Κολοκυθοκεφτέδες

Bαθμολογία: 4.25
       
 
8 ψήφοι
Terez, 29.09.07

Περιγραφή

Νόστιμοι ... μμμ!!!
Κολοκυθοκεφτέδες
photo: Ζουζουνελ

Συνταγή από:

Terez

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • φρυγανιά τριμμένη (όσο πάρει)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλυτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι, μπόλικο δυόσμο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν
  2. Αφού βράσουν αφήνουμε να στραγγίσουν τα πολλά υγρά και να κρυώσουν
  3. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε τηγάνι με λάδι (να μην σκουρύνει πάρα πολύ)
  4. Βγάζουμε το κρεμμύδι με τρυπητό από το τηγάνι και το αφήνουμε να στραγγίσει σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
  5. Βάζουμε το σωταριμένο κρεμμύδι σε ένα μπωλ.
  6. Λιώνουμε τα κολοκύθια με τα χέρια μας στο μπωλ με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το αυγό, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο.
  7. Βάζουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε τον χυλό που έχουμε δημιουργήσει.
  8. Προσθέτουμε τόση γαλέτα όση χρειάζεται για να μην "στάζει" ο χυλός, αλλά όχι πάρα πολύ και γίνει πολύ πυχτός.
  9. Ζεσταίνουμε πολύ καλά λάδι για το τηγάνισμα και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τηγανίζουμε μέχρι να "χρυσίσουν"
  10. Μετά το τηγάνισμα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
  11. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσοι θέλετε λιγότερο "πικάντικο" αποτέλεσμα, μπορείτε να παραλείψετε το κεφαλοτύρι και να βάλετε στη θέση του περισσότερη γαλέτα

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από flora, 17-2-08  
    Δεν θα ήταν καλύτερα να μη βράσουμε τα κολοκυθάκια, αλλά να τα τρίψουμε στον τρίφτη και να στραγγίξουμε? Νομίζω ότι με το βράσιμο θα "χάσουν" από τη γεύση τους.
    #
    Σχόλιο από περλα, 21-8-08  
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΣΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΑΜΑ ΚΟΠΕΙ ΨΙΛΕΣ ΡΟΔΕΛΙΤΣΕΣ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΑΝΕΤΑ ΩΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ.
    #
    Σχόλιο από loca, 10-5-10  
    μολις τα έφτιαξα αλλά δε ξέρω ...η γευση τους είναι κάπως παράξενη..κάτι ανάμεσα σε κολοκυθοκεφτές και κάτι άλλο....
    δε τα έβρασα ούτε εγώ, απλα τα έτριψα και τα στραγγιξα καλά!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 7-7-10  
    Καλη η συνταγη,αλλα ουτε εγω εβρασα τα κολοκύθια τα ετριψα στον τρίφτη και τα αφησα στο τουλπάνι ολη νυχτα να στραγγίσουν,γίνηκαν νοστιμοτατοι!!!
    #
    Σχόλιο από electra2603, 11-7-10  
    Τέλεια....Κι εγώ πιστεύω πως δεν χρειάζεται βράσιμο το κολοκυθάκι...Θα τη φτιάξω τώρα και επιστρέφω για τη βαθμολογία....
    #
    Σχόλιο από Ντέτη, 4-4-11  
    Ακολούθησα την συνταγή σας σημερα, ως πρωταρα που είμαι, και μπορω να πω οτι εγιναν πολυ ωραια!Μην φοβηθήτε να βάλετε δυόσμο γίνονται τέλεια!Βέβαια ούτε εγω εβρασα τα κολοκυθάκια.Σας ευχαριστω για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από redaura, 15-6-11  
    loca, ντολμαδάκια γιαλαντζί σου 8ύμισε μήπως?
    #
    Σχόλιο από viktoriap, 20-11-11  
    Αυτή τη συνταγή φτιάχνω κι εγώ για τους κολοκυθοκεφτέδες, με τη διαφορά ότι βάζω μισή κούπα γκούντα και μισή κούπα κεφαλοτύρι! τα κολοκυθάκια δεν τα βράζω, τα τρίβω και τα αφήνω να στραγγίξουν! Γίνονται πολύ νόστιμοι!
    #
    Σχόλιο από thetisd, 3-7-12  
    Η γαλέτα είναι το αλεύρι? Αν είναι βρασμένα είναι πιο ελαφριά η πιο βαριά?
    Απορίες μιας αρχάριας...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 4-7-12  
    Γαλέτα είναι η τριμμένη φρυγανιά. Νομίζω ότι αν τα βράσεις, θέλουν σαφώς λιγότερο τηγάνισμα και γίνονται λίγο πιο ελαφριά.
    #
    Σχόλιο από thetisd, 4-7-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από xaroulaa, 12-5-13  
    #
    Σχόλιο από july88, 6-8-13  
    Νοστιμότατοι! Το κολοκυθι δε το έβρασα , αρκέστηκα μόνο να το τρίψω.
    #
    Σχόλιο από rinio, 14-9-13  
    κ εγω λοιπον δεν τα εβρασα , χρεισημοποιήση αυτο που αδειάζουμε απο τα κολοκυθάκια οταν θελουμε να τα κάνουμε γεμιστα.επειδη δεν ειχα πολυ κεφαλοτήρι εβαλα κ λιγη φέτα ! επισης επειδή αγαπω πολυ τον Δυόσμο , εβαλα κ λιγο τριμένο αποξυραμένο !
    εγινα τελεια

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από flora, 17-2-08  
    Δεν θα ήταν καλύτερα να μη βράσουμε τα κολοκυθάκια, αλλά να τα τρίψουμε στον τρίφτη και να στραγγίξουμε? Νομίζω ότι με το βράσιμο θα "χάσουν" από τη γεύση τους.
    #
    Σχόλιο από περλα, 21-8-08  
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΣΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΑΜΑ ΚΟΠΕΙ ΨΙΛΕΣ ΡΟΔΕΛΙΤΣΕΣ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΑΝΕΤΑ ΩΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ.
    #
    Σχόλιο από loca, 10-5-10  
    μολις τα έφτιαξα αλλά δε ξέρω ...η γευση τους είναι κάπως παράξενη..κάτι ανάμεσα σε κολοκυθοκεφτές και κάτι άλλο....
    δε τα έβρασα ούτε εγώ, απλα τα έτριψα και τα στραγγιξα καλά!
    #
    Σχόλιο από electra2603, 11-7-10  
    Τέλεια....Κι εγώ πιστεύω πως δεν χρειάζεται βράσιμο το κολοκυθάκι...Θα τη φτιάξω τώρα και επιστρέφω για τη βαθμολογία....
    #
    Σχόλιο από Ντέτη, 4-4-11  
    Ακολούθησα την συνταγή σας σημερα, ως πρωταρα που είμαι, και μπορω να πω οτι εγιναν πολυ ωραια!Μην φοβηθήτε να βάλετε δυόσμο γίνονται τέλεια!Βέβαια ούτε εγω εβρασα τα κολοκυθάκια.Σας ευχαριστω για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από redaura, 15-6-11  
    loca, ντολμαδάκια γιαλαντζί σου 8ύμισε μήπως?
    #
    Σχόλιο από thetisd, 4-7-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από xaroulaa, 12-5-13  
    #
    Σχόλιο από july88, 6-8-13  
    Νοστιμότατοι! Το κολοκυθι δε το έβρασα , αρκέστηκα μόνο να το τρίψω.
    #
    Σχόλιο από rinio, 14-9-13  
    κ εγω λοιπον δεν τα εβρασα , χρεισημοποιήση αυτο που αδειάζουμε απο τα κολοκυθάκια οταν θελουμε να τα κάνουμε γεμιστα.επειδη δεν ειχα πολυ κεφαλοτήρι εβαλα κ λιγη φέτα ! επισης επειδή αγαπω πολυ τον Δυόσμο , εβαλα κ λιγο τριμένο αποξυραμένο !
    εγινα τελεια

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από thetisd, 3-7-12  
    Η γαλέτα είναι το αλεύρι? Αν είναι βρασμένα είναι πιο ελαφριά η πιο βαριά?
    Απορίες μιας αρχάριας...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 4-7-12  
    Γαλέτα είναι η τριμμένη φρυγανιά. Νομίζω ότι αν τα βράσεις, θέλουν σαφώς λιγότερο τηγάνισμα και γίνονται λίγο πιο ελαφριά.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 7-7-10  
    Καλη η συνταγη,αλλα ουτε εγω εβρασα τα κολοκύθια τα ετριψα στον τρίφτη και τα αφησα στο τουλπάνι ολη νυχτα να στραγγίσουν,γίνηκαν νοστιμοτατοι!!!
    #
    Σχόλιο από viktoriap, 20-11-11  
    Αυτή τη συνταγή φτιάχνω κι εγώ για τους κολοκυθοκεφτέδες, με τη διαφορά ότι βάζω μισή κούπα γκούντα και μισή κούπα κεφαλοτύρι! τα κολοκυθάκια δεν τα βράζω, τα τρίβω και τα αφήνω να στραγγίξουν! Γίνονται πολύ νόστιμοι!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Το tip της ημέρας

    Βράστε τα αυγά σας σε νερό με σόδα. Η σόδα τα δυναμώνει και σπάνε πιο δύσκολα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    φοτισ
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της kalogeresi
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της T.C.G.
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της Angela78
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της Γιαννάκης