evdoba
evdoba @evdoba
,

Ένα  υγιεινό  βραδυνό χειμωνιάτικο γλυκό με ιδιαίτερη γεύση.Την ξέρω από τον πατέρα μου, που κατάγεται από τον Πόντο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πάει πολύ καλά με χειμώνα με ποτό και τζάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό Κολοκύθα πορτοκαλί (είναι βαριά)
  2. 1 κούπα ζάχαρη
  3. 1 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένη κανέλα
  4. 1 κούπα κονιάκ
  5. 1/2 κούπα νερό (όχι κρύο)
  6. ελάχιστο γαρύφαλλο
  7. Λίγη άχνη ζάχαρη και φρεσκοτριμμένη κανέλα για το σερβίρισμα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε την φέτα της κολοκύθας σε κομμάτια χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα πάνω στην οποία θα στέκεται το κομμάτι.

  2. 2

    Με ένα πιρούνι  τρυπάμε αρκετές φορές το κομμάτι. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ τέτοιου μεγέθους, ώστε να σκεπάζονται τα κομμάτια από  το νερό στο οποίο διαλύσαμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, και το κονιάκ. Τα βάζουμε με τη φλούδα προς τα πάνω για να «μαριναριστούν» και να απορροφηθούν από τις τρύπες του κολοκυθιού τα αρώματα.

  3. 3

    Τα αφήνουμε εκεί όσο μπορούμε όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Ακόμα και 2 ώρες.Μετά  τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο από το υγρό (1/2 δάχτυλο)  πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα εκ νέου.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 175 για άλλα 30 λεπτά.Ελέγχουμε το ρόδισμα ανάλογα με το φούρνο.Σερβίρουμε πασπαλίζονας με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Στέφη
Στέφη @cook_8450465
Να λελέβωσε γιαβρούμ!!! Μπράβο!!! Είναι γεύση από τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό!!
Το κολοκύθι το πορτοκαλί το λέμε στα ποντιακά Καστανίτσα.

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,