Κολιοί πλακί στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.8
       
 
10 ψήφοι
elenikolas, 23.07.08

Περιγραφή

Φρέσκα ψαράκια σε σάλτσα ντοματούλας στο φούρνο. Γρήγορο και νόστιμο.

Κολιοί πλακί στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φρέσκοι κολιοί
  • 3 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαιντανό
  • 5 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 1/2 κουτί κονκασέ
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Ντομάτες , Σκόρδο
Σερβίρει: 4-5 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφού καθαρίσουμε τα ψαράκια μας τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε τη σαλτσούλα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
  3. Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω στα ψάρια, απλώνουμε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190-200 βαθμοί για 45 λεπτά με 1 ωρίτσα περίπου, αν χρειαστεί του προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το γρήγορο καλοκαιρινό φαγητό μπορεί να γίνει και με άλλα ψάρια σαρδέλες, γαύρο κ.α.

Αν θέλετε να γίνει πιο ελαφρύ παραλείψτε το κρασί και βάλτε λιγότερο λαδάκι θα γίνει εξίσου νόστιμο και πιο ελαφρύ.

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 24-7-08  
    πολυ νοστιμο φαγακι,αν κ δεν πολυσυμπαθω τα ψαρια.Κανω ετσι κ φιλετο μπακαλιαρου.Για να γινει πιο ελαφρυ μπορουμε να τα βαλουμε ολα στο φουρνο χωρις τσιγαρισμα.
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 26-8-08  
    Δοκιμάστε να βάλετε μαζί και άλλα λαχανικά: πιπερίες πολύχρωμεςκομμένες στη μέση(όχι ροδέλες), κολοκυθάκια, μελιτζάνες μακρίες και πατατούλες σε ροδέλες. Γίνετε τέλειο! Εγώ δεν τσιγαρίζω τα βάζω όλα στο ταψί και στο φούρνο.
    #
    Σχόλιο από Becky, 14-11-09  
    Πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό. Γίνεται εξίσου νόστιμο και χωρίς την προετοιμασία για την σάλτσα(απλά προσθέτεις τα υλικά απευθείας ταψί).
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 10-3-10  
    #
    Σχόλιο από Maria 27, 31-8-10  
    Παρα πολυ ωραια και ευκολη συνταγη!!!χιλια ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 4-7-11  
    Τέλειο καλοκαιρινό φαγητό. Το έφτιαξα με κοκκινόψαρα κομμένα στα 2, πρόσθεσα πατατούλες και καροτάκια σε ροδέλες...έγινε μούρλια. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 6-3-12  
    Τέλειο φαγάκι.. Εγώ το κάνω και με σκουμπρί και κεφαλόπουλο καμιά φορά.. ότι βρω. Κρασί δεν βάζω.. και για πιο ελαφρύ δεν τσιγαρίζω το κρεμμύδι..
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 13-8-12  
    Πολυ καλη η συνταγη.Για πιο ελαφρια δεν τηγανιζω τιποτα και προσθετω πατατουλες και πιπεριες για να γινει ολοκληρομενο το πιατο.
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 8-9-12  
    πολύ πολύ νόστιμο!! αντί για κρεμμυδι έβαλα πιπεριά
    #
    Σχόλιο από cuoco, 8-9-12  
    μπραβο
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΝΑ_ΠΕΡ, 28-11-12  
    Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες.

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 24-7-08  
    πολυ νοστιμο φαγακι,αν κ δεν πολυσυμπαθω τα ψαρια.Κανω ετσι κ φιλετο μπακαλιαρου.Για να γινει πιο ελαφρυ μπορουμε να τα βαλουμε ολα στο φουρνο χωρις τσιγαρισμα.
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 26-8-08  
    Δοκιμάστε να βάλετε μαζί και άλλα λαχανικά: πιπερίες πολύχρωμεςκομμένες στη μέση(όχι ροδέλες), κολοκυθάκια, μελιτζάνες μακρίες και πατατούλες σε ροδέλες. Γίνετε τέλειο! Εγώ δεν τσιγαρίζω τα βάζω όλα στο ταψί και στο φούρνο.
    #
    Σχόλιο από Becky, 14-11-09  
    Πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό. Γίνεται εξίσου νόστιμο και χωρίς την προετοιμασία για την σάλτσα(απλά προσθέτεις τα υλικά απευθείας ταψί).
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 10-3-10  
    #
    Σχόλιο από Maria 27, 31-8-10  
    Παρα πολυ ωραια και ευκολη συνταγη!!!χιλια ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 4-7-11  
    Τέλειο καλοκαιρινό φαγητό. Το έφτιαξα με κοκκινόψαρα κομμένα στα 2, πρόσθεσα πατατούλες και καροτάκια σε ροδέλες...έγινε μούρλια. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 6-3-12  
    Τέλειο φαγάκι.. Εγώ το κάνω και με σκουμπρί και κεφαλόπουλο καμιά φορά.. ότι βρω. Κρασί δεν βάζω.. και για πιο ελαφρύ δεν τσιγαρίζω το κρεμμύδι..
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 13-8-12  
    Πολυ καλη η συνταγη.Για πιο ελαφρια δεν τηγανιζω τιποτα και προσθετω πατατουλες και πιπεριες για να γινει ολοκληρομενο το πιατο.
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 8-9-12  
    πολύ πολύ νόστιμο!! αντί για κρεμμυδι έβαλα πιπεριά
    #
    Σχόλιο από cuoco, 8-9-12  
    μπραβο

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΝΑ_ΠΕΡ, 28-11-12  
    Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ολα με ψάρι.
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    ψαρια και θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της staticstasy
    ΜΥΡΙΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ!!...
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna
    Για δοκιμη  φαγητα
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa