Κολοκυθάκια γεμιστά

Bαθμολογία: 4.8704
       
 
108 ψήφοι
kostas, 30.10.08

Περιγραφή

Ευκολα και γρηγορα, πεντανοστιμα γεμιστα κολοκυθακια με κιμα και ρυζι και με σως αυγολεμονο, της γιαγιάς μου.

Κολοκυθάκια γεμιστά

Τι χρειαζόμαστε:

  • κολοκυθακια - περιπου 10 - μια στρωση μεγαλης κατσαρολας
  • 500 γρ. κιμας μοσχαρισιος
  • ρυζι - περιπου 2-3 κσ.
  • βουτυρο - περιπου μισο βιταμ 125-150γρ.
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
  • ανιθος - 1/2 ματσακι ψιλοκομενο
  • αλατι
  • πιπερι
  • 1 αυγο
  • 1 λεμονι
  • γιαουρτακι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 4 ατομα
Κόστος:
(7 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(6 ψήφοι)
Προετοιμασία: 27' (6 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 53' (6 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Πλενουμε και ξυνουμε τα κολοκυθακια εξωτερικα με ενα μαχαιρι και τα τρυπαμε στην μεση (βγαζουμε το εσωτερικο τους με το καταληλο εργαλειο).

Βήμα 2
2)

Σε ενα μπολ βαζουμε τον κιμα, το κρεμυδι, τον ανιθο το ρυζι, το αλατι και το πιπερι και ζυμωνουμε.

Βήμα 3
3)

Το μειγμα το βαζουμε μεσα στα κολοκυθια πατωντας ελαφρια. Αν μεινει απο το μειγμα το πλαθουμε σε μπαλακια και μαζι με τα κολοκυθια τα βαζουμε στην κατσαρολα.

Βήμα 4
4)

Βαζουμε το βουτιρο κομενο σε μικρα κοματακια. Αλατοπιπερονουμε απο πανω και τα βαζουμε σε δυνατη φωτια (το ματι στο 10 στο δικο μου) περιπου 5 λεπτα χωρις νερο να σωταριστουν με το βουτιρο.

Βήμα 5
5)

Μετα καλυπτουμε με νερο οσοτου να καλυφθουν περιπου τα κολοκυθια περιπου 2 ποτηρια μεγαλα του νερου.

Βήμα 6
6)

Χαμηλωνουμε την φωτια (το ματι στο 6 στο δικο μου) και τα ψηνουμε για περιπου 50-60 λεπτα μεχρι να δεσει το ζουμι τους.

Βήμα 7
7)

Λιγο πριν τα βγαλουμε ετοιμαζουμε το αυγολεμονο και το ριχνουμε μεσα. Περιμενουμε να παρει μια βραση 2 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια.

Βήμα 8
8)

Σερβιρονται απαραιτητως με γιαουρτακι στο πλαι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγη αυτη ειναι της γιαγιας μου της Κων/πολιτισας (αιωνια η μνημη της) και οποτε την εκανε δεν εμενε ουτε ψιχουλο για δειγμα.

Καλη σας ορεξη.

 

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    163 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ralia, 1-11-08  
    τελεια τα κολοκυθακια σου κωστα μου.τα εκανα σημερα το μεσημερι και δεν εμεινε ουτε ψιχουλο.πεντανοστιμα μπραβο σου.
    #
    Σχόλιο από RENA, 4-11-08  
    kala kosta einai apsoga. ta ekana xtes kai itane apistefta. telia!!!! tha ta ksanakano kai se trapezi me filous.
    #
    Σχόλιο από RENA, 4-11-08  
    ξεχασα να τι βαθμολογησω!
    #
    Σχόλιο από kostas, 6-11-08  
    Νασε καλα Ρενα μου.Χαρηκα πολυ που σας αρεσαν.
    #
    Σχόλιο από ralia, 9-4-09  
    Κωστα μου τα εκανα σημερα για μεσημερι,ονειρο γεινανε,τα εξαφανεισαν σε χρονο μηδεν :)
    #
    Σχόλιο από flora, 5-5-09  
    Κι εγώ το φτιάχνω αυτό το φαγητό με κάποιες μικρές διαφορές: προσθέτω μαϊντανό και δυόσμο εκτός από τον άνηθο και τρίβω στη γέμιση και λίγο από το εσωτερικό του κολοκυθιού που έχουμε αδειάσει. Πολύ νόστιμο φαγητό, πραγματικά!!!
    #
    Σχόλιο από SISSIB, 22-6-09  
    Κι εγώ σαν τη Φλώρα τα κάνω και είναι πεντανόστιμα. Επίσης βάζω στη γέμιση και το ασπράδι του αυγού, στο αυγολέμονο χρησιμοποιώ μόνο τον κρόκο.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 26-7-09  
    Συμφωνώ με τη flora στις μικροδιαφορές.
    Πραγματικά νόστιμο φαγητό.
    #
    Σχόλιο από svenska, 5-9-09  
    Aυτη τη συνταγη την εχω και εγω απο τη γιαγια μου ειχε και αυτη καταγωγη απο Κωνσταντινουπολη μπραβο που μου την θυμισες Κωστα.
    #
    Σχόλιο από natata, 18-9-09  
    τελεια! μυρισε το σπιτι γιαγιούλα!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 8-10-09  
    Αυτό το φαγητό έχουμε σήμερα και είναι τέλειο! Δε βάζουμε το γιαουρτάκι και μέσα βάζουμε και μαϊντανό που είπαν και άλλοι :) Είναι πάντως υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από kostas, 12-10-09  
    το γιαουρτακι ειναι ολα τα λεφτα ρηνιω μου:))) ,οσο για μαιντανο που λετε,η γιαγια μου τον εβαζε στα γεμιστα,(ντοματες,πιπεριες),το κολοκυθακι θελει τον ανιθο του,ε πως να το κανουμε ντε :))))))))))))))))))
    #
    Σχόλιο από Sta, 16-10-09  
    Einai mia uperoxi sintagi...Apla ego anti gia anitho(epeidi den mou aresei)bazw maintano....Tou dinei episeis polu oraia geusi...Sinexise na anevaseis kales sintages Kosta
    #
    Σχόλιο από kalligabri, 10-12-09  
    apla teleiaaaaaa kosta. euxaristo poli
    #
    Σχόλιο από alikaki23, 13-1-10  
    xtes ekana kai egw auth th sunatgh alla allaksa kapoia pragmata.
    1)ektos apo anitho evala kai maintano,karoto kathos episis kai polu sumantiko na baloume mesa kai thn psixa apo to kolokithi pou adiasame(se kathe ti pou gemizoume nomizw oti prepei na to kanoune ayto)
    2)egw ta ulika prota ta tsigarisa me ligo ladaki. etsi den einai to sfixta sto telos kai trogete poio euxarista
    2)to augolemono nomizw oti se ayto to fagito prepei na einai demeno. opote balte 1 lemoni,2 auga(auga kai lemoni ta tarazoume prwta mazi), to zoumi apo ta kolokithia kai 3/4 pothriou xliaro nero pou exoume dialisei 2 koutalies tis soupas corn flower se mai allh katsarola anboume to mati kai anakateuoume kala mexri na desei kai katebazoume.
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 13-1-10  
    Κώστα, 5 πιρουνάκια κι από μένα !
    Βούτυρο...έτσι ! Και μπόλικο τερεότι...
    Πολύ νόστιμο φαγητό, το κάνω και εγώ αρκετά συχνά...και μάλιστα "σβήνω" μόνο με λεμονάκι...παραλείποντας ν΄ αυγοκόψω...





    #
    Σχόλιο από kostas, 13-1-10  
    αλικακι αλαξες την συνταγη για αυτο δεν σου πετυχε.εκανες τελειως διαφορετικη συνταγη,μεγαλο λαθος να τσιγαρισεις τον κιμα,εχασε ολη την γευση του το φαγητο ετσι,δοκιμασε το ετσι πρωτα και μετα κανε σχολια και οχι να κανεις αλλαν τα αλλων!!!!!!
    #
    Σχόλιο από alikaki23, 13-1-10  
    exw kanei palia thn dikh sou sinatgh kai genika einai apla kalh. apla otan kati to tsigarizeis idika to kremmudi e pos na to kanoume einai allo prama!kolokithakia gemista to ena kolokuthakia gemista kai to allo.
    kai an sou aresei h mageirikh genikotera kala tha kaneis na dokimazeis kai kenouria pragmata. etsi den tha variese pote.
    #
    Σχόλιο από kostas, 13-1-10  
    ο κιμας και το κρεμυδι δεν τσιγαριζετε σε αυτο το φαι, δεν ειναι μακαρονια με κιμα πως να το κανουμε δηλαδη,ειναι γνησια πολιτικη συνταγη της γιαγιας μου και δεν αλαζει,αν την αλαξεις αλαζει ολο το φαι.ο κιμας πρεπει να βρασει για να αφησει το ζουμι του ,ενω αν τσιγαριστει δεν αφηνει τιποτα και ξερενεται,αν οντως εισαι 23 ετων ακου και εμενα που ειμαι 40 και εχω καποια παραπανω πειρα.
    #
    Σχόλιο από alikaki23, 14-1-10  
    alikaki legete h korh mou kai einai 23 xronwn.eimai texnologos trofimon kai ase na kserw kaluyera apo sena ti kserenete(afidatonete) kai ti oxi. edw kai polla xronia to tsigarisma einai h pio geustikh methodos alla dustixos kai pio vlaverh...oson afora ta "xamena zoumia" den isxuei kati tetoio.den ftiaxneis giouvarlakia aygolemono.tha aprepe na ksereis tis diafores anamesa ston kyma gia ta makaronia kai ston kuma tis kathe gemisis opote mhn sugkrineis anomia pragmata.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    136 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ralia, 1-11-08  
    τελεια τα κολοκυθακια σου κωστα μου.τα εκανα σημερα το μεσημερι και δεν εμεινε ουτε ψιχουλο.πεντανοστιμα μπραβο σου.
    #
    Σχόλιο από RENA, 4-11-08  
    kala kosta einai apsoga. ta ekana xtes kai itane apistefta. telia!!!! tha ta ksanakano kai se trapezi me filous.
    #
    Σχόλιο από RENA, 4-11-08  
    ξεχασα να τι βαθμολογησω!
    #
    Σχόλιο από kostas, 6-11-08  
    Νασε καλα Ρενα μου.Χαρηκα πολυ που σας αρεσαν.
    #
    Σχόλιο από ralia, 9-4-09  
    Κωστα μου τα εκανα σημερα για μεσημερι,ονειρο γεινανε,τα εξαφανεισαν σε χρονο μηδεν :)
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 26-7-09  
    Συμφωνώ με τη flora στις μικροδιαφορές.
    Πραγματικά νόστιμο φαγητό.
    #
    Σχόλιο από svenska, 5-9-09  
    Aυτη τη συνταγη την εχω και εγω απο τη γιαγια μου ειχε και αυτη καταγωγη απο Κωνσταντινουπολη μπραβο που μου την θυμισες Κωστα.
    #
    Σχόλιο από natata, 18-9-09  
    τελεια! μυρισε το σπιτι γιαγιούλα!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 8-10-09  
    Αυτό το φαγητό έχουμε σήμερα και είναι τέλειο! Δε βάζουμε το γιαουρτάκι και μέσα βάζουμε και μαϊντανό που είπαν και άλλοι :) Είναι πάντως υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από kostas, 12-10-09  
    το γιαουρτακι ειναι ολα τα λεφτα ρηνιω μου:))) ,οσο για μαιντανο που λετε,η γιαγια μου τον εβαζε στα γεμιστα,(ντοματες,πιπεριες),το κολοκυθακι θελει τον ανιθο του,ε πως να το κανουμε ντε :))))))))))))))))))
    #
    Σχόλιο από kalligabri, 10-12-09  
    apla teleiaaaaaa kosta. euxaristo poli
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 13-1-10  
    Κώστα, 5 πιρουνάκια κι από μένα !
    Βούτυρο...έτσι ! Και μπόλικο τερεότι...
    Πολύ νόστιμο φαγητό, το κάνω και εγώ αρκετά συχνά...και μάλιστα "σβήνω" μόνο με λεμονάκι...παραλείποντας ν΄ αυγοκόψω...





    #
    Σχόλιο από alikaki23, 14-1-10  
    alikaki legete h korh mou kai einai 23 xronwn.eimai texnologos trofimon kai ase na kserw kaluyera apo sena ti kserenete(afidatonete) kai ti oxi. edw kai polla xronia to tsigarisma einai h pio geustikh methodos alla dustixos kai pio vlaverh...oson afora ta "xamena zoumia" den isxuei kati tetoio.den ftiaxneis giouvarlakia aygolemono.tha aprepe na ksereis tis diafores anamesa ston kyma gia ta makaronia kai ston kuma tis kathe gemisis opote mhn sugkrineis anomia pragmata.
    #
    Σχόλιο από kostas, 14-1-10  
    δεν με πειθεις,και δεν χρειαζετε περισοτερο να αναλυσουμε το θεμα γιατι ετσι και αλλιως θα μας τα διαγραψουνε οι διαχειριστες,και να ξερεις οτι απαγορευονται τα greekenglish,αν θελεις να γραψεις κατι αλλο στειλε μου μυνημα
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-2-10  
    Κοstas αυτο το φαγητο ηταν και ειναι απο τα καλυτερα μου!
    δεν αλλαζω τιποτα κανουμε ακριβως την ιδια συνταγη μονο που προσθεσα και ενα φρεσκο κρεμυδακι.
    οι γιαγιαδες μας ειχαν μερακι πολυ!
    ειναι τελεια,χανει οποιος δεν την δοκιμασει.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από kostas, 12-2-10  
    σε ευχαριστω γκολφο μου και για μενα αυτη εινα η καλυτερη συνταγη για γεμιστα κολοκυθακια που υπαρχει.
    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 27-2-10  
    kala den to suzhto h subtagh sou einai uperoxh xoris kamia alagh,einai paradosiakh opos thn kanei kai h giagia mou kai h mama mou!sinexize na anebazeis kai alles tetoies kales suntages!
    #
    Σχόλιο από kostas, 27-2-10  
    nadiaouzou οντως αυτη ειναι η οριτζιναλ πολιτικη συνταγη και της δικιας μου γιαγιας ,οτιδηποτε αλλο προστεθει αλλαζει τελειως την συνταγη...
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-3-10  
    δε χρειαζονται λογια για αυτο το φαγητο!
    με παρακαλαγανε 3 αντρες να τους το κανω σημερα,απο 2 πιατα εφαγαν!
    ειναι τελειο Κostas!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από kostas, 6-3-10  
    σε ευχαριστω γκολφο μου χαρηκα που σας αρεσε τοσο,ετσι το εφτοιαχνε και η μακαριτισα η γιαγια μου απο την Πολη και δεν εμενε ψιχουλο :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Tyrokroketa, 27-7-10  
    Φαίνεται πολύ καλό και σκοπεύω να το φτιάξω. Μερικές ερωτήσεις: Τι πάχος περίπου αφήνετε στα κολοκυθάκια όταν τα αδειάζετε, έτσι ώστε και να βράσουν αλλά και ούτε και να διαλυθούν μέσα στην κατσαρόλα; Επίσης, από τις συνταγές για αβγολέμονο που υπάρχουν εδώ, ποια θα μου βγάλει μπόλικο μπόλικο και πηχτό, όπως αυτό που βλέπω στη φωτό της Golfo; Τρελαίνομαι για αυγολέμονο και αυγοκομμένα φαγάκια στην κατσαρόλα, αλλά συνήθως μου βγαίνει μικρή η ποσότητα του αυγολέμονου... Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 26-10-10  
    Καταπληκτικη συνταγη!αυτο το φαι ειναι το αγαπημενο μου απο μικρη που μου το εφτιαχνε η γιαγια.επειδη ειμαι ομως νεα στη μαγηρικη εχω μια απορεια, γιατι ξινουμε τα κολοκιθακια απο εξω? ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από kostas, 27-10-10  
    nadiaouzou ευχαριστω για τα πιρουνακια ,τωρα αμα θες μη τα ξυνεις ,ειναι θεμα το ποσο φρεσκα και καθαρα ειναι τα προιοντα μας,αμα ειναι απο τον κηπο μας δεν χρειαζονται παρα μονο πλυσιμο.
    #
    Σχόλιο από emiliou, 9-11-11  
    Na rotiso: poio einai to 'eidiko' ergaleio me to opoio adeiazoume tin psixa ap ta kolokythakia? Ginetai me aplo koutali?? Euxaristo!
    #
    Σχόλιο από emiliou, 18-1-12  
    kosta, vevaios voithises! Apla ego meno sto eksoteriko kai den ksero pou kai an mporo na vro kati paromoio.. Pantos ta dokimasa me to aplo maxairaki, kai opos les kai sy ta ekopsa se 2/3 kommatia, kai vgike mia xara. Ligo mpelalidiko.. alla aksize ton kopo! Tha ta ksanakano simera, gia 2i fora! Teleia i syntagi sou!
    #
    Σχόλιο από bvick, 22-2-12  
    emiliou το εργαλειο λεγεται mellon baller.
    αν δεις φωτογραφιες του στο ιντερνετ σιγουρα θα το παρει το ματι σου στην επομενη επισκεψη στα μαγαζια :)
    #
    Σχόλιο από Δηώ, 19-6-12  
    Καλησπέρα, η συνταγή φαίνεται πολύ ωραία και έχω σκοπό να τη φτιάξω μέσα στη βδομάδα! θυμάμαι κι εγώ το συγκεκριμένο φαγητό απο τη γιαγιά μου εκτός απο κολοκυθάκια να έχει και ντολμαδάκια που τα τυλίγει με την ίδια γέμιση, γνωρίζει κανείς να μου πει εάν προσθέτοντας και ντολμαδάκια αλλάζει κάτι στη διαδικασία του μαγειρέματος; ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από to_marikaki, 5-9-12  
    sygnwmi ek twn proterwn gia ta greeklish mou alla vriskomai ekswteriko kai de xrisimopoiw diko mou upologisti! loipon ena exw na pw gi'auto to fagito: einai apla YPEROXO!!!! enas theos kserei poso laimargi eimai kai posa fagita exw dokimasei kai auto einai sigoura latremeno! H dikia mou giagiaka to ftiaxnei me ladaki alla tha dokimasw me vouturo kai eimai sigouri oti tha mou aresei.apla to fovamai ligo to vouturo sti mageiriki, synithws xrisimopoiw elaiolado opou me pairnei.auto me to swtarisma mallon to kaneis gia na egklwviseis tis geuseis, swsta?paw twra na to mageirepsw giati oso to skeftomai pernaei i wra kai trexoun ta salia!!!!
    #
    Σχόλιο από to_marikaki, 5-9-12  
    erwtisi: mipws ksynoume ta kolokythakia gia na katisei kalytera i saltsa stin epifaneia?egw to kanw kai me ta aggourakia sti salata
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-5-13  
    αυτο θα κανω..το κολοκυθι στα 2..ευχαριστω.αυριο οι εντυπωσεις!!!κατι ακομη,τα γεμιζω μεχρι πανω;;
    #
    Σχόλιο από patty24, 14-10-14  
    Παιδιά μπορεί να μου πει κάποιος αν μπορώ να το φτιάξω στην χύτρα και για πόση ώρα?????ευχαριστώ

    16 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από flora, 5-5-09  
    Κι εγώ το φτιάχνω αυτό το φαγητό με κάποιες μικρές διαφορές: προσθέτω μαϊντανό και δυόσμο εκτός από τον άνηθο και τρίβω στη γέμιση και λίγο από το εσωτερικό του κολοκυθιού που έχουμε αδειάσει. Πολύ νόστιμο φαγητό, πραγματικά!!!
    #
    Σχόλιο από SISSIB, 22-6-09  
    Κι εγώ σαν τη Φλώρα τα κάνω και είναι πεντανόστιμα. Επίσης βάζω στη γέμιση και το ασπράδι του αυγού, στο αυγολέμονο χρησιμοποιώ μόνο τον κρόκο.
    #
    Σχόλιο από Sta, 16-10-09  
    Einai mia uperoxi sintagi...Apla ego anti gia anitho(epeidi den mou aresei)bazw maintano....Tou dinei episeis polu oraia geusi...Sinexise na anevaseis kales sintages Kosta
    #
    Σχόλιο από alikaki23, 13-1-10  
    xtes ekana kai egw auth th sunatgh alla allaksa kapoia pragmata.
    1)ektos apo anitho evala kai maintano,karoto kathos episis kai polu sumantiko na baloume mesa kai thn psixa apo to kolokithi pou adiasame(se kathe ti pou gemizoume nomizw oti prepei na to kanoune ayto)
    2)egw ta ulika prota ta tsigarisa me ligo ladaki. etsi den einai to sfixta sto telos kai trogete poio euxarista
    2)to augolemono nomizw oti se ayto to fagito prepei na einai demeno. opote balte 1 lemoni,2 auga(auga kai lemoni ta tarazoume prwta mazi), to zoumi apo ta kolokithia kai 3/4 pothriou xliaro nero pou exoume dialisei 2 koutalies tis soupas corn flower se mai allh katsarola anboume to mati kai anakateuoume kala mexri na desei kai katebazoume.
    #
    Σχόλιο από kostas, 13-1-10  
    αλικακι αλαξες την συνταγη για αυτο δεν σου πετυχε.εκανες τελειως διαφορετικη συνταγη,μεγαλο λαθος να τσιγαρισεις τον κιμα,εχασε ολη την γευση του το φαγητο ετσι,δοκιμασε το ετσι πρωτα και μετα κανε σχολια και οχι να κανεις αλλαν τα αλλων!!!!!!
    #
    Σχόλιο από alikaki23, 13-1-10  
    exw kanei palia thn dikh sou sinatgh kai genika einai apla kalh. apla otan kati to tsigarizeis idika to kremmudi e pos na to kanoume einai allo prama!kolokithakia gemista to ena kolokuthakia gemista kai to allo.
    kai an sou aresei h mageirikh genikotera kala tha kaneis na dokimazeis kai kenouria pragmata. etsi den tha variese pote.
    #
    Σχόλιο από kostas, 13-1-10  
    ο κιμας και το κρεμυδι δεν τσιγαριζετε σε αυτο το φαι, δεν ειναι μακαρονια με κιμα πως να το κανουμε δηλαδη,ειναι γνησια πολιτικη συνταγη της γιαγιας μου και δεν αλαζει,αν την αλαξεις αλαζει ολο το φαι.ο κιμας πρεπει να βρασει για να αφησει το ζουμι του ,ενω αν τσιγαριστει δεν αφηνει τιποτα και ξερενεται,αν οντως εισαι 23 ετων ακου και εμενα που ειμαι 40 και εχω καποια παραπανω πειρα.
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 4-5-10  
    Θα ήθελα να βαθμολογήσω αυτή τη συνταγή γιατί την κάνω χρόνια και μας αρέσει πάρα πολύ!Μόνο μια παραλλαγή στο αυγολέμονο,αν θέλεις κάντην και θα με θυμηθείς.Η γέμιση από τα κολοκυθάκια που περισεύει δεν την πετάω, απλά την νεροβράζω με αλατάκι(ίσα να μαλακώσει)τη λιώνω στο μούλτι και προσθέτω λεμόνι.Γίνεται παχυρευστη κρέμα και βάζω αυτή πάνω από τα κολοκύθια.Είναι πεντανόστιμη και αποφεύγω έτσι το αυγό!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 12-10-10  
    Υπέροχο αυτό το φαγάκι! Μόνο που δεν βάζω βούτυρο, αλλά ελαιόλαδο.
    #
    Σχόλιο από bonbon, 10-11-10  
    Πεντανόστιμα και εύκολα.Ετσι τα μαγείρευε η αγαπημένη μου μαμά και έτσι τα κάνω κι εγώ.Απλά, αντί για αυγολέμονο κάνω κρέμα τύπου μπεσαμέλ, αντικαθιστώντας το γάλα με το ζουμί από τα κολοκυθάκια και τα περιχύνω από πάνω.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-5-11  
    Πολύ νόστιμα. Τα κολοκυθάκια αυγολέμονο είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά.
    Έκανα τις εξής αλλαγές: έβαλα μαϊντανό αντί για άνηθο (που δεν μου αρέσει), δεν τα τσιγάρισα με βούτυρο (έριξα λίγο λαδάκι στην κατσαρόλα) και έφτιαξα μια σάλτσα αυγολέμονου ξεχωριστή (τη συνταγή "σάλτσα αυγολέμονο κρέμα" που έφτιαχνε η δική μου Κων/πολίτισσα γιαγιά :) ).
    Τα έφτιαξα στη χύτρα όπως είπε η golfo και έγιναν τέλεια.
    #
    Σχόλιο από bvick, 27-7-11  
    αψογο το φαι σου!!! εχω να προτεινω την εξης παραλλαγη: αγορασα στρογγυλα κολοκυθια που ειναι η εποχη τους, την ψυχα την περασα στο μουλτι με λιγο νερακι κι εγινε βελουδινη, προσθεσα μπολικα καροτακια στο βρασιμο, εκλεισα τις "τρυπες" με λιγη ψυχα και βουτυρο εβαλα light. το φαγακι ηταν υπεροχο και τοσο γλυκο, θυμιζε λιγο η γευση λαχανοντολμαδες. σιγουρα θα το επαναλαβω!!!
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 28-7-11  
    Αλλαγες που εκανα:
    1.χρησιμοποιησα κιμα κοτοπουλου (στη8ος)
    2.Χρησιμοποιησα πολυ λιγοτερο βιταμ..
    3.αυγολεμονο εκανα αυτο http://www.sintagespareas.gr/sintages/saltsa-abgolemono-krema.html#rateform
    Βγηκε υπεροχο!!!!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 7-2-12  
    Θα βάλω 4 πιρουνάκια και όχι 5 γιατί αν δεν έχει και λίγο δυόσμο, προσωπικά δεν μ'αρέσει. Επίσης προσθέτω στη γέμιση λίγη τριμένη ντομάτα. Αυτό με το γιαουρτάκι, δεν το θεωρώ καθόλου "απαραιτήτως", αλλά "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" που λέει και η μαμά μου, που σημαίνει πως όπως αρέσει στον καθένα!! :)
    #
    Σχόλιο από matina2010, 12-11-12  
    Πεντανόστιμα!! Πρώτη φορά φτιάχνω κολοκυθάκια γεμιστά κ βγήκαν τέλεια! Μόνη παραλλαγή ότι χρησιμοποίησα λίγο ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Α, και προτίμησα την "σάλτσα αυγολέμονο κρέμα" για πιο πλούσια γεύση και πολλές πολλές "βούτες"!!
    #
    Σχόλιο από GENOVEFA75, 15-3-14  
    Αντί βούτυρο έβαλα λάδι !τελεια κ χωρις αυγολέμονο..

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της maria239
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της feniaevaggelou
    Κυρίως Πιάτο
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της marakithes22
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 176 αγαπημένων συνταγών, του/της popina
    Μοσχάρι
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki