κύρια φωτογραφία συνταγής Κολοκυθάκια με μανιτάρια
λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992

Επειδη παλια κρατουσα ολες τις νηστειες του χρονου, εφτιαχνα και διαφορα φαγητα απο μονη μου, οπως αυτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χυμο λεμονιου βαζουμε οσο μας αρεσει να βαζουμε στο αυγολεμονο. Τα μανιταρια που βαζω ειναι τα στρογγυλα ασπρα που ειναι συσκευασμενα σε κουπακια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό κολοκυθακια
  2. 1 κουτι μανιταρια φρεσκα
  3. 1 κρεμμυδι ξερο
  4. 1/2 ματσακι ανηθο
  5. 1/2 φλ. ελαιολαδο
  6. 1 κ.σ. μαργαρίνη
  7. 2 κ. αλευρι
  8. χυμο λεμονιου
  9. αλατι - πιπερι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοβουμε σε μεγαλα κομματια τα κολοκυθακια και τα μανιταρια.

  2. 2

    Ζεσταινουμε το λαδι, ψιλοκοβουμε μεσα το κρεμμυδι και ριχνουμε τα κολοκυθακια και πιο μετα τα μανιταρια να σωταριστουν.

  3. 3

    Βαζουμε τον ανηθο ψιλοκομμενο, αλατι, πιπερι και το αναλογο ζεστο νερο (1 ποτηρι περιπου).

  4. 4

    Μολις γινει αδειαζουμε το ζουμακι του προσεκτικα σε ενα σκευος.

  5. 5

    Σε κατσαρολακι λιωνουμε τη μαργαρίνη, ανακατευουμε το αλευρι να δεσει με το βιταμ και προσθετουμε το ζωμο του φαγητου.

  6. 6

    Μολις πηξει λιγο η κρεμα προσθετουμε και χυμο λεμονιου και περιχυνουμε το φαγητο μας.

  7. 7

    Κουναμε τη κατσαρολα να παει παντου και τ΄αφηνουμε να σταθει λιγη ωρα πριν το σερβιρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Από

λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992
στις