Κολοκυθόπιτα γλυκιά με χειροποίητο φύλλο
Η συγκεκριμένη πίτα μπορεί να γίνει είτε με χειροποίητο φύλλο -μέθοδο του ήλιου-
https://cookpad.com/gr/sintages/3204461-xeiropoiito-phullo-gia-pites-methodos-tou-iliou
είτε με -φύλλο Gozleme- https://cookpad.com/gr/sintages/4651677-xeiropoiito-phullo-gia-pites-phullo-gozleme
Υλικά
-
Υλικά (για ζύμη)
-
1 κιλό αλεύρι για πίτες
-
1 κουτ. σούπας ξίδι
-
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
-
500 ml νερό κρύο ή χλιαρό
-
Αλάτι
-
Αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)
-
Βούτυρο φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο (για άλειμμα των φύλλων)
-
Υλικά (για γέμιση)
-
1 κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
-
250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (ενδεικτικά)
-
30 ml νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Εκτέλεση (για ζύμη): Η πίτα γίνεται με χειροποίητο φύλλο (τεχνική ήλιου ή gozleme).
-
2
Για την εκτέλεσή της τεχνικής του ήλιου βλέπε εδώ https://cookpad.com/gr/sintages/3204461-xeiropoiito-phullo-gia-pites-methodos-tou-iliou
-
3
-
4
Για γέμιση: Σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
-
5
Στη συνέχεια, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
-
6
Το στρώνουμε στο 1ο φύλλο, πασπαλίζοντάς το με λίγη ακόμη ζάχαρη προαιρετικά.
-
7
Αφού ολοκληρωθούν τα βήματα που αναφέρονται στην εκτέλεση της ζύμης - ανοίγματος φύλλου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 50'-60' περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια