κύρια φωτογραφία συνταγής Κολοκυθολούλουδα γεμιστά
ansou
ansou @cook_8450472
,

Γευστικο λαδερό που φτιαχνεται ανετα απο δω και περα και κυριως το καλοκαιρακι και παει με τυρακι φετα...μοναδικά!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγη ειναι της αγαπημενης μου θειας Ελενης απο την Φίλια Λεσβου. Οταν στη Μυτιλήνη λεμε θα φτιαξουμε λουλουδακια... εννοούμε αυτο το φαγητο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

46 Minutes
  1. Ανθους κολοκυθιας (οσους μπορεσω να συγκεντρωσω, περιπου 20) φρεσκους και μεγαλους.
  2. 1 κουπα ρυζι για σουπα
  3. 1/2 κουπα ρυζι για πιλαφι
  4. 1 κουπα ντοματα
  5. μαιντανο και δυοσμο ψιλοκομμενα
  6. αλατι - πιπερι
  7. 1/2 κουπα ελαιολαδο
  8. 1 και 1/2 κουπα νερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφου πλυνω τα λουλουδακια, αφαιρω προσεκτικα τους στημονες απο το εσωτερικο τους χωρις να ανοιξω τρυπα στο κατω μερος τους.

  2. 2

    Ανακατευω σε γαβαθα ολα τα υλικα (εκτος απο το νερο) και γεμιζω τα λουλουδακια στριβοντας στο τελος τις κορυφες τους απαλα και κλεινοντας τα μ' αυτες για να μην αδειασει η γεμιση και για να ψηθει το ρυζι. Τα αραδιαζω σε κατσαρολα φαρδια, καλα στριμωγμενα για να μην ανοιξουν.

  3. 3

    Προσθετω το νερο και αφηνω να μαγειρευτουν σε χαμηλη φωτια για καμια ωριτσα μεχρι να σωθει το νερο. Δεν τα καπακωνω με πιατο, δεν χρειαστηκε ποτέ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

alessandra
alessandra @cook_8450437
τρελενομαι για κολοκυθολουλουδα...και τα εχω φαει κ αλευρωμενα και ειναι φουσκωτα και τελεια.με τη διαφορα οτι δεν βαζουμε δυοσμο

Από

ansou
ansou @cook_8450472
στις
,