Κολοκυθάκια Σουφλέ

Bαθμολογία: 4.4857
       
 
35 ψήφοι
NtinaKom, 15.12.07

Περιγραφή

Συνταγή για κολοκυθάκια μαγειρεμένα με διαφορετικό τρόπο από τους συνηθισμένους
Κολοκυθάκια Σουφλέ
photo: dcroula

Συνταγή από:

NtinaKom

14 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα με το χέρι
  • 2 φλυτζάνες φέτα ή κασέρι
  • 2 φλυτζάνες γάλα φρέσκο
  • 125 γρ μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • δυόσμο φρέσκο ή ξερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μαραίνουμε σε κατσαρόλα τα κολοκυθάκια με τη μαργαρίνη. Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι, το αλεύρι, τη φρυγανιά, το δυόσμο και το γάλα. Μόλις το μίγμα μας αρχίζει να πήζει, ρίχνουμε τ' αυγά χτυπημένα και το τυρί.
  2. Σ' ένα λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει καλοψημένη κρούστα.
Καλή Επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην το κόψετε ποτέ ζεστό. Πρέπει να το αφήσετε να γίνει χλιαρό ώστε να κόβετε σε κομμάτι. Πιστεύω ότι θα σας αρέσει πολύ.

Σχετικές συνταγές

    38 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sof, 30-6-08  
    μου φαίνεται πολύ καλή. Λέω να τη δοκιμάσω σήμερα κιόλας!
    #
    Σχόλιο από Indiannoula, 31-7-08  
    Καλημέρα, πολύ καλό και γευστικό το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 4-9-08  
    Πεντανόστιμο! Από τις σπεσιαλιτέ της γιαγιάς μου και από τα αγαπημένα μου φαγητά! Ενημερωτικά, στη Χαλκιδική το λένε "κωλομπαρίνα", εννοώντας ότι είναι μια πίτα "γυμνή", χωρίς φύλλο.
    #
    Σχόλιο από TALILOMAMA, 31-3-09  
    Έγινε ωραιότατο, νοστιμότατο! Εμείς εδώ αυτή την εποχή έχουμε και σπαράγγια (Γιαννιτσά) και λέω να δοκιμάσω να βάλω αυτά (βρασμένα και πατημένα με το πιρούνι) αντί για κολοκυθάκι την επόμενη φορά.Κατά τα άλλα θα αφήσω τη συνταγή ως έχει και θα σας πω.
    #
    Σχόλιο από TALILOMAMA, 31-3-09  
    Συγνώμη, ξέχασα τη βαθμολογία. 5 πιρουνάκια από μένα.
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, 24-4-09  
    να'σαι καλα Ντίνα μου.
    να πω την αλήθεια δε περίμενα τέτοια αποτελέσματα.πολύ νόστιμο.
    μόνο αν γίνετε σε άλλες συνταγές σου λίγο ποιό συγκεκριμένα τα συστατικά.
    #
    Σχόλιο από denia, 13-6-09  
    Πολύ νόστιμο! Είμαι λίγο αρχάρια μαγείρισσα και θα ήθελα ίσως να μου βγει πιο στέρεο μετά το ψήσιμο. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν ότι χρησιμοποίησα ελαιόλαδο αντί για βιτάμ, λέτε να φταίει αυτό;
    #
    Σχόλιο από divagr, 17-6-09  
    Πολύ νόστιμο και ειδικά αν προσθέσεις φρέσκο δυόσμο,μοσχομυρίζει!
    #
    Σχόλιο από zefel, 22-5-10  
    Έγινε υπέροχο. Γρήγορο και εύκολο. Αν και νομίζω ότι δεν χρειάζεται η διαδικασία της κατσαρόλας, δηλαδή μπορούμε να ανακατέψουμε όλα τα υλικά και να τα ρίξουμε κατευθείαν στο ταψάκι
    #
    Σχόλιο από MAGOS, 6-6-10  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!! ΕΥΚΟΛΗ,ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΙΘΑΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-6-10  
    Μας άρεσε πάρα πολύ.
    Πασπάλισα φρυγανιά και απο πάνω για να κάνει λίγη κρούστα.
    #
    Σχόλιο από mato, 6-7-10  
    Δοκιμάστε το!!
    Εύκολο,γρήγορο, πεντανόστιμο!!
    Και επιτέλους έφαγαν τα παιδιά μου κολοκυθάκια!!
    #
    Σχόλιο από poliblabla, 28-9-10  
    καλη συνταγη θα την δοκιμασω και με μελιτζανες μαζι
    #
    Σχόλιο από julesp, 8-2-11  
    Φαίνεται νοστιμότατο, είναι έτοιμο και περιμένει να καταναλωθεί. Όσο για την εκτέλεση, πολύ απλό. Παρέλειψα το στάδιο της κατσαρόλας βέβαια.. Θα επανέλθω με πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από julesp, 9-2-11  
    Ποοοοολύ νόστιμο και κρύο ακόμα καλύτερο!! Μπράβο NtinaKom!!!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 18-2-11  
    Πολύ καλό!
    Έτριψα τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα έβαλα στην φωτιά μόνα τους να μαραθούν.Μετά πρόσθεσα μισό φλυντζάνι ελαιόλαδο αντί μαργαρίνη και επίσης έβαλα 3 αυγά αντί 4.Για τυρί έβαλα κίτρινο tilsit.Επίσης πρόσθεσα και λίγη σκόνη σκόρδου στο μίγμα και νομίζω του πήγαινε πολύ!Από πάνω σκόρπισα και λίγο έξτρα τυρί και δύοσμο.
    Το αποτέλεσμα πολύ καλό! Φούσκωσε πολύ ωραία και έγινε νόστιμο.
    Από μέσα όμως θα το ήθελα πιο τραγανό,οπότε επόμενη φορά θα προσθέσω περισσότερη φρυγανιά και θα το ψήσω σε μεγαλύτερο ταψί για να βγει πιο λεπτό και τραγανό.Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από mariaam, 3-3-11  
    Φανταστική συνταγή την έφτιαξα χθες και δεν έμεινε τίποτα!!Έβαλα επιπλέον φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο και έγινε μοοοούρλια!!Συνοδεύετε πολύ ωραία με γιαούρτι και ντοματούλα!!
    #
    Σχόλιο από evisam, 7-5-11  
    Πολύ ωραία γεύση, δεν μάρανα, όμως τα κολοκυθάκια με βιτάμ, αλλά με λίγο λάδι και πρόσθεσα 1 κ.σ. βούτυρο, πριν να προσθέσω τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος. Από πάνω έγινε μία ωραία κρούστα με το τριμμένο τυρί και τη φρυγανιά.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-6-11  
    Πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από marouka10, 13-6-11  
    Πραγματικά νόστιμο και θεσπέσιο.Πολύ καλή η συνταγή σου.Θα καθιερωθεί στο τραπέζι μας.Μου πήρε 1 ώρα στο ψήσιμο και έκανε ωραία κρούστα,με λίγο τυράκι από πάνω.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    34 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sof, 30-6-08  
    μου φαίνεται πολύ καλή. Λέω να τη δοκιμάσω σήμερα κιόλας!
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 4-9-08  
    Πεντανόστιμο! Από τις σπεσιαλιτέ της γιαγιάς μου και από τα αγαπημένα μου φαγητά! Ενημερωτικά, στη Χαλκιδική το λένε "κωλομπαρίνα", εννοώντας ότι είναι μια πίτα "γυμνή", χωρίς φύλλο.
    #
    Σχόλιο από TALILOMAMA, 31-3-09  
    Έγινε ωραιότατο, νοστιμότατο! Εμείς εδώ αυτή την εποχή έχουμε και σπαράγγια (Γιαννιτσά) και λέω να δοκιμάσω να βάλω αυτά (βρασμένα και πατημένα με το πιρούνι) αντί για κολοκυθάκι την επόμενη φορά.Κατά τα άλλα θα αφήσω τη συνταγή ως έχει και θα σας πω.
    #
    Σχόλιο από TALILOMAMA, 31-3-09  
    Συγνώμη, ξέχασα τη βαθμολογία. 5 πιρουνάκια από μένα.
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, 24-4-09  
    να'σαι καλα Ντίνα μου.
    να πω την αλήθεια δε περίμενα τέτοια αποτελέσματα.πολύ νόστιμο.
    μόνο αν γίνετε σε άλλες συνταγές σου λίγο ποιό συγκεκριμένα τα συστατικά.
    #
    Σχόλιο από denia, 13-6-09  
    Πολύ νόστιμο! Είμαι λίγο αρχάρια μαγείρισσα και θα ήθελα ίσως να μου βγει πιο στέρεο μετά το ψήσιμο. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν ότι χρησιμοποίησα ελαιόλαδο αντί για βιτάμ, λέτε να φταίει αυτό;
    #
    Σχόλιο από zefel, 22-5-10  
    Έγινε υπέροχο. Γρήγορο και εύκολο. Αν και νομίζω ότι δεν χρειάζεται η διαδικασία της κατσαρόλας, δηλαδή μπορούμε να ανακατέψουμε όλα τα υλικά και να τα ρίξουμε κατευθείαν στο ταψάκι
    #
    Σχόλιο από MAGOS, 6-6-10  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!! ΕΥΚΟΛΗ,ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΙΘΑΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    #
    Σχόλιο από mato, 6-7-10  
    Δοκιμάστε το!!
    Εύκολο,γρήγορο, πεντανόστιμο!!
    Και επιτέλους έφαγαν τα παιδιά μου κολοκυθάκια!!
    #
    Σχόλιο από poliblabla, 28-9-10  
    καλη συνταγη θα την δοκιμασω και με μελιτζανες μαζι
    #
    Σχόλιο από julesp, 8-2-11  
    Φαίνεται νοστιμότατο, είναι έτοιμο και περιμένει να καταναλωθεί. Όσο για την εκτέλεση, πολύ απλό. Παρέλειψα το στάδιο της κατσαρόλας βέβαια.. Θα επανέλθω με πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από julesp, 9-2-11  
    Ποοοοολύ νόστιμο και κρύο ακόμα καλύτερο!! Μπράβο NtinaKom!!!
    #
    Σχόλιο από mariaam, 3-3-11  
    Φανταστική συνταγή την έφτιαξα χθες και δεν έμεινε τίποτα!!Έβαλα επιπλέον φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο και έγινε μοοοούρλια!!Συνοδεύετε πολύ ωραία με γιαούρτι και ντοματούλα!!
    #
    Σχόλιο από evisam, 7-5-11  
    Πολύ ωραία γεύση, δεν μάρανα, όμως τα κολοκυθάκια με βιτάμ, αλλά με λίγο λάδι και πρόσθεσα 1 κ.σ. βούτυρο, πριν να προσθέσω τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος. Από πάνω έγινε μία ωραία κρούστα με το τριμμένο τυρί και τη φρυγανιά.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-6-11  
    Πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από marouka10, 13-6-11  
    Πραγματικά νόστιμο και θεσπέσιο.Πολύ καλή η συνταγή σου.Θα καθιερωθεί στο τραπέζι μας.Μου πήρε 1 ώρα στο ψήσιμο και έκανε ωραία κρούστα,με λίγο τυράκι από πάνω.
    #
    Σχόλιο από ursula, 18-9-11  
    #
    Σχόλιο από ursula, 20-9-11  
    #
    Σχόλιο από somi085, 31-10-11  
    #
    Σχόλιο από natassaki_18, 18-11-11  
    Καλό, αλλά όχι για κυρίως πιάτο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Indiannoula, 31-7-08  
    Καλημέρα, πολύ καλό και γευστικό το αποτέλεσμα.

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από divagr, 17-6-09  
    Πολύ νόστιμο και ειδικά αν προσθέσεις φρέσκο δυόσμο,μοσχομυρίζει!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-6-10  
    Μας άρεσε πάρα πολύ.
    Πασπάλισα φρυγανιά και απο πάνω για να κάνει λίγη κρούστα.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 18-2-11  
    Πολύ καλό!
    Έτριψα τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα έβαλα στην φωτιά μόνα τους να μαραθούν.Μετά πρόσθεσα μισό φλυντζάνι ελαιόλαδο αντί μαργαρίνη και επίσης έβαλα 3 αυγά αντί 4.Για τυρί έβαλα κίτρινο tilsit.Επίσης πρόσθεσα και λίγη σκόνη σκόρδου στο μίγμα και νομίζω του πήγαινε πολύ!Από πάνω σκόρπισα και λίγο έξτρα τυρί και δύοσμο.
    Το αποτέλεσμα πολύ καλό! Φούσκωσε πολύ ωραία και έγινε νόστιμο.
    Από μέσα όμως θα το ήθελα πιο τραγανό,οπότε επόμενη φορά θα προσθέσω περισσότερη φρυγανιά και θα το ψήσω σε μεγαλύτερο ταψί για να βγει πιο λεπτό και τραγανό.Ευχαριστώ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    laxanika
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της 12121971
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της arlekinos
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της Popi Xatzi