Κολοκυθάκια ογκρατέν
Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψουμε τα κολοκυθάκια!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε!!! Προσοχή στο αρχικό ψήσιμο να έχουν ψηθεί τα κολοκυθάκια για να μην βγάλει μετά ζουμιά!
Υλικά
-
500 γρ. κολοκυθάκια
-
200 γρ. τυρί κρέμα
-
500 ml γάλα
-
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
-
3 αυγά
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
λάδι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια κα τα τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
-
2
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι ένα ταψί (εγώ βάζω 32 επί 22 πυρέξ). Μέσα σε αυτό βάζουμε τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο σκόρδο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15'. Μόλις ψηθούν βγάζουμε από το φούρνο και τα ανακατεύουμε με τα τυριά.
-
3
Σένα μπωλ ή βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα αυγά με το τυρί κρέμα και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε το μίγμα και το ενώνουμε με τα κολοκυθάκια (ανακατεύοντας ελαφρά)
-
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 25 με 30 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια