Κόκορας με μπύρα
Ιδανική συνταγή για χωριάτικα κοκόρια που συνήθως είναι σκληρά. Η μπύρα τα κάνει μαλακότατα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε και αν θέλετε πιο δυνατή γεύση προσθέστε και λίγο λεμονάκι στο τέλος.
Υλικά
-
1 κόκορας
-
λίγο ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
-
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
-
1 1/2 κουτί μπύρας
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε κομμάτια τον κόκορα και τον τσιγαρίζουμε στην χύτρα με το λάδι μέχρι να ροδίσει.
-
2
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
-
3
Ρίχνουμε όλη την μπύρα στην χύτρα,και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το μέγεθος του κόκορα.
-
5
Οταν ψηθεί το φαγητό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα αλλά προσοχή να μην κόψει η κρέμα.
-
6
Συνοδεύουμε τον κόκορα με πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)