Κολοκυθόπιτα γλυκιά με χειροποίητο φύλλο

28 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
Thessaloniki, Greece

Η συγκεκριμένη πίτα μπορεί να γίνει είτε με χειροποίητο φύλλο -μέθοδο του ήλιου-
https://cookpad.com/gr/sintages/3204461-xeiropoiito-phullo-gia-pites-methodos-tou-iliou
είτε με -φύλλο Gozleme- https://cookpad.com/gr/sintages/4651677-xeiropoiito-phullo-gia-pites-phullo-gozleme

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Υλικά (για ζύμη)
  2. 1 κιλό αλεύρι για πίτες
  3. 1 κουτ. σούπας ξίδι
  4. 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  5. 500 ml νερό κρύο ή χλιαρό
  6. Αλάτι
  7. Αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)
  8. Βούτυρο φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο (για άλειμμα των φύλλων)
  9. Υλικά (για γέμιση)
  10. 1 κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
  11. 250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (ενδεικτικά)
  12. 30 ml νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Εκτέλεση (για ζύμη): Η πίτα γίνεται με χειροποίητο φύλλο (τεχνική ήλιου ή gozleme).

  2. 2

    Για την εκτέλεσή της τεχνικής του ήλιου βλέπε εδώ https://cookpad.com/gr/sintages/3204461-xeiropoiito-phullo-gia-pites-methodos-tou-iliou

  3. 3
  4. 4

    Για γέμιση: Σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

  5. 5

    Στη συνέχεια, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Το στρώνουμε στο 1ο φύλλο, πασπαλίζοντάς το με λίγη ακόμη ζάχαρη προαιρετικά.

  7. 7

    Αφού ολοκληρωθούν τα βήματα που αναφέρονται στην εκτέλεση της ζύμης - ανοίγματος φύλλου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 50'-60' περίπου.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα