Κολοκυθάκια και ντοματίνα με δενδρολίβανο
Κολοκυθάκια με ντοματίνια στο φούρνο με άρωμα δενδροίβανου και σκόρδου! Νόστιμα και ελαφρά με μόλις 50 θερμιδες..
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το ένθετο "τι να μαγειρέψω σήμερα".
Υλικά
-
700 γρ. κολοκυθάκια (κομμένα σε κυβάκια)
-
2 σκ. σκόρδο λιωμένες (χωρίς το φύτρο, για πιο ανάλαφρυ γεύση)
-
2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
ντοματίνια κομμένα στη μέση
-
Χυμός από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά.)
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθαιρμένω φούρνο στους 200.
-
2
Βάζω τα κολοκυθάκια σε ταψί με σκόρδο, βάζω αλάτι και πιπέρι και δενδρολίβανο.
-
3
Περιχύνω με ελαιόλαδο και ψήνω για 20 λεπτά.
-
4
Ανακατεύω, προσθέτω τις ντοματούλες και ψήνω για 10 λεπτά.
-
5
Περιχύνω, αν θέλω, με τον χυμό λεμονιού και σερβίρω!
Σχόλια (8)