Κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι μπύρας

Bαθμολογία: 4.6
       
 
5 ψήφοι
ΜΑΡΕΛΙ, 03.04.08
Κολοκυθάκια τηγανιτά  με κουρκούτι μπύρας
photo: thomaei

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 φλυτζανια μπυρα
  • 2 φλυτζανια αλευρι
  • 4 μεγαλα κολοκυθια
  • αλατι
  • πιπερι
  • 8 κουταλιες μαγιονεζα
  • 2 κουταλιες καπαρη ψιλοκομμενη
  • 2 κουταλιες αγγουρακι τουρσι ψιλοκομμενο
  • μαιντανο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Κολοκυθάκια
Σερβίρει: 4 ατομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοβουμε τα κολοκυθια κατα μηκος.
  2. Τα βαζουμε για 5 λεπτα σε αλατισμενο νερο και μετα τα αφηνουμε να στραγγισουν.
  3. Σε ενα μπολ ανακατευουμε με ενα συρμα το αλευρι με την μπυρα.
  4. Οταν χυλωσει το μιγμα προσθετουμε το αλατι και το πιπερι.
  5. Βουταμε καθε κολοκυθακι στο κουρκουτι και το τηγανιζουμε.
  6. Σε αλλο μπολ ανακατευουμε την μαγιονεζα με τα υπολοιπα υλικα (καπαρη, αγγουρακι, μαιντανο,)
  7. Καποπιν σερβιρουμε τα κολοκυθακια με την συνοδευτικη σαλτσα.

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από evdoba, 4-4-08  
    ΜΑΡΕΛΙ ! αυτή ακριβώς την συνταγή έκανα στις 25 ΜΑρτίου με τον μπακαλιάρο συνοδευτικό... Πολύ καλό νόστιμο και τα κολοκυθάκια ιδιαίτερα καλυμένα και αφράτα, για όσους δεν θέλουν να βλέπουν λαχανικά.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 11-3-09  
    Βρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι;Έχω κάνει το κουρκούτι με μπύρα,αλλά όταν τηγανίζω τα κολοκυθάκια,δεν κάνουν αυτή την χοντρή κρούστα από πάνω και ψιλοκαίγονται. Στις ταβέρνες που τα τρώμε έχουν μία ωραία χρυσοκίτρινη κρούστα και σκέφτομαι μήπως βάζουν μαγιά μέσα στο κουρκούτι για να φουσκώνει ή αυγό. Τι λέτε κι εσείς;
    #
    Σχόλιο από mo_pg, 3-10-09  
    Εαν κανεις το μειγμα αρκετα πηχτο και τηγανισεις τα κολοκυθακια σε πολυ ζεστο λαδι η κρουστα γινεται χοντρη και πολυ τραγανη.Τη συνταγη με αυτες τις ποσοτητες δεν την εκανα και δεν ξερω αν ειναι αρκετα πηχτος ο χυλος.Εγω κοβω λεπτες τις λωριδες και προσθέτω και αρκετό σκόρδο τριμμενο στον τρίφτη στο χυλο και παντα μου γίνονται χρυσα και τραγανα και φουσκωνουν απο το τηγανισμα!
    #
    Σχόλιο από βανια, 12-10-09  
    παρα πολυ καλη η συνταγη και να φανταστειτε οτι εγω τοκολοκυθι δεν το τρωω.Εκανα την δοκιμη και εγεινε τελειο!Μαλισατ εγω το ντιπ επειδη δεν ειχα καπαρι και επειδη μου αρεσουν και τα δροσερα ντιπ εβαλα μαζι με τη μαγιονεζα γιαουρτι και κανονικο αγγουρακι.Συγκεκεριμενα εβαλα 3 κουτ. γιαουρτι 2 μαγιονεσα και δυο αγγουρακια μικρα τα οποια τα περασα απο το μουλτι και μετα εβαλα και κομμενο μαιντανο.Ηταν τελειο και μαλιστα εκανα καιμελιτζανες με τον ιδιο τροπο.
    #
    Σχόλιο από ktiniatros, 1-12-09  
    Καλησπέρα από Άμστερνταμ. Έκανα τη συνταγή σε μια φίλη μου, τέλεια τα κολοκυθάκια, έγινε γαμάτη η κρούστα. Αλλά μου βγάλαν την πίστη μέχρι να τα καλύψω όλα με το κουρκούτι καθώς ήταν πολύ πηχτό. Είναι φυσιολογικό να είναι τόσο πηχτό?? Νόμιζα όταν διάβαζα τη συνταγή ότι θα ήταν υγρό το κουρκούτι κ απλά θα βουτούσα μέσα τα κολοκυθάκια :P
    #
    Σχόλιο από kitro, 24-5-10  
    Τέλεια τα κολυθάκια με αυτό το κουρκούτι μπύρας.Μόνο που έκανα λιγότερη δόση(2 μπύρα-1 αλεύρι).θα τα ξαναφτιάξω σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 12-6-12  
    ετσι τα φτιαχνω και εγω , μονο που τα σερβιρω με τζατζικι , μας αρεσει πιο πολυ !!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 14-10-12  
    αγαπημενα !!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 14-10-12  
    Σας ευχαριστώ για τα πιρουνακια!

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από evdoba, 4-4-08  
    ΜΑΡΕΛΙ ! αυτή ακριβώς την συνταγή έκανα στις 25 ΜΑρτίου με τον μπακαλιάρο συνοδευτικό... Πολύ καλό νόστιμο και τα κολοκυθάκια ιδιαίτερα καλυμένα και αφράτα, για όσους δεν θέλουν να βλέπουν λαχανικά.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 11-3-09  
    Βρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι;Έχω κάνει το κουρκούτι με μπύρα,αλλά όταν τηγανίζω τα κολοκυθάκια,δεν κάνουν αυτή την χοντρή κρούστα από πάνω και ψιλοκαίγονται. Στις ταβέρνες που τα τρώμε έχουν μία ωραία χρυσοκίτρινη κρούστα και σκέφτομαι μήπως βάζουν μαγιά μέσα στο κουρκούτι για να φουσκώνει ή αυγό. Τι λέτε κι εσείς;
    #
    Σχόλιο από mo_pg, 3-10-09  
    Εαν κανεις το μειγμα αρκετα πηχτο και τηγανισεις τα κολοκυθακια σε πολυ ζεστο λαδι η κρουστα γινεται χοντρη και πολυ τραγανη.Τη συνταγη με αυτες τις ποσοτητες δεν την εκανα και δεν ξερω αν ειναι αρκετα πηχτος ο χυλος.Εγω κοβω λεπτες τις λωριδες και προσθέτω και αρκετό σκόρδο τριμμενο στον τρίφτη στο χυλο και παντα μου γίνονται χρυσα και τραγανα και φουσκωνουν απο το τηγανισμα!
    #
    Σχόλιο από βανια, 12-10-09  
    παρα πολυ καλη η συνταγη και να φανταστειτε οτι εγω τοκολοκυθι δεν το τρωω.Εκανα την δοκιμη και εγεινε τελειο!Μαλισατ εγω το ντιπ επειδη δεν ειχα καπαρι και επειδη μου αρεσουν και τα δροσερα ντιπ εβαλα μαζι με τη μαγιονεζα γιαουρτι και κανονικο αγγουρακι.Συγκεκεριμενα εβαλα 3 κουτ. γιαουρτι 2 μαγιονεσα και δυο αγγουρακια μικρα τα οποια τα περασα απο το μουλτι και μετα εβαλα και κομμενο μαιντανο.Ηταν τελειο και μαλιστα εκανα καιμελιτζανες με τον ιδιο τροπο.
    #
    Σχόλιο από ktiniatros, 1-12-09  
    Καλησπέρα από Άμστερνταμ. Έκανα τη συνταγή σε μια φίλη μου, τέλεια τα κολοκυθάκια, έγινε γαμάτη η κρούστα. Αλλά μου βγάλαν την πίστη μέχρι να τα καλύψω όλα με το κουρκούτι καθώς ήταν πολύ πηχτό. Είναι φυσιολογικό να είναι τόσο πηχτό?? Νόμιζα όταν διάβαζα τη συνταγή ότι θα ήταν υγρό το κουρκούτι κ απλά θα βουτούσα μέσα τα κολοκυθάκια :P
    #
    Σχόλιο από kitro, 24-5-10  
    Τέλεια τα κολυθάκια με αυτό το κουρκούτι μπύρας.Μόνο που έκανα λιγότερη δόση(2 μπύρα-1 αλεύρι).θα τα ξαναφτιάξω σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 12-6-12  
    ετσι τα φτιαχνω και εγω , μονο που τα σερβιρω με τζατζικι , μας αρεσει πιο πολυ !!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 14-10-12  
    αγαπημενα !!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 14-10-12  
    Σας ευχαριστώ για τα πιρουνακια!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Φαγητά   διάφορες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Σαλάτες-μεζεδάκια και ορεκτικά-συνοδευτικά
    Ένα βιβλίο 185 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της SISSAKI
    Δοκιμασμένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της dimitrakont
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της Γιαννάκης