Κολοκυθάκια της καλής πεθεράς
Μου το έμαθε η πεθερά μου για να ‘’ρίχνω’’ τον άντρα μου όταν του ζητάω χάρες!!! Πραγματικά θεϊκό φαγητό!!
Υλικά
-
10-15 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
-
1 κιλό κιμά
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
2 αυγά
-
1 κ.σ. φυτίνη
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
4-5 χουφτίτσες ρύζι άσπρο
-
2 χουφτίτσες φρυγανιά τριμμένη
-
1 ποτήρι (του νερού) νερό
-
1 λεμόνι
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια ξύνοντας τα απ’ έξω και αδειάζοντας το περιεχόμενό τους με το ειδικό εργαλείο ή ένα μυτερό μαχαίρι.
-
2
Πετάμε το περιεχόμενο.
-
3
Στην χύτρα βάζω τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την φυτίνη και λίγο λάδι.
-
4
Τσιγαρίζω ανακατεύοντας μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.
-
5
Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
-
6
Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω την τριμμένη φρυγανιά.
-
7
Ξεχωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια.
-
8
Κρατάω τους κρόκους και χτυπάω λίγο τα ασπράδια και τα ρίχνω στον κιμά. Ανακατεύω καλά.
-
9
Αλατοπιπερώνω και γεμίζω τα κολοκυθάκια με τον κιμά,με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού.
-
10
Εάν μείνει κιμάς φτιάχνω μπαλίτσες.(Αν και θα διαλυθούν στο βράσιμο, μπορείτε να βάλετε τον περισσευούμενο κιμά όπως είναι).
-
11
Τα τοποθετώ όλα μέσα στην χύτρα και προσθέτω λίγο νεράκι (όχι να σκεπαστούν τα κολοκυθάκια,λίγο πιο κάτω).
-
12
Αλατοπιπερώνω ξανά, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και κλείνω την χύτρα.
-
13
Βράζω μέχρι να σφυρίξει και από εκείνη την στιγμή συνεχίζω μόνο για 5 λεπτά.
-
14
Κατεβάζω από την φωτιά.
-
15
Σε ένα πιατάκι βάζω τους κρόκους,λίγο νεράκι,τον χυμό λεμονιού και χτυπάω. Σιγά σιγά προσθέτω 3 κουταλιές (την μεγάλη κουτάλα) από το ζουμάκι του φαγητού.
-
16
Χτυπάω λίγο ακόμη και ενσωματώνω στο φαγητό μας. Προσοχή δεν ανακατεύω με κουτάλα. Ανακοινώ ελαφρά την χύτρα.
-
17
Έτοιμο το φαγητάκι μας.
Σχόλια (2)