doctor
doctor @cook_8450063

Πολλοι από εμάς έχουμε χασει καποιους δικους μας.. Θέλουμε να τους τιμησουμε όπως και εν ζωη, ηορδοθοξος παραδοση προσταζει κολυβα. Έτσι κάνουμε και προσφερουμε εις μνημην τους κολυβα ευχομενοι να είναι καπου καλύτερα από εδώ..

Λίγα μυστικά ακόμα

Κάνουμε το σχέδιο ένα σταυρο και δεξια αριστερα τα αρχικα του νεκρου. Το στολισμα γίνεται ή με κουφετα ή σοκολατενιες ελιτσες ή ξηρούς καρπούς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. σιταρι
  2. γαρύφαλλο
  3. μαϊντανό
  4. κύμινο
  5. αλεύρι
  6. ζάχαρη
  7. μπισκότα πτι μπερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κατ' αρχας βράζουμε το σιταρι έως να βράσει καλά και να σκασει (διογκωθει). Το βγάζουμε, το ξεπλένουμε για να φύγει η γλιτσα, το βάζουμε σε ένα τρυπητο για περίπου καμια ώρα (αν είναι καλοκαίρι στο ψυγείο), μετά παίρνουμε καθαρο λευκό σεντονι ή τραπεζομαντιλο και το απλώνουμε επάνω. Είναι έτοιμα όταν ξεκολανε πλέον απ το πανι, περίπου 4ωρες.

  2. 2

    Περνάμε απ το τηγάνι μας τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και το σουσάμι για να πάρουν χρώμα, όπως επίσης και το αλεύρι έως ότου γίνει μπεζ.

  3. 3

    Όταν κάνουμε όλα αυτά παίρνουμε ένα κουβαδακι ή ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσατο σιταρι, τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα (τα οποια όλα αυτά τα έχουμε θρυματισει) Καθώς και τα αρωματικα.

  4. 4

    Όταν ανακατευτούν όλα παίρνουμε το δίσκο και τα τοποθετούμε μεσα. Ρίχνουμε από πάνω χωρίς να το ανακατεψουμε το αλεύρι το ψημένο και πάλι από πάνω την ζάχαρη (προσοχή ποτε την ζάχαρη μέσαστα κολυβα, ζαχαρωνει)

  5. 5

    Παίρνουμε μια χαρτοπετσετα, την ανοίγουμε και πατάμε την ζάχαρη για να κατσει ομοιόμορφα παντου.

Σχόλια (41)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Το καλυτερο μου ,μη γελασει κανεις ,ενταξει? Βαζω και καρυδα τριμμενη ,δοκιμασε το.Για να σοβαρευτουμε ,μπραβο σου ,που τη καταχωρησες την συνταγη ,ετσι για να μην ξεχναμε και τις παραδοσεις.

Από

doctor
doctor @cook_8450063
στις