Κοκορέτσι

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
SerGioS, 15.04.07
Κοκορέτσι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 αρνίσιες συκωταριές (χωρίς τα νεφρά)
  • επιπλέον γλυκάδια
  • 2 αρνίσιες σκέπες
  • 2 κιλά εντεράκια αρνίσια
  • 2 λεμόνια Χυμός λεμονιού
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Κάρβουνα/grill
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Περιέχει: Σκόρδο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένετε τα έντερα καλά. Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από τα έντερα στη βρύση σας, γεμίσει νερό και με τα δάχτυλα «τραβάτε» το νερό από μέσα Τα βάζετε σε λεκάνη με το χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν προσέχοντας να ξεχωρίσετε τις άκρες.
  2. Κόβετε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Τα πιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το σκόρδο και αρχίζετε να τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ. Το αλάτι το βάζετε στο τέλος, την ώρα που περνάτε στη σούβλα τα κομμάτια για να μην γλιστράνε. Ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και πάλι από την αρχή. Όταν τελειώσετε, τα πιέζετε να μην αφήσουν κενά και τα τυλίγετε γύρω-γύρω με τις σκέπες. Μετά τυλίξτε όσο σφιχτά γίνεται με τα έντερα.
  3. Αφήστε το κοκορέτσι στη σούβλα, σκεπασμένο, να στεγνώσει και να «πάρει» τα αρώματα Αν ψήσετε στα κάρβουνα, βάλτε την σούβλα κοντά στη φωτιά, στην αρχή, και γυρίζετε σχετικά γρήγορα, μέχρι να πάρει χρώμα. Μετά απομακρύνετε και γυρίζετε αφήνοντας την σούβλα από λίγο στα τέσσερα επίπεδά της. Πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στραγγίζει αλλά να στεγνώσει
  4. Αν δεν ψήσετε στα κάρβουνα, μπορείτε προσεκτικά να τραβήξετε τη σούβλα και να βάλετε το κοκορέτσι σε ταψί να ψηθεί στον φούρνο. Μην προσθέσετε νερό, γιατί "βγάζει" πολλά υγρά. Αλείφετε συχνά με λάδι και στις δύο περιπτώσεις ψησίματος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνετε περίπου 80 cm αν τυλιχτεί σφιχτά.
Για καλύτερα, αν ψήσετε στα κάρβουνα, χρησιμοποιήστε τετράγωνη σούβλα

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από zanice, 4-4-10  
    Πολύ ωραίο!!
    #
    Σχόλιο από july88, 17-4-12  
    Τέλειο. Χρησιμοποιούμε σκόρδο σκόνη για να μη πικρίζει.

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από zanice, 4-4-10  
    Πολύ ωραίο!!
    #
    Σχόλιο από july88, 17-4-12  
    Τέλειο. Χρησιμοποιούμε σκόρδο σκόνη για να μη πικρίζει.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Προετοιμασία για το Πάσχα
    Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΑΤΣΙΚΙ-ΑΡΝΙ
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa