Κολοκύθια με γάλα και τυρί
Η αγαπημένη μου καλοκαιρινή συνταγή, η οποία απογειώνεται με σπιτικά κολοκύθια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυσικά μπορεί να γίνει και με τα κολοκύθια του εμπορίου, αλλά η γεύση δε συγκρίνεται!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα κολοκύθια σε χοντρούτσικες ροδέλες - πάχους περίπου 1 εκατοστού - και τα τηγανίζουμε να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας τα πολλά πολλά λάδια.
-
2
Χύνουμε το περισσότερο λάδι από το τηγάνι (δηλαδή δεν το χύνουμε, απλώς το απομακρύνουμε, για άλλες μελλοντικές χρήσεις, πχ να φτιάξουμε σαπούνι), αφήνοντας μέσα λίγο. Βάζουμε τα τηγανισμένα κολοκύθια στο τηγάνι, και προσθέτουμε γάλα εβαπορέ και αλατοπίπερο (προσοχή, όχι πάρα πολύ αλάτι), ώστε σχεδόν να καλυφθούν.
-
3
Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν με το γάλα, ώσπου να μείνουν με τη σάλτσα τους.
-
4
Ρίχνουμε κομμάτια φέτα, (κατά βούληση η ποσότητα-εμένα πχ μου αρέσει να βάζω πολύ τυρί, μπορεί και μια συσκευασία των 400γρ στη δόση που αναφέρω, αλλά...καθόλου αλάτι)
-
5
Όταν η φέτα μαλακώσει, το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια