κύρια φωτογραφία συνταγής Κολοκύθια με γάλα και τυρί

Κολοκύθια με γάλα και τυρί

11 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
nasiaser
nasiaser @cook_8449149

Η αγαπημένη μου καλοκαιρινή συνταγή, η οποία απογειώνεται με σπιτικά κολοκύθια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά μπορεί να γίνει και με τα κολοκύθια του εμπορίου, αλλά η γεύση δε συγκρίνεται!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-4 άτομα
  1. 1 μεγάλο κολοκύθι
  2. ελαιόλαδο για το τηγάνι
  3. φέτα τυρί
  4. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα κολοκύθια σε χοντρούτσικες ροδέλες - πάχους περίπου 1 εκατοστού - και τα τηγανίζουμε να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας τα πολλά πολλά λάδια.

  2. 2

    Χύνουμε το περισσότερο λάδι από το τηγάνι (δηλαδή δεν το χύνουμε, απλώς το απομακρύνουμε, για άλλες μελλοντικές χρήσεις, πχ να φτιάξουμε σαπούνι), αφήνοντας μέσα λίγο. Βάζουμε τα τηγανισμένα κολοκύθια στο τηγάνι, και προσθέτουμε γάλα εβαπορέ και αλατοπίπερο (προσοχή, όχι πάρα πολύ αλάτι), ώστε σχεδόν να καλυφθούν.

  3. 3

    Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν με το γάλα, ώσπου να μείνουν με τη σάλτσα τους.

  4. 4

    Ρίχνουμε κομμάτια φέτα, (κατά βούληση η ποσότητα-εμένα πχ μου αρέσει να βάζω πολύ τυρί, μπορεί και μια συσκευασία των 400γρ στη δόση που αναφέρω, αλλά...καθόλου αλάτι)

  5. 5

    Όταν η φέτα μαλακώσει, το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

nasiaser
nasiaser @cook_8449149
στις