Κολιοί με σαγκουίνι
Γεύση μεστή και ελαφριά ταυτόχρονα. Χειμώνας και καλοκαίρι μαζί, σε μια πηρουνιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχετε εμπειρία στο ψήσιμο ψαριών ή δεν γνωρίζετε καλά το φούρνο σας, ενδέχεται να παραψήσετε με αποτέλεσμα το ψάρι να βγει στεγνό. Εξωτερικά το ψάρι θα είναι ενυδατωμένο και ίσως σας παρασύρει να πιστέψετε πως ακόμη δεν έχει ψηθεί. Καλύτερα να θυσιάσετε ένα ψαράκι για δοκιμές.Σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας το ψάρι (η μουστάρδα και το σαγκουίνι από κάτω) και αφαιρώντας το πορτοκάλι. Αν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις χρησιμοποιήστε πάνω-κάτω σαγκουίνι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα ψαράκια.
-
2
Απλώνουμε το πορτοκάλι σε ροδέλες στο ταψί μας.
-
3
Από πάνω τοποθετούμε τα ψαράκια, φροντίζοντας να ακουμπούν μόνον πάνω στο πορτοκάλι.
-
4
Στις κοιλιές των ψαριών θα βάλουμε 2-3 φυλλαράκια εστραγκόν και θα απλώσουμε από πάνω τους 2-3 κλωνάρια.
-
5
Καπακώνουμε με ροδέλες σαγκουίνι και στη μέση κάθε ροδέλας βάζουμε λίγη μουστάρδα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο (μια ροή) και ρίχνουμε πιπέρι (και αλάτι αν το κρίνετε απαραίτητο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια