4. 2 φυλλα δαφνης
  5. 4 σκελιδες σκορδο (ψιλοκομ.)
  6. 1/2 κουτ.γλυκ. θυμαρι
  7. 1/2 κουτ.γλυκ. βοτανα προβηγκιας (θα τα βρειτε στα σουπερ μαρκετ)
  8. 1 κ.σ. κοκκους πρασινου πιπεριου
  9. αλατι -  πιπερι
  10. 1 κ.σ. αλευρι.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαριζουμε τα κρεμμυδια και τα σοταρουε με το σκορδο σε λιγο λαδι.

  2. 2

    Πλενουμε καλα, στραγγιζουμε και αλατοπιπερωνουμε τον κοκορα.

  3. 3

    Βαζουμε τον κοκορα στη γαστρα. Ριχνουμε γυρω του τα κρεμμυδια στραγγισμενα.

  4. 4

    Περιχυνουμε τον κοκορα με το κρασι και ριχνουμε τα μυρωδικα.

  5. 5

    Σκεπαζουμε τη γαστρα και ψηνουμε για 1 1/2 ωρα στους 180 βαθμους.

  6. 6

    Στραγγιζουμε το ζουμι σε μια κατσαρολα και το ζεσταινουμε. Ριχνουμε μεσα το αλευρι, ανακατευουμε και αφηνουμε τη σαλτσα να δεσει.

  7. 7

    Στη συνεχεια την ριχνουμε πανω στον κοκορα και συνεχιζουμε το ψησιμο στο φουρνο για ακομη 40 λεπτα, με τη γαστρα ξεσκεπαστη για να ξεροψηθει το πουλερικο.

  8. 8

    Το αλειφουμε με το ζουμι του για να μελωσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα