Κολοκυθοκεφτέδες 5

egalite, 26.09.08

Περιγραφή

Παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες. Ό,τι πρέπει για συνοδεία στο κυριακάτικο τραπέζι.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά κολοκυθάκια
  • 2 αυγά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 170 γρ. κεφαλοτύρι αμφιλοχίας
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Τηγανιού
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε στα 4 ή στα 6.
  2. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
  3. Βάζουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν (όχι να λειώσουν) με το νερό να τα καλύπτει. Τα αφήνουμε στο σουρωτίρι όλο το βράδυ.
  4. Ζεσταίνουμε το βούτηρο στην κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε μέχρι να στεγνώσουν καλά.
  6. Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί και το πιπέρι.
  7. Τ΄ανακατεύουμε τα πλάθουμε σαν μεγάλα μπιφτέκια τ΄αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το τηγάνισμα είναι βασικό θα είναι μαλακά και θα θέλουν προσοχή για να μην διαλυθούν. Η συνταγή είναι της γιαγιάς. Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είναι οι αγαπημένοι μου. Είναι ωραίοι και κρύοι.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέξτε το κεφαλοτύρι.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της xaroyla12
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της mairi mbourdou