Κόλαση Μπανάνας - Σοκολάτας
Μια πανδεσία γεύσεων σε ένα κέικ που συνδυάζει μπανάνα και μαύρη σοκολάτα. Ελαφρύ και εύκολο. Χωρίς γαλακτοκομικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Έκανα πολλές παραλλαγές για να πετυχει αυτό που βγήκε. Είναι η πρώτη συνταγή που βάζω, θέλω σχόλια αν την δοκιμάσετε.
Υλικά
-
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
200 γρ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
-
2 κ.γ. Baking Powder
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
180 ml γάλα σόγιας
-
120 ml ελαφρύ Λάδι
-
Βανίλια
-
175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (Μαύρη)
-
2 μπανάνες μεγάλες ώριμες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φούρνος στους 175c (Του αέρα φούρνος).
-
2
Όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε λίγο.
-
3
Κόβουμε τις μπανάνες στη μέση και μετά σε κομμάτια 2 εκ. ή όσο μεγάλα θέλουμε.
-
4
Βάζουμε σε άλλο μπολ τις μπανάνες το γάλα και το λάδι και τη σοκολάτα*.
-
5
Ανακατεύουμε πολύ σιγά να μην λιώσουμε τις μπανάνες και τα χύνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά.
-
6
Ανακατεύουμε πάλι σιγά με απαλές κινήσεις.
-
7
Λαδώνουμε ταψί περίπου 30-40εκ.
-
8
Ψήνουμε στους 175c για 30-40 λεπτά (Εξαρτάτε και από το ταψί)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)