lenale
lenale @cook_8459878
Θεσσαλονίκη

Ο κολυβόζουμος ή αλλιώς βαρβάρα είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται συνήθως την παραμονή της Αγίας Βαρβάρας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι αναλογίες των υλικών είναι θέμα γούστου. Μπορείτε να τις προσθέτετε σταδιακά και να δοκιμάζετε μέχρι να πετύχετε την γεύση που επιθυμείτε. Σερβίρετε ζεστό σε πιάτα ή μπολάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ. σιτάρι
  2. 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  3. 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  4. 5-6 κοφτές κ.σ. καβουρντισμένο αλεύρι
  5. 3-4 κ.σ. κανέλα
  6. 1/2-1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από βραδύς πλένουμε το σιτάρι και το μουλιάζουμε.

  2. 2

    Την επομένη το βράζουμε, σε περίπου 1 1/2 - 2 λίτρα νερό.

  3. 3

    Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 150 μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

  4. 4

    Όταν μαλακώσει το σιτάρι προσθέτουμε την ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και το αλεύρι, διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.

  5. 5

    Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.

Σχόλια (6)

golfo
golfo @cook_8452627
lenale αυτο το φτιαχνουμε κι εμεις εδω στην Ηπειρο τις 21 Νοεμβριου στη χαρη της Παναγιας της Πολυσποριτισας και μολις τελειωνει η λειτουργια την παραμονη της γιορτης το μοιραζουν οι γυναικες σε ολους οσους βρισκονται στην εκκλησια.\nΠολυσπορια τα ονομαζουμε και εκτος απο το σιταρι βαζουμε και καλαμποκι ασπρο βρασμενο,σουσαμι καβουρδισμενο,λαδακι,και σταφιδα μαυρη.\nειναι υπεροχο οποιος το δοκιμασει θα ενθουσιαστει,τρωγεται και κρυο την αλλη μερα γιατι χυλωνει ωραια οπως η μουσταλευρια.\nευχαριστω .

Από

lenale
lenale @cook_8459878
στις
Θεσσαλονίκη