κύρια φωτογραφία συνταγής Κολοκάσι στο τζάκι
marysf
marysf @cook_8453046
,Kypros

Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, μπροστά από το τζάκι, πίνοντας το κράσι μας ένας πανεύκολος αλλά νόστιμος μεζές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κολοκάσι υπάγεται στα λαχανικά και εμείς στην Κύπρο τρώμε μόνο την ρίζα του. Στην Ελλάδα απο ότι γνωρίζω (εκτός από την Ικαρία) δεν υπάρχει και δεν είναι γνώστο. Τη ρίζα αυτή την βρίσκουμε στην αγορά από τον Δεκεμβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

39960 Minutes
  1. 1 μπάλα κολοκάσι ή όσο εσείς θέλετε
  2. Αλάτι
  3. Αλουμινόχαρτο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Το κολοκάσι δεν το πλένουμε, γι' αυτό όταν θα το ξεφλουδίσουμε καλό είναι να το κρατάμε με καθαρό χαρτί κουζίνας για να μην το λερώσουμε.

  2. 2

    Όταν το καθαρίσουμε το κόβουμε σε ροδέλες περίπου 5-6 εκατ. και τις τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο.

  3. 3

    Τις βάζουμε στα κάρβουνα που ήδη υπάρχουν στο τζάκι.

  4. 4

    Το κολοκάσι μαγειρεύετε όπως η πατάτα γι' αυτό βάζετε μαχαίρι για να δείτε αν ψήθηκε.

  5. 5

    Σε ένα μπώλ χτυπούμε το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε το ψημένο κολοκάσι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

Σουλτάνα
Σουλτάνα @cook_8463724
Νοστιμο φαινεται κριμα που δεν εχουμε στην θεσσαλονικη να το δοκιμασο

Από

marysf
marysf @cook_8453046
στις
,Kypros