Κολοκύθα πορτοκαλί μαρμελάδα
Την συνταγή μου την έστειλε η ermioni, από ένα site (που δε θυμάμαι, και ελπίζω να παραθέσει παρακάτω η ίδια). Έχει ωραία, μάλλον ουδέτερη γεύση και η ιδιαιτερότητα είναι το άρωμα που δίνει το τζίντζερ σε συνδιασμό με το λεμόνι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κολοκύθα δεν λιώνει μόνη της. Εγώ περίμενα να λιώσει και έτσι παραέδεσε το σιρόπι, με αποτέλεσμα να μου ζαχαρώσει. Σε τέτοια περίπτωση ξαναβράζουμε την μαρμελάδα με νερό μέχρις ότου έχει την επιθυμητή πουκνότητα. Ενδεχομένως θα μπορούσατε αντί να κόψετε την κολοκύθα να την τρίψετε σε ψιλό τρίφτη (δεν το έχω δοκιμάσει). Ευχαριστώ και πάλι την ermioni για την συνταγή!
Υλικά
-
1 κιλό πορτοκαλί κολοκύθα
-
1 κιλό ζάχαρη
-
2-3 φετούλες τζίντζερ φρέσκο ή ένα κ.γ. σκόνη
-
φλούδα χυμός μισού λεμονιού και
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα σπόρια και τη φλούδα καλά και μετα την κόβουμε σε καρεδάκια.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το χυμό λεμόνι, και αφήνουμε 1 ώρα περίπου. Η κολοκύθα θα αφήσει τα υγρά της και έτσι δεν θα χρειαστεί καθόλου νερό.
-
3
Αφού περάσει η μια ώρα, βάζουμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
-
4
Βγάζουμε τις φλούδες λεμονιού και το τζίντζερ, αν βάλαμε φετούλες, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
-
5
Πολτοποιούμε την κολοκύθα με ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ και βάζουμε ζεστή τη μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια, τα οποία αναποδογυρίζουμε αμέσως. Έτσι πετυχαίνουμε σωστή κονσερβοποίηση.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα, όπως είναι στα αναποδογυριμένα βαζάκια και μετά την κρατάμε εκτός ψυγείου σε σκιερό μέρος.
Σχόλια (8)