Κολοκάσι στο τζάκι
Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, μπροστά από το τζάκι, πίνοντας το κράσι μας ένας πανεύκολος αλλά νόστιμος μεζές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κολοκάσι υπάγεται στα λαχανικά και εμείς στην Κύπρο τρώμε μόνο την ρίζα του. Στην Ελλάδα απο ότι γνωρίζω (εκτός από την Ικαρία) δεν υπάρχει και δεν είναι γνώστο. Τη ρίζα αυτή την βρίσκουμε στην αγορά από τον Δεκεμβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Το κολοκάσι δεν το πλένουμε, γι' αυτό όταν θα το ξεφλουδίσουμε καλό είναι να το κρατάμε με καθαρό χαρτί κουζίνας για να μην το λερώσουμε.
-
2
Όταν το καθαρίσουμε το κόβουμε σε ροδέλες περίπου 5-6 εκατ. και τις τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο.
-
3
Τις βάζουμε στα κάρβουνα που ήδη υπάρχουν στο τζάκι.
-
4
Το κολοκάσι μαγειρεύετε όπως η πατάτα γι' αυτό βάζετε μαχαίρι για να δείτε αν ψήθηκε.
-
5
Σε ένα μπώλ χτυπούμε το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε το ψημένο κολοκάσι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)