Κολοκυθένια πιτταράκια

27 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
,Ελλάδα

Νόστιμες ατομικές πιττούλες για όλους!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για την ζύμη
  2. 1 κεσές γιαούρτι 2%
  3. αλάτι
  4. 1 κ.γ. baking powder
  5. 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  6. περίπου 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. Για την γέμιση
  8. 1/2 μέτρια προς μεγάλη κολοκύθα τριμμένη και στραγγισμένη καλά ή περίπου 8 κολοκυθάκια
  9. φέτα []
  10. κίτρινο τυρί
  11. αλάτι
  12. ρίγανη
  13. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
  14. ξύδι λευκό
  15. κρασί λευκό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ αδειάζετε το γιαούρτι προσθέτοντας τη σόδα και το baking powder και ανακατεύετε. Αφήστε το μείγμα για 1 με 2 λεπτά. Θα δείτε ότι έχει φουσκώσει ελαφρά. Ρίχνετε τότε το αραβοσιτέλαιο, 2 πρέζες αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά πρώτα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μετά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Καθ'όλη τη διάρκεια ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι εντέλει να δημιουργηθεί μία σφρηγιλή ζύμη. Αφήστε την να ξεκουραστεί για περίπου 15 με 20 λεπτά.

  2. 2

    Σε ένα τηγάνι βάζετε το τριμμένο κολοκύθι και το σωτάρετε με λίγο λευκό κρασί και λευκό ξύδι. Μόλις πιει λίγο το ζουμί, ρίχνετε μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα πιπέρι, μία πρέζα ρίγανη και ανακατεύετε. Μετά από περίπου 8 λεπτά ρίξτε τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας σκεπάζοντας την επιφάνεια του τηγανιού αλλά όχι και των υλικών που βρίσκονται μέσα. Ανακατεύετε κατά διαστήματα. Όταν δείτε ότι το μείγμα έχει χυλώσει, το αποσύρετε από τη φωτιά.

  3. 3

    Από τη ζύμη που φτιάξατε, πέρνετε μικρές μπαλίτσες και τις ανοίγετε με τον πλάστη. Όταν λεπτύνει το ζυμάρι, τοποθετείτε στο κέντρο τη γέμιση που φτιάξατε και προσθέστε από πάνω τριμμένο τυρί και τριμμένη φέτα. Κλείνετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτετε καλά τη γέμιση (καλό θα είναι να τα κλείσετε σαν φακελάκια, βέβαια μπορείτε να κάνετε ό,τι σχήματα θέλετε, π.χ. πουγκάκια).

  4. 4

    Παίρνετε ένα ταψί και το αλείφετε με λάδι. Τοποθετείτε επάνω τα πιτταράκια που ετοιμάσατε.

  5. 5

    Ψήστε στους 180 βαθμούς στη ρύθμιση "πάνω-κάτω" για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
στις
,Ελλάδα