κύρια φωτογραφία συνταγής Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά
marakithes22
marakithes22 @cook_8471931

Κολοκυθάκια γεμιστα με ρύζι και κιμά και απο πανω μια υπεροχη ασπρη σάλτσα.......

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν βουτήξουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια σε αλάτι, δε θα σπάσουν όταν θα τα αδειάζουμε από την εσωτερική τους σάρκα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη γέμιση
  2. 1 κιλό κιμά (1/2 μοσχαρίσιο και 1/2 χοιρινό)
  3. 2 φλιτζ. ρύζι
  4. 5 κουταλιές βιτάμ
  5. 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  6. 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
  7. 3-4 κλωναράκια άνηθο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. Για τη σάλτσα
  11. 6 κουταλιές βιτάμ
  12. 3 κοφτές κουταλιές αλεύρι
  13. αλάτι
  14. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε, τα ξύνουμε εξωτερικά και κόβουμε τα κοτσάνια τους.

  2. 2

    Με ένα μυτερό μαχαιράκι, βγάζουμε προσεχτικά την εσωτερική σάρκα από τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

  3. 3

    Κατόπιν ετοιμάζουμε τη γέμισηΣε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το βιτάμ και μόλις χρυσίσουν, ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε να σοταριστούν μαζί για 5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ρύζι, τον χυμό της ντομάτας, τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, για να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.

  5. 5

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

  6. 6

    Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκυθάκια. Κατόπιν τα στρώνουμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε στο ταψί όση γέμιση περίσσεψε και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 40 - 45 λεπτά.

  7. 7

    Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσαΒάζουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους. Κατόπιν ρίχνουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος, σιγά σιγά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς, για να μη μας σβολιάσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

GaGalover
GaGalover @cook_8474606
entaxei s suntagh sou einai teleia!hn eftiaxa shmera to prwi kai dokimasa ...mprabo maraki!

Από

marakithes22
marakithes22 @cook_8471931
στις