Κολοκύθα πορτοκαλί γλυκό κουταλιού

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
18 ψήφοι
sirilo, 30.11.08

Περιγραφή

Το τελειο λαμπερο, χρυσαφι χρωμα του, δεν χορταινεις να το βλεπεις.

Κολοκύθα  πορτοκαλί  γλυκό κουταλιού

Τι χρειαζόμαστε:

  • Πορτοκαλί κολοκυθα
  • ασβεστης 2-3 κ.σ.
  • ζαχαρη
  • βανιλια
  • ξυνο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 167' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 67' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κατ’αρχην καθαριζεις την κολοκυθα από τα σπορια πολύ καλα.
  2. Να μην μεινει καθολου ψιχα που είναι κοντα στα σπορια.
  3. Μετα καθαριζεις την κολοκυθα από την φλουδα,και την κοβεις σε κομματια μπακλαβωτα.(ρομβους).
  4. Σε μια λεκανη βαζεις νερο, οσο να σκεπαζονται καλα τα κολοκυθια, βαζεις και διαλυεις 2-3 κουταλιες ασβεστη και το αφηνεις να μεινει μεσα για 2-3 ωρες.
  5. Ξεπλενεις τα κολοκυθια σε πολλα νερα, πολύ καλα.
  6. Τα βαζεις στην φωτια να βρασουν με αρκετο νερο.
  7. Όταν παρει να βραζει το νερο, εγω, πεταω το πρωτο νερο για να ειμαι σιγουρη ότι δεν θα μεινει ιχνος από τον ασβεστη.
  8. Ξανα βαζεις καθαρο νερο παλι και αφηνεις να βρασουν τα κολοκυθια μεχρι ΣΧΕΔΟΝ να μαλακωσουνε..
  9. Αδειαζεις τα κολοκυθια σε τρυπητο να στραγγισουνε και ετοιμαζεις το σιροπι.
  10. Για ένα κιλο κολοκυθι βαζεις 1 ½ κιλο περιπου ζαχαρη, το βραζεις για 5’ και βαζεις μεσα στο σιροπι τα κολοκυθια. Τα αφηνεις να βρασουνε μεχρι να δεσει το σιροπι. Εν τω μεταξυ οσο βραζει, δεν ξεχνας να το ξαφριζεις.
  11. Προς το τελος ριχνεις βανιλια, και 1 κουταλακι ξυνο.
  12. Το αφηνεις να παρει μια βρασει για πολύ λιγο.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε τη βανίλια σιγουρευτείτε για το ξυνό.

Σχετικές συνταγές

    64 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από kounelaki, 3-12-08  
    Έχω δοκιμάσει γλυκό κολοκύθι και είναι πάρα πολύ ωραίο, τώρα που έχω την συνταγή θα βάλω την μητέρα μου που φτιάχνει γλυκά του κουταλιού να μας το κάνει!
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 25-1-09  
    Στο σιρόπι πόσο νερό βάζεις?Έχω κόκκινο κολοκύθι και λέω να το τολμήσω!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 25-1-09  
    Λιλα μου περιπου στα 2 1/2 ποτηρια νερο ,θα βγαλει και το κολοκυθι αρκετο νερακι.
    Καλη επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 26-1-09  
    Τέλειο γλυκό μακράν από τα αγαπημένα μου!!! Έτσι ακριβώς το κάνει και η μανούλα μου και γίνεται σούπερ!!!!! Να 'χαμε λίγο τραγανό τραγανό μιαμ μιαμ!!! Υπέροχα χρώμα!! Κόβεται και με άλλο τρόπο ε? Αυτό που βγαίνει "ελατηριωτό"? :P
    #
    Σχόλιο από sirilo, 27-1-09  
    Rataki μου ναι ειναι και μενα απο τα αγαπημενα μου γλυκα κουταλιου.
    Το σχημα ελατηριο, οπως το λες,λεγεται αρίδα.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 1-2-09  
    Τέλειο το γλυκάκι!Έγινε ήδη το αγαπημένο
    της οικογένειας!
    #
    Σχόλιο από Evi H., 1-2-09  
    Και για εμένα αυτό το γλυκό είναι από τα καλύτερα μου. Η γιαγιά μου μας το έφτιαχνε με αυτό το εργαλείο που λέτε. Ξέρετε μήπως που θα μπορούσα να βρω τέτοιο εργαλείο; Επανέρχομαι λιαν συντόμως με πηρουνάκια, αφού την φτιάξω.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 1-2-09  
    Λιλα μου,χαρηκα που σας αρεσε οικογενειακως το γλυκο κολοκυθι.
    Αντε καλοφαγωτο τωρα.
    Evi μου το εργαλειο για αριδα το βρισκεις σε καταστηματα με κουζινικα εργαλια,ισως και στα μεγαλα σ/μ ακομη και στη λαϊκη πολλες φορες.
    #
    Σχόλιο από Evi H., 27-2-09  
    Να κάνω μια ερώτηση ακόμα... Πού μπορώ να βρω ασβέστη; Αν τον παραλείψω θα αποτύχει το γλυκό; Ξέρω ότι τον χρησιμοποιούμε για να γίνει πιο τραγανό το γλυκό, αλλά δεν έχω ιδέα που να βρω. Στα σ.μ που κοίταξα βρίσκω μέχρι αμμωνία... Δεν μπορώ να τον αντικαταστήσω με κάτι άλλο;
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 27-2-09  
    τον ασβεστη τον πουλανε στα οικοδμικα υλικα
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 27-2-09  
    Evi H ασβέστη εγώ συνήθως βρίσκω σε μάντρα οικοδομών ή σε μαγαζιά που πουλάνε πλακάκια είδη για μπάνιο κόλες για πλακάκια κτλπ. Πωλείται συνήθως σε μικρά τσουβαλάκια και κοστίζει γύρω στα 3 ευρώ. Τώρα αν δεν βρεις... συνήθως είναι απαραίτητος στα μαλακά φρούτα που πρέπει να γίνουν τραγανά αλλιώς λιώνουν. Δεν έχω ιδέα με τι άλλο μπορείς να τον αντικαταστήσεις αν ξέρει κάποιος άλλος ας μας πει. Υπέροχο γλυκό, με υπέροχο χρώμα. Μπράβο sirilaki εξπέρ στα γλυκά του κουταλιού!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 27-2-09  
    νομιζω πως μπορει να αντικατασταθει με ξινο,αλλα δεν μπορω να ξερω που ακριβως το πουλανε!!!
    #
    Σχόλιο από Evi H., 27-2-09  
    Ευχαριστώ ρε κορίτσια... έχω 5 κιλά κολοκύθα, την μισή την έκανα κολοκυθοπιτάκια και την υπόλοιπη λέω να την κάνω γλυκό, γιατί δεν ξέρω πόσο μπορώ να την κρατήσω στο ψυγείο.. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 27-2-09  
    Το ξινό ή αλλιώς κιτρικό οξύ πωλείται στα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα μπαχαρικά και είναι σε σακουλάκι,αλλά χρησιμεύει στο να μη ζαχαρώνουν τα γλυκά του κουταλιού κάνει δηλαδή τη δουλειά που κάνει και ο χυμός λεμονιού.
    #
    Σχόλιο από littlesugar, 4-10-09  
    Πάρα πολύ καλή η Συνταγή.Μπόρεσα και βρήκα και το εργαλείο(αρίδα). Ίσως δεν υπάρχει πιο εμφανίσιμο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από elenkal, 18-11-09  
    Συγχαρητηρια sirilo για την συνταγη.Μια απο τις υπεροχες παραδοσιακες συνταγες για γλυκο του κουταλιου. Η μητερα μου μας την κανει καθε χρονο.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 18-11-09  
    Σας ευχαριστω ολες για τα καλα σας λογια,και χαρηκα που σας αρεσε η συνταγη μου.
    Πραγματι ειναι πολυ ωραιο και εμφανισιμο γλυκο κουταλιου.
    Σας ευχαριστω ολες και για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 18-11-09  
    η μάνα μου θυμάμαι και έβαζε αρμπαρόριζα για μυρωδικό......
    #
    Σχόλιο από sirilo, 19-11-09  
    ΛαδοΜπούκι μου,και αρμπαροριζα μπορεις να βαλεις,αλλα εμενα μου αρεσει πολυ το αρωμα της βανιλιας,αλλα φετος εβαλα σε ολα σχεδον τα γλυκα μου που εφτιαξα και απο τα δυο και μυριζουνε υπεροχα.
    Γιαυτο δεν λενε:περι ορεξεως........!!!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 19-9-10  
    Καλησπερα.Απο οτι ξερω δεν γινονται ολες οι κολοκυθες γλυκο του κουταλιου.Εσυ με ποια κολοκυθα το εκανεσ το γλυκο???
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    34 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από kounelaki, 3-12-08  
    Έχω δοκιμάσει γλυκό κολοκύθι και είναι πάρα πολύ ωραίο, τώρα που έχω την συνταγή θα βάλω την μητέρα μου που φτιάχνει γλυκά του κουταλιού να μας το κάνει!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 26-1-09  
    Τέλειο γλυκό μακράν από τα αγαπημένα μου!!! Έτσι ακριβώς το κάνει και η μανούλα μου και γίνεται σούπερ!!!!! Να 'χαμε λίγο τραγανό τραγανό μιαμ μιαμ!!! Υπέροχα χρώμα!! Κόβεται και με άλλο τρόπο ε? Αυτό που βγαίνει "ελατηριωτό"? :P
    #
    Σχόλιο από sirilo, 27-1-09  
    Rataki μου ναι ειναι και μενα απο τα αγαπημενα μου γλυκα κουταλιου.
    Το σχημα ελατηριο, οπως το λες,λεγεται αρίδα.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 1-2-09  
    Τέλειο το γλυκάκι!Έγινε ήδη το αγαπημένο
    της οικογένειας!
    #
    Σχόλιο από littlesugar, 4-10-09  
    Πάρα πολύ καλή η Συνταγή.Μπόρεσα και βρήκα και το εργαλείο(αρίδα). Ίσως δεν υπάρχει πιο εμφανίσιμο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από elenkal, 18-11-09  
    Συγχαρητηρια sirilo για την συνταγη.Μια απο τις υπεροχες παραδοσιακες συνταγες για γλυκο του κουταλιου. Η μητερα μου μας την κανει καθε χρονο.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 18-11-09  
    Σας ευχαριστω ολες για τα καλα σας λογια,και χαρηκα που σας αρεσε η συνταγη μου.
    Πραγματι ειναι πολυ ωραιο και εμφανισιμο γλυκο κουταλιου.
    Σας ευχαριστω ολες και για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από xristina_nt, 27-9-10  
    Τέλειο γλυκό. Το κάνει και η μητέρα μου. Τραγανό και πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από stellapapadopoulou, 28-9-10  
    Η Ασπρη η κολοκύθα είναι πιο ταγανή και έχει περισότερη ψύχα ώστε να βγή με αρίδα,έχω μια ΄ενσταση σχετικά με τον ασβέστη,ναι αν δεν μπή βράζωντας το γλυκό λιώνει και γίνεται μαρμελάδα,αλλά δεν βάζουμε ασβέστη έτσι (διαλύουμε τον ασβέστη με το νεράκι και αφήνουμε να κάτσει στο βάθος,για κανένα τέταρτο της ώρας ,μετά προσεκτικά πέρνουμε το νεράκι απο πάνω και βάζουμε μέσα το κολοκύθι)τώρα συνεχίζουμε την συνταγή.και το νεράκι ξέφυγε λιγάκι απο την συνταγή???
    #
    Σχόλιο από sirilo, 28-9-10  
    stellapapadopoulou τον ασβεστη τον κανουμε ετσι οπως λες,οταν ειναι πετρα και τον σβησουμε καλα σε αρκετο νερο,το αφηνουμε να κατασταλαξει καλα,και περνουμε απο πανω το ασβεστονερο και βαζουμε τα κομματια που θελουμε,αλλα που να τον βρεις σημερα τον ασβεστο ασβεστη?μονο σβησμενο βρισκουμε σε σακουλες,ετοιμος προς χρηση.
    Και απο τον σβησμενο τι ασβεστονερο να βγαλεις?σκετο νερο ειναι πλεον.
    Οσο για το νερο που ξεφυγε απο την συνταγη,που λες δεν καταλαβαινω τι εννοεις?!!!
    Παντως εγω που το φτιαχνω χρονια το γλυκο οπως το γραφω,γινετε απιθανο,οπως μου λενε ολοι,και απο χρωμα,και απο γευση,και τραγανο.
    Τι να σου πω.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 28-9-10  
    xristina_nt Πραγματικα ειναι τελειο γλυκο.
    Σ΄ευχαριστω για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 29-9-10  
    Afroditi D μου,δεν το εχω δοκιμασει γι αυτο ας αφησουμε να σου απαντησει καποιος που το δοκιμασε.
    Παντως εαν θελεις δοκιμασε λιγα κομματια,καμμια 10ρια,για να δεις αν πετυχει.
    Και πρατεις μετα αναλογα.
    Εαν το δοκιμασεις,πες μας πως εγινε για να ξερουμε και οι υπολοιπες.
    #
    Σχόλιο από karavour, 30-9-10  
    αχ, πού μπορώ να βρω τέτοια κολοκύθα? Θέλω πολύ να κάνω το γλυκάκι κι έχω φάει τον κόσμο...Λαικές, μανάβικα, σουπερμάρκετ...
    #
    Σχόλιο από sirilo, 6-10-10  
    karavour μου,συνηθως στην λαϊκη η στον μαναβη την βρισκουμε,αλλα και σε σουπερ μαρκετ που εχει μαναβικη ισως να την βρεις σε κομματια.
    Ψαξε καλα,προλαβαινεις να την βρεις,εχεις μπροστα σου ολοκληρο χειμωνα.
    Σου το λεω,γιατι ετσι τις λενε αυτες τις κολοκυθες.Χειμωνιατικες.
    #
    Σχόλιο από tsakwoman, 8-10-10  
    ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΤΡΑΓΑΝΟ
    #
    Σχόλιο από stellapapadopoulou, 9-10-10  
    Γειά στην ωραία παρέα, έψαξα στο τετράδιο ζαχαροπλαστικής που έχω από την σχολή για την ακριβή χρήση του ασβέστη στα γλυκά( για μία φλυτζάνα υγρού ασβέστη βάζουμε σε ένα λεκανάκι 2 λίτρα νερό ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να κατακάτσει ο ασβέστης για 15 λεπτα της ώρας πέρνουμε προσεκτικά το νερό που είναι στην επιφάνεια και το νερό αυτό είναι έτοιμο προς ζαχαροπλαστική χρήσηπέτρα είναι επικύδνινος)ο ασβέστης που είναιπέρτα.....συγνώμη ΟΧΙ θα το φάει η οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από karavour, 9-10-10  
    ?? Δεν κατάλαβα την τελευταία πρόταση, είναι λίγο μπερδεμένη μάλλον..
    #
    Σχόλιο από stellapapadopoulou, 9-10-10  
    Γειά σου Karavour δίκιο έχεις έσβυσα ένα κομάτι αλλά.....στη σχολή ζαχαροπλαστικής μας δώσαν αυτό τον τρόπο για τον ασβέστη ΟΧΙ την πέτρα.. τον υγρό,όσο για το νεράκι που έγραψα ότι ξέφυγε....κάπου στην 10 παράγραφο λέει ότι κάνει σιρόπι με την ζάχαρι και ρίχνει μέσα το κολοκύθι,πόσο νεράκι βάζει για να κάνει το σιρόπι?ούτε στην αρχή της συνταγής το αναφέρει συγνώμη sirilo απλά κάνω μια διαπίστωση τίποτα αλλό.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 10-10-10  
    stellapapadopoulou μου συγνωμη για την παραληψη του νερου,και γω τωρα το ειδα.
    Στο 1 1/2 κιλο ζαχαρη,βαζω περιπου στα 2 με 2 1/2 νεροποτηρα νερο.
    Οσο για τον ασβεστη τον υγρο,(επειδη μονο αυτο βρισκω στο εμποριο βαζω σε αρκετο νερο,οσο να σκεπαζει τα κομματια,1-2 κουταλιες της σουπας ασβεστη,αφου βγαλω πρωτα τα κομματια απο το νερο,το ανακατευω μεχρι να διαλυθει καλα ο ασβεστης,και αφηνω μεχρι να κατακαθυσει,και περνω μετα το ασβεστονερο μονο.
    Σορυ αν σας μπερδεψα λιγακι.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 10-10-10  
    tsakwoman μου και με την πορτοκαλι γινεται τραγανο,και εχει και ποιο ωραιο χρωμμα.
    Αλλα γουστα ειναι αυτα.
    Οπως και ναναι παντως ειναι τελειο γλυκακι.
    Οτι χρωμμα και ναναι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 25-1-09  
    Στο σιρόπι πόσο νερό βάζεις?Έχω κόκκινο κολοκύθι και λέω να το τολμήσω!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 25-1-09  
    Λιλα μου περιπου στα 2 1/2 ποτηρια νερο ,θα βγαλει και το κολοκυθι αρκετο νερακι.
    Καλη επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από Evi H., 1-2-09  
    Και για εμένα αυτό το γλυκό είναι από τα καλύτερα μου. Η γιαγιά μου μας το έφτιαχνε με αυτό το εργαλείο που λέτε. Ξέρετε μήπως που θα μπορούσα να βρω τέτοιο εργαλείο; Επανέρχομαι λιαν συντόμως με πηρουνάκια, αφού την φτιάξω.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 1-2-09  
    Λιλα μου,χαρηκα που σας αρεσε οικογενειακως το γλυκο κολοκυθι.
    Αντε καλοφαγωτο τωρα.
    Evi μου το εργαλειο για αριδα το βρισκεις σε καταστηματα με κουζινικα εργαλια,ισως και στα μεγαλα σ/μ ακομη και στη λαϊκη πολλες φορες.
    #
    Σχόλιο από Evi H., 27-2-09  
    Να κάνω μια ερώτηση ακόμα... Πού μπορώ να βρω ασβέστη; Αν τον παραλείψω θα αποτύχει το γλυκό; Ξέρω ότι τον χρησιμοποιούμε για να γίνει πιο τραγανό το γλυκό, αλλά δεν έχω ιδέα που να βρω. Στα σ.μ που κοίταξα βρίσκω μέχρι αμμωνία... Δεν μπορώ να τον αντικαταστήσω με κάτι άλλο;
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 27-2-09  
    τον ασβεστη τον πουλανε στα οικοδμικα υλικα
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 27-2-09  
    Evi H ασβέστη εγώ συνήθως βρίσκω σε μάντρα οικοδομών ή σε μαγαζιά που πουλάνε πλακάκια είδη για μπάνιο κόλες για πλακάκια κτλπ. Πωλείται συνήθως σε μικρά τσουβαλάκια και κοστίζει γύρω στα 3 ευρώ. Τώρα αν δεν βρεις... συνήθως είναι απαραίτητος στα μαλακά φρούτα που πρέπει να γίνουν τραγανά αλλιώς λιώνουν. Δεν έχω ιδέα με τι άλλο μπορείς να τον αντικαταστήσεις αν ξέρει κάποιος άλλος ας μας πει. Υπέροχο γλυκό, με υπέροχο χρώμα. Μπράβο sirilaki εξπέρ στα γλυκά του κουταλιού!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 27-2-09  
    νομιζω πως μπορει να αντικατασταθει με ξινο,αλλα δεν μπορω να ξερω που ακριβως το πουλανε!!!
    #
    Σχόλιο από Evi H., 27-2-09  
    Ευχαριστώ ρε κορίτσια... έχω 5 κιλά κολοκύθα, την μισή την έκανα κολοκυθοπιτάκια και την υπόλοιπη λέω να την κάνω γλυκό, γιατί δεν ξέρω πόσο μπορώ να την κρατήσω στο ψυγείο.. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 27-2-09  
    Το ξινό ή αλλιώς κιτρικό οξύ πωλείται στα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα μπαχαρικά και είναι σε σακουλάκι,αλλά χρησιμεύει στο να μη ζαχαρώνουν τα γλυκά του κουταλιού κάνει δηλαδή τη δουλειά που κάνει και ο χυμός λεμονιού.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 19-9-10  
    Καλησπερα.Απο οτι ξερω δεν γινονται ολες οι κολοκυθες γλυκο του κουταλιου.Εσυ με ποια κολοκυθα το εκανεσ το γλυκο???
    #
    Σχόλιο από sirilo, 22-9-10  
    TSOFAGR,μου την πορτοκαλι που κανω και την πιτα.
    Αλλα πουλανε και στην λαϊκη την αριδα ετοιμη,σε σακουλακια.
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 28-9-10  
    Καλησπέρα , με καλοκύθα ου έχει καταψυχτεί μπορεί να γίνει το γλυκάκι ;
    #
    Σχόλιο από giwtisia, 10-7-11  
    πόσο νερό βάζεις για να κάνεις το σιρόπι.δηλαδή στο 1,5 κιλό ζάχαρη πόσο νερό θα βάλω.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 28-9-11  
    giwtisia μου τωρα μολις ειδα την ερωτηση σου λογω διακοπων.

    Ελπιζω να εκανες το γλυκο και να σου αρεσε η συνταγη μου.

    Και παλι συγνωμη για την αργοπορια,αλλα εκει που ημουν δεν ειχα ιντερνετ.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 28-9-11  
    Wendy,μου χαιρομαι που σου αρεσε το γλυκο,και φυσικα η συνταγη μου,καλοφαγωτο και σ΄ευχαριστω για τα πιρουνακια που μου χαρισες.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 22-10-11  
    Ζουζουνελ μου χαρηκα που σου πετυχε,καλοφαγωτο και σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια καθως και για τα πιρουνακια που μου χαρισες!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 13-5-12  
    Χαρουλα μου χαιρομαι που σου αρεσε το γλυκακι μου και επισης βρηκες και τροπο να γινει και ποιο γρηγορα.
    Επισης σ'ευχαριστω για τα πιρουνακια που μου χαρισες.
    #
    Σχόλιο από Rena Ts, 15-9-12  
    Βρε παιδιά μια ερώτηση.. Δεν κατάλαβα τα σχετικά με τον ασβέστη.. Εμένα μου έστειλε μια φίλη ένα κουτάκι με ασβέστη (η οποία έκανε ανακαίνιση στο σπίτι της) και ο εν λόγω ασβέστης είναι σκόνη.. μια φορά χρησιμοποίησα από αυτόν για να κάνω γλυκό καρπούζι και το έκανα ως εξής: έβαλα περίπου 2 κουταλιές σε γάζα, το βούτηξα σε μια λεκάνη και σε αυτή την λεκάνη έβαλα τα κομμάτια του καρπουζιού.. Πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό με την κολοκύθα??
    #
    Σχόλιο από sirilo, 5-10-12  
    Rena Ts μολις ειδα την ερωτηση σου λογω απουσιας μου(απο τον Ιουνιο)
    ελπιζω να εκανες την κολοκυθα γλυκο και να ειχες επιτυχια.
    Την ιδια διαδικασια κανουμε ,με το καρπουζι, και εδω.
    Εαν θελεις γραψε μου το σχολιο σου τι εκανες τελικα?φιλια
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 18-11-09  
    η μάνα μου θυμάμαι και έβαζε αρμπαρόριζα για μυρωδικό......
    #
    Σχόλιο από sirilo, 19-11-09  
    ΛαδοΜπούκι μου,και αρμπαροριζα μπορεις να βαλεις,αλλα εμενα μου αρεσει πολυ το αρωμα της βανιλιας,αλλα φετος εβαλα σε ολα σχεδον τα γλυκα μου που εφτιαξα και απο τα δυο και μυριζουνε υπεροχα.
    Γιαυτο δεν λενε:περι ορεξεως........!!!!
    #
    Σχόλιο από HONEST2U, 23-1-11  
    ΠΟΛΥ καλη ησυνταγη σας...εγω εβαλα και αμυγδαλα (ξεφλουδισμενα)...πιστευω να αρεσει και στους αυριανους καλεσμενους μου ...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 10-5-12  
    Η βασικη συνταγη ειναι υπεροχη την εφτιαξα και εγινε καταπληκτικο το γλυκακι ,οι αλλαγες που εκανα ειναι οι εξης :
    Εβαλα και τα δυο αρωματικα ,ζαχαρη 1 προς 1 ,δεν εβρασα την κολοκυθα καθολου πριν παρα μετα τον ασβεστη αφου την επλυνα παρα πολυ καλα την εβρασα κανονικα μαζι με το σιροπι.Κερδισα χρονο και εγινε ενα γλυκακι τελειο!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 30-9-13  
    εγω στα δυο κιλα κολοκυθι εβαλα 1600 γραμαρια ζαχαρη και δυο φυλζανια νερο αντι για αζβεστη δεν εβαλα δεν ειχα τα αφυσα σε νερο με χυμο δυο λεμονιον και υστερα τα εβρασα εγιναν λιγο μαλακά αλλα δεν πειραζει νοστιμο γλυκακι

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά σε αναμονή
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 364 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΑΤΕΡΙΝΑΦΡΕΡ
    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της johnpapas
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της sofiatsiol
    Γλυκά κουταλιού
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA